Babası gibi motosiklet tutkunu Robbie Knievel 60 yaşında öldü.

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Babası Evel Knievel gibi motosikletlerle havaya uçan ve bir dizi muhteşem hava gösterileri yapan gözüpek bir aktör olan Robbie Knievel, Cuma günü Nevada, Reno’daki evinde öldü. 60 yaşındaydı.

Ağabeyi Kelly Knievel’e göre nedeni pankreas kanseriydi.

Kaptan Robbie Knievel olarak bilinen Bay Knievel, babasının peşinden motosiklet dublör performansının yüksekten uçan, kemikleri kıran dünyasına kadar gitti ve ölüme meydan okuyan 30 yıllık kariyerinde 350’den fazla atlayış yaptı.

1989’daki en ünlü atlamalarından birinde, yıldızlarla süslenmiş beyaz deri bir takım elbise giymiş olan Bay Knievel, Las Vegas’taki Caesar’s Palace’daki çeşmelerin 150 fit üzerinden atladı. 1967’de aynı kuyuları temizleyen, ancak izleyicileri dehşete düşüren kemik kırıcı bir kazayla sonuçlanan Evel Knievel’e bir tür saygı duruşuydu.

Oğul yıllar sonra, “Atlamayı yapıp ‘Bu senin içindi baba’ dediğimde yanıma koştu ve gözlerinde yaşlarla bana sarıldı” dedi. “Onu hiç bu kadar duygusal görmemiştim.”

1998’de Bay Knievel, Las Vegas’taki Tropicana Hotel’de 30 limuzin üzerinde 200 fitin üzerinde yükseldi. Ertesi yıl, etrafında pembe ve yeşil havai fişekler patlarken Las Vegas’taki Jokey Kulübü’nün iki otel kulesi arasında ağ olmadan atlıyordu.

Las Vegas Sun gazetesinin haberine göre Bay Knievel daha sonra başparmağını deri “RK” kemer tokasını oynatarak “Bu çılgınlık çünkü hayat çılgınca” dedi.

Bay Knievel, babasının buhar gücüyle çalışan bir roketle Idaho’nun Yılan Nehri Kanyonunu temizlemeye çalışmasından 25 yıl sonra, 1999’da Büyük Kanyon’un bir kısmının üzerinden fırladı ve iniş sırasında birkaç kaburga kemiğini kırdı, ancak bir paraşüt arızası yaşadı ve kayalıklara çarptı. aşağıda uçurum.

Bay Knievel ayrıca, fırlatma rampasına çarpmadan saniyeler önce yaklaşmakta olan bir buharlı trenin üzerinden atladı ve New York’taki USS Intrepid’in güvertesindeki bir dizi askeri uçağın üzerinden uçtu.

Robbie Knievel’in atlayışları, babasınınki gibi, birkaç omur da dahil olmak üzere birçok kemiğin kırılmasına neden oldu. Dadly.com’da babasıyla ilişkisi hakkında 2019’da yazdığı bir makalesinde “Hala yürüyebildiğim için şanslıyım” diye yazmıştı.

Robert Edward Knievel, 7 Mayıs 1962’de Mont, Butte’de doğdu. 1960’larda ve 70’lerde motosiklet dublör sanatçıları olarak dünya çapında üne kavuşan Linda Bork ve Evel Knievel’in dört çocuğunun en büyüğüydü.

Evel Knievel, diyabet ve tedavi edilemez bir akciğer hastalığı olan idiyopatik pulmoner fibroz da dahil olmak üzere yıllarca süren kötü sağlık durumunun ardından 2007 yılında 69 yaşında öldü.

Ağabeyi, Robbie Knievel’in babasının beceriksizliğinden ilham alarak “gidona tutunacak kadar büyüdüğünde” motosiklet kullanmaya başladığını söyledi.

İlk motosikleti, babasının ona bir hendeğe atarak, etrafına bir ip bağlayarak ve kazara gazı çok fazla çevirdiğinde onu koltuktan çekerek öğrettiği bir Honda Mini idi.

Kısa bir süre sonra, 10 vitesli bisikletlere atladı ve Pederly.com’a yazdığı “25 sente Evel Knievel Junior atlama izle” yazan aile evinin kapısına bir tabela astı.

8 yaşında babasıyla ilk gösterisini Madison Square Garden’da oynadı ve ikisi birlikte Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’yı gezdi. Robbie Knievel, babasının atlayışlarının önünde arka lastiğini sürerken, kompozisyonunda yazdığı “tekerlekli gösterilerle” kalabalığı eğlendirdi.

Bay Knievel fayans döşemek ve bir kereste fabrikasında ve bisikletçide çalışmak gibi başka işler denedi, ancak her zaman motosikletle atlama işine geri döndü.

Bir keresinde “Heyecan ve çabuk para kazanmak için yapıyorum” dedi ve “Sanırım bir motosiklet dublörü olmak için doğdum” dedi.

Gençken babasıyla kavga etti ve 19 yaşında solo kariyer yapmak için evi terk etti. Ancak Evel Knievel, hayatında kalıcı bir etki olarak kaldı.

Bay Knievel, park halindeki 10’dan fazla minibüsün önündeki ilk büyük atlayışlarından birinden önce, o kadar endişelendiğini ve ateşi çıktığını yazdı, ancak babasının tavsiyesini hatırladı: “Gergin olmanız normal. Kalabalık ne kadar büyükse, o kadar iyi yaparsın.”

Boşanmış olan erkek kardeşi Bay Knievel’in yanı sıra kızları Maria Collins, Krysten Knievel-Hansson ve Karmen Knievel hayattadır.

Bay Knievel, babasının hayatının son yıllarında, çiftin “sürdüğümüz çılgın hayatları ve defalarca ne kadar şanslı olduğumuzu” andıklarını yazdı.

Bay Knievel, “Babam sopayı bana devretme fikriyle mücadele etti” diye yazdı. “Beni, onu alt etmeye çalışan birçok rakipten biri olarak gördü, ama aslında ben onun en büyük hayranıydım.”