Amaç gösterilen Sevtap Ayman, İBB’den istifa etti

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
İktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarının gaye gösterdiği İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü çalışanı Sevtap Ayman, can güvenliği kalmadığı nedeni öne sürülerek istifa etti. Ayman, “Şahsımın, kızımın ve ailemin güvenlikleri açısından istifa ediyorum” dedi.

Günlerdir toplumsal medyada ve iktidara yakın basında İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü çalışan Sevtap Ayman’ın “PKK ile irtibatı olduğunu” sav eden haberler ortaya atılmıştı.

Yazılı açıklama yapan Ayman, “Son devirlerde basın yayın organlarında ve toplumsal medyada şahsımı açıkça amaç alan yayınlar yapıldı. Basın yayın prensipleri hiçe sayılarak aleyhimde bir mahkeme sonucu olmadan gaye gösterildim. Hakkımda yazılan temelsiz bir ihbar mektubu ve bana ilişkin olmayan bir Twitter hesabı referans alınarak ‘suçlandım’. Gerçekten yapılan tahkikat sonucunda Cumhuriyet Savcısı tarafınca özgür bırakıldım” dedi.

“Güven ortasında yaşama ve çalışma hakkım elimden alındı”

Maksat gösterilmesinin akabinde kendisinin ve ailesinin güvenliğinin kalmadığını belirterek istifa ettiğini aktaran Ayman şu biçimde devam etti:

“Ben üniversite mezunuyum. Özel bir okulda öğretmenlik yaptım. Yüzlerce öğrencim ve velileri nasıl bir öğretmen olduğuma şahidimdir. Öğretmenlik daha sonrası hakkım ve liyakatimle büyükşehir belediyesinde işe girdim.

İki buçuk yaşında bir kızım var. Onun için ve geleceği ismine çalışmak zorundayım. Şayet beni gaye gösterenler için bir manası var ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve bundan kaynaklı haklarımı kullandım. Çalışma, itimat ortasında çocuğuma bakıp onu büyütme üzere temel ‘yurttaşlık’ haklarım hiçe sayıldığı üzere can güvenliğim de tehlikeye atıldı. Bir vatandaş olarak, bir Kürt, bir bayan, bir anne olarak bu ülkede huzur ve inanç ortasında yaşama ve çalışma hakkım elimden alındı.

“Bana yapılan haksızlığı kamuoyunun mahşeri vicdanına bırakıyorum”

Şahsımın, kızımın ve ailemin daha fazla amaç gösterilmemesi ve güvenlikleri açısından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki vazifemden istifa ediyorum. Bana yapılan haksızlığı ise ruhunda ve yüreğinde bir modül da olsa hoşluk ve adalet kalmış insanların ve kamuoyunun mahşeri vicdanına bırakıyorum.”