Carter Kasırgası’nı temize çıkaran federal yargıç H. Lee Sarokin 94 yaşında öldü

Joachim

Genel Mod
Global Mod
“Yaklaşık on yıl boyunca ilk tütün davasını yönettim” diye devam etti. “Yargıtay temyiziyle ilgili Senato duruşmam sırasında, dilimin mahkeme yorumu için uygun olmayabileceğini oldukça gönülsüzce kabul ettim. Şimdi bu tavizi geri çekmek ve yeterince sert olmadığını belirtmek istiyorum.”

Haddon Lee Sarokin, 25 Kasım 1928’de New Jersey, Perth Amboy’da Samuel ve Reebe Sarokin’in oğlu olarak dünyaya geldi. Babası küçük yerel gazetelerin ve bir devlet sanayi rehberinin editörlüğünü yaptı ve annesi gazetelerde çalıştı.

1953’te Dartmouth College ve Harvard Law School’dan mezun oldu. 1960’larda New Jersey, Union County’de avukatlık yaptı, ancak Başkan Jimmy Carter tarafından Newark’taki federal mahkemeye atandığı 1979 yılına kadar esas olarak özel muayenehanede çalıştı.

1994’te Başkan Bill Clinton tarafından Temyiz Mahkemesi adaylığı Senato’da zorlu bir dönem geçirdi, Cumhuriyetçiler onu suça eğilimli sorumsuz bir liberal olmakla suçladılar, ancak sonunda kabul edildi. Bu eleştiri, 1996’da, Clinton ikinci dönem için aday olurken, Yargıç Sarokin, Cumhuriyetçiler için bir kampanya konusu haline gelen birkaç yargıç arasında yer aldığında yeniden su yüzüne çıktı.

Haziran ayında yedek kulübesinden çekildiğini açıkladı. “Neredeyse her gün hayatımın işinin ve itibarının küçümsendiğini görüyorum,” dedi o sırada, “ve bunu görmezden gelemem.”

Meslektaşlarının yargı hakkındaki spekülasyonlarını, kararının aynı zamanda bir mahkeme yöneticisinin çocuklarının ve torunlarının yaşadığı Kaliforniya’ya ve Philadelphia’daki Mahkemeye taşınmasına izin verilmesi için “son derece olağandışı” dediği talebi reddetmeleriyle bağlantılı olduğu yönündeki spekülasyonlarını reddetti. gerektiği gibi işe gidip gelmek için.

Yargıç Sarokin, San Diego bölgesine yerleşti, özel bir arabulucu ve hakem oldu ve kendi blogunda ve daha sonra HuffPost’ta yasal ve siyasi konularda yorumlar yazdı. Ayrıca yerel bir repertuar tiyatrosunda sahnelenen birkaç oyun da yazdı. sosyal adalet ve medeni haklar konularıyla ilgilenmek.