Abdurrahman Dilipak anket sonuçlarını paylaştı: Bana sorarsanız gidişat âlâ değil

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Yeni Akit muharriri Abdurrahman Dilipak, MAK Danışmanlığın Kasım ayı anketin sonuçlarını köşesine taşıdı. Dilipak, ankete katılanların yüzde 48+15=63’ünün erken seçime karşı olmadığı, yüzde 50’nin üzerinde ülkenin âlâ yönetilmediği karşılığını verdiğini belirterek “Bana sorarsanız gidişat güzel değil” dedi.

Araştırmaya katılanların yüzde 60’ının ülkenin temel sıkıntısının iktisat olduğu dediğini belirten Yeni Akit müellifi Abdurrahman Dilipak, bu kararın kendisini korkuttuğunu yazdı.

Araştırmada eğitim ve kültür alanındaki yetersizliği temel sorun olarak gorenlerin yüzde 10, göçmenlerden kurtulursak kurtuluruz diyenlerin yüzde 12, adaletsizlik ve ahlaki meseleler diyen ise yüzde 12 olduğunu yazan Dilipak, “Hani adalet mülkün temeliydi! Adalet yoksa, hiç bir şeyin teminatı yoktur. Ahlak yoksa hangi adaletten kelam ediyorsunuz ki. bu biçimde avukat tutmaz hakim tutarsınız! Bunu anlamak için aktif bir akla gereksinim var” diye yazdı.

Dilipak şu biçimde devam etti:

“Aslında bir ‘kahtı rical’ dönemi yaşıyoruz. Bizi biz yapan bedellerden koptuk-uzaklaştık. Yani ‘alameti farika’mızı, bizi ötekilerden ayıran farklılıklarımızı kaybettik. Din ‘irtica’, dindar ‘mürteci’ diye tanımlandı senelerca. Bilim, sanat, ideoloji, iktisat, siyaset, tarih hepsi batıdan aktarma şeyler. Din, tarih ve sıhhat, artık magazin konusu oldu, magazinleştirildi. Toplum din, ahlak, gelenekten kopartılarak şahsi planda BİREY’leştirilirken toplumsal planda cinsiyeti bile dönüştürülmeye çalışılan Seküler bir GENOM topluluğuna dönüştürüldü.

her insanın daha fazlaca merak ettiği şeyler, benim için epey da manalı değil. Onlar yalnızca sonuç, burada asıl değerli olan süreç, biz o süreçte ne yapıyoruz. Bana sorarsanız gidişat güzel değil. Erken seçime karşı çıkmayanlar %48+15=63, ülkenin uygun yönetilmediğini söyleyenler de %50’nin üstünde. aslına bakarsanız herkes kendi etrafına adil bir şahid gözüyle bakacak olursa, gerçeği gorecektir”

Yazının tamamını okumak için