Eğitmen
Member
Çocuklar siyah önlükküçük kızlar içeri beyaz. Bir öğrencinin büyükannesinin hoşuna gitmeyen bir fark Binasco İlköğretim Okulu (Milan), enstitü müdürüne, öğretmenlere, öğretim organına ve okul konseyine bir mektup yazdı. “Bu otuz yılı aşkın bir geçmişe sahip bir ayrımdır. Moda ve ekonomik durumla ilgili gerilimlerin azaltılmasına yardımcı olabileceğine inandığım için önlük giymeye karşı değilim. Ancak kendime soruyorum: neden hala kızlar ve erkekler arasında renk farkı var? Kızların daha az kirlendiği, hatta erkeklerden daha az kirlenmeleri gerektiği önyargısının seçime yön vermesini istemem. Hakkında çok fazla konuşulan mevcut bağlamda kapsayıcılık ve ayrımcılık yapmama. iki cinsiyet için farklı renkte önlüklerin benimsenmesi sarsıcıdır”.
Tarafından bildirildiği üzere Pavia Eyaleti liderliğindeki enstitü Stefano EmpilliTalebin kabul edilme ihtimali yüksek olacak şekilde konuyu tartışmaya istekli olacaktır. Ayrıca Binasco okulunun, sınıftaki herkesin siyah önlük giydiği Vernate'dekiyle aynı kapsamlı enstitünün parçası olması nedeniyle. “Tüm öğrencilere aynı önlüklerin benimsenmesi – tarafından gönderilen mektupta tekrar okuduk. Maria Cristina Rossi – cinsiyete bakılmaksızın her çocuğun değerli ve saygı duyulduğunu hissettiği daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir okul ortamının oluşturulmasına yardımcı olabilir.”
Tarafından bildirildiği üzere Pavia Eyaleti liderliğindeki enstitü Stefano EmpilliTalebin kabul edilme ihtimali yüksek olacak şekilde konuyu tartışmaya istekli olacaktır. Ayrıca Binasco okulunun, sınıftaki herkesin siyah önlük giydiği Vernate'dekiyle aynı kapsamlı enstitünün parçası olması nedeniyle. “Tüm öğrencilere aynı önlüklerin benimsenmesi – tarafından gönderilen mektupta tekrar okuduk. Maria Cristina Rossi – cinsiyete bakılmaksızın her çocuğun değerli ve saygı duyulduğunu hissettiği daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir okul ortamının oluşturulmasına yardımcı olabilir.”