Sözcü müellifi Aytunç Erkin, ABD’nin talebiyle Avusturya’da gözaltına alınan, Türkiye’de de hakkında kara para aklama suçlaması bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’a yönelik ABD’deki mahkemenin tutanaklarına ulaştı.
“ ayrıntılarını hatırlatan Erkin, iddianamede yer alan ‘büyükbaba/dede’yle ilgili tutanakları şöyleki paylaştı:
SAVCI: SBK’dan müdafaa talebiyle ilgili hiç görüştünüz mü?
JACOB KINGSTON: Hayır. Baran ile değil. Baran ve Umut’la -koruma için Levon’a olan borcuma ilişkin- yaptığım ödemeleri görüştüm.
SAVCI: Baran ve Umut ile yaptığın görüşmeleri nerede yaptınız?
KINGSTON: Şubat ayında Turkiye’de görüştük.
SAVCI: Hangi yıl?
KINGSTON: 2018
SAVCI: Müdafaaya ilişkin olarak Baran ve Umut ile ne görüştünüz?
KINGSTON: Baran bana Levon’un benden yaşadığımız hukuksal problemlerden dolayı uzaklaştığını söyledi. Bu sebeple ödemelerin direkt olarak Baran’a ve şirketlerine yapmamın zarurî olduğunu belirtti.
SAVCI: Niçin?
KINGSTON: Levon’un söylediğine göre muhafaza için.
SAVCI: Levon’un dede/büyükbaba olarak tanınan çalışanları için 2018’de direkt olarak Baran’a ödeme yaptınız mı?
KINGSTON: Evet.
SAVCI: Ne kadar?
KINGSTON: 6 milyon dolar.
SAVCI: Parayı nereden buldunuz?
KINGSTON: Her şeyi sattım.
SAVCI: Ağustos 2018’de nereye gitmeyi planlıyordunuz?
KINGSTON: Türkiye ve Malezya’ya gidecektim.
SAVCI: Türkiye’ye niye gidecektiniz?
KINGSTON: Baran ile tatil yapmak için ve yaptığımız ödemeleri konuşmak için.
TIKLAYIN – Sezgin Baran Korkmaz iddianamesi: ABD’de üstündeki kapalılık sonucu kalkan iddianamede neler var, hangi suçlamalar yöneltiliyor?
“ ayrıntılarını hatırlatan Erkin, iddianamede yer alan ‘büyükbaba/dede’yle ilgili tutanakları şöyleki paylaştı:
SAVCI: SBK’dan müdafaa talebiyle ilgili hiç görüştünüz mü?
JACOB KINGSTON: Hayır. Baran ile değil. Baran ve Umut’la -koruma için Levon’a olan borcuma ilişkin- yaptığım ödemeleri görüştüm.
SAVCI: Baran ve Umut ile yaptığın görüşmeleri nerede yaptınız?
KINGSTON: Şubat ayında Turkiye’de görüştük.
SAVCI: Hangi yıl?
KINGSTON: 2018
SAVCI: Müdafaaya ilişkin olarak Baran ve Umut ile ne görüştünüz?
KINGSTON: Baran bana Levon’un benden yaşadığımız hukuksal problemlerden dolayı uzaklaştığını söyledi. Bu sebeple ödemelerin direkt olarak Baran’a ve şirketlerine yapmamın zarurî olduğunu belirtti.
SAVCI: Niçin?
KINGSTON: Levon’un söylediğine göre muhafaza için.
SAVCI: Levon’un dede/büyükbaba olarak tanınan çalışanları için 2018’de direkt olarak Baran’a ödeme yaptınız mı?
KINGSTON: Evet.
SAVCI: Ne kadar?
KINGSTON: 6 milyon dolar.
SAVCI: Parayı nereden buldunuz?
KINGSTON: Her şeyi sattım.
SAVCI: Ağustos 2018’de nereye gitmeyi planlıyordunuz?
KINGSTON: Türkiye ve Malezya’ya gidecektim.
SAVCI: Türkiye’ye niye gidecektiniz?
KINGSTON: Baran ile tatil yapmak için ve yaptığımız ödemeleri konuşmak için.
TIKLAYIN – Sezgin Baran Korkmaz iddianamesi: ABD’de üstündeki kapalılık sonucu kalkan iddianamede neler var, hangi suçlamalar yöneltiliyor?