Alaska’da iki ABD Ordusu helikopteri düştü, 3 asker öldü

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Ordu yetkilileri, Perşembe günü Alaska’da bir eğitim uçuşundan dönen iki ABD Ordusu helikopterinin içinde dört kişiyle birlikte düştüğünü, üç askerin öldüğünü ve dördüncüsünün yaralandığını söyledi.

Ordunun 11. Hava İndirme Tümeni Perşembe günü geç saatlerde ölümleri doğruladı ve iki AH-64 Apache helikopterinin Anchorage’ın 200 milden daha kuzeyindeki Alaska, Healy yakınlarında düştüğünü söyledi. Dört askerden ikisinin kaza mahallinde, üçüncüsünün de Fairbanks’teki bir hastaneye götürülürken öldüğü açıklandı.

Tümen komutanı Tümgeneral Brian Eifler yaptığı açıklamada, “Bu askerlerin aileleri, yoldaşları ve tümen için inanılmaz bir kayıp.”

Ordu, ailelerine haber verilene kadar ölenlerin isimlerini saklı tuttuğunu ve olayın soruşturulduğunu söyledi. 11. Hava İndirme Tümeni sözcüsü John M. Pennell, yaralı askerin durumu hakkında henüz ayrıntıya sahip olmadığını söyledi.

Yetkililer, helikopterlerin Fort Wainwright’ta bulunan 25. Havacılık Alayı 1. Saldırı Keşif Taburu’ndan olduğunu söyledi.

Kaza, ABD Ordusu helikopterlerinin karıştığı son birkaç kazadan biriydi. Geçen ay, iki Black Hawk helikopteri rutin bir eğitim görevi sırasında Kentucky-Tennessee sınırı yakınlarında çarpıştı ve dokuz asker öldü. Ve Şubat ayında, bir Apaçi helikopteri Alaska’dan kalktıktan sonra düştüğünde iki asker yaralandı.

2019’da, Minnesota’da bir test uçuşu sırasında onları taşıyan Black Hawk helikopteri düştüğünde üç Ulusal Ordu Muhafızı üyesi öldü. 2015 yılında, bir eğitim görevi yürüten bir Ordu helikopterinin Florida, Santa Rosa Sound suları üzerinde kalın bir sis örtüsüne düşmesi sonucu 11 kişi öldü.

Donanma ve Ulusal Muhafızlar da dahil olmak üzere ABD ordusunun diğer şubeleri de benzer olayları bildirdi.

Geçen ay Ulusal Muhafızlara güvenlik protokollerini yeniden değerlendirmelerini tavsiye eden federal müfettişlere göre, 2012 ile 2021 arasında yaklaşık 300 Ulusal Muhafız helikopteri savaş dışı uçuşlar sırasında düştü. Haziran ayında, ABD Donanması güvenlik kontrolleri yapmak için uçuşları geçici olarak askıya aldı.

Mike Ive raporlamaya katkıda bulundu.