Atiba’dan geceye damga vuran gol

Gattuso

New member
2022 FIFA Dünya Kupası Kuzey Amerika ve Karayipler elemelerinde (CONCACAF) heyecan tüm süratiyle devam ediyor. Beşiktaş’ın iki yıldızı Atiba Hutchinson ile Cyle Larin’in formasını giydiği Kanada, deplasmanda El Salvador’u 2-0 yendi.

Gayrette Kanada’nın birinci golünü Beşiktaş’ın kaptanı Atiba kaydetti. Kanada’nın öteki golünü ise Jonathan David attı.

Küme kademesinin tamamlanmasına son 4 maç kala Kanada, 25 puanla liderliğini sürdürürken Katar 2022 biletine fazlaca yaklaştı.

Atiba’dan değişik gol
Uğraşa damga vuran olay ise alanlarda nadir görülen bir gole imza atan Atiba oldu. 65. dakikada Kanada’nın süratli atağında topu sürükleyen isim Larin oldu. Çizgiye inen Larin ortasını Beşiktaş’tan da ekip arkadaşı olan Atiba’ya gönderdi. Atiba baş vuruşuyla topu kaleye gönderdi. çabucak sonrasındasın dönen top bir daha yerde yatan Atiba’nın sırtına çarparak kalecinin gözleri önünde süzülerek ağlara gitti. Yaşana gol daha sonrası büyük şaşkınlık yaşanırken El Salvador itirazda bulundu. Hakem golü verirken Kanadalı futbolcular büyük sevinç yaşadı.

‘Şanslı bir goldü”

Gol ile ilgili Atiba şunları dedi: Çok değişik bir gol attım. Evvel atak yaptım, Sanırım dokundum. Direkten döndü ve daha sonrasını hatırlamıyorum. Açıkçası şanslı bir goldü. Fakat futbolda kimi vakit talihe da muhtaçlık duyarsınız.

Atiba göz dolduruyor
Kanada Ulusal Ekibi’nde 1 haftada 2 maça çıkan Atiba 180 dakika forma giyerek adeta ekibi sırtladı. El Salvador maçında en güzellerden olan Atiba 8 ikili çabanın 7’sini kazandı. Ayrıyeten yüzde 92 pas isabeti yakaladı.

¡GOL DE #CANADÁ!
⚽

⏱
66' Atiba Hutchinson anotó el primer gol a favor de Canadá.

🇸🇻
#LaSelecta 0-1 #Canadá
🇨🇦
pic.twitter.com/awux2TPXqP

— Noticias 4Visión (@noticias4vision) February 3, 2022