Aytunç Erkin yazdı: SBK iddianamesinde yer alan ‘büyükbaba/dede’yle ilgili ABD’de süren mahkemede ne yaşandı?

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Sözcü müellifi Aytunç Erkin, ABD’nin talebiyle Avusturya’da gözaltına alınan, Türkiye’de de hakkında kara para aklama suçlaması bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’a yönelik ABD’deki mahkemenin tutanaklarına ulaştı.

“ ayrıntılarını hatırlatan Erkin, iddianamede yer alan ‘büyükbaba/dede’yle ilgili tutanakları şöyleki paylaştı:

SAVCI: SBK’dan müdafaa talebiyle ilgili hiç görüştünüz mü?

JACOB KINGSTON: Hayır. Baran ile değil. Baran ve Umut’la -koruma için Levon’a olan borcuma ilişkin- yaptığım ödemeleri görüştüm.

SAVCI: Baran ve Umut ile yaptığın görüşmeleri nerede yaptınız?

KINGSTON: Şubat ayında Turkiye’de görüştük.

SAVCI: Hangi yıl?

KINGSTON: 2018

SAVCI: Müdafaaya ilişkin olarak Baran ve Umut ile ne görüştünüz?

KINGSTON: Baran bana Levon’un benden yaşadığımız hukuksal problemlerden dolayı uzaklaştığını söyledi. Bu sebeple ödemelerin direkt olarak Baran’a ve şirketlerine yapmamın zarurî olduğunu belirtti.

SAVCI: Niçin?

KINGSTON: Levon’un söylediğine göre muhafaza için.

SAVCI: Levon’un dede/büyükbaba olarak tanınan çalışanları için 2018’de direkt olarak Baran’a ödeme yaptınız mı?

KINGSTON: Evet.

SAVCI: Ne kadar?

KINGSTON: 6 milyon dolar.

SAVCI: Parayı nereden buldunuz?

KINGSTON: Her şeyi sattım.

SAVCI: Ağustos 2018’de nereye gitmeyi planlıyordunuz?

KINGSTON: Türkiye ve Malezya’ya gidecektim.

SAVCI: Türkiye’ye niye gidecektiniz?

KINGSTON: Baran ile tatil yapmak için ve yaptığımız ödemeleri konuşmak için.

TIKLAYIN – Sezgin Baran Korkmaz iddianamesi: ABD’de üstündeki kapalılık sonucu kalkan iddianamede neler var, hangi suçlamalar yöneltiliyor?