Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köylüsü ekonomiyi eleştirince ‘hakaretten’ gözaltına alındı

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Sokak Kedisi takımının, 15 Haziran’da, Rize’de yaptığı sokak röportajında iktidarın iktisat siyasetlerini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köylüsü, 52 yaşındaki

Erdoğan’ın köylüsü ekonomiyi eleştirince ‘hakaretten’ gözaltına alındı:

‘ın,
‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten gözaltına alındığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Güneysu’dan köylüsü olduğunu ve AKP’ye oy verdiğini söyleyen ÇAYKUR emeklisi Mehmet Ali Sancaktutan, YouTube’de “Rize’de meydan dayağı üzere konuşma” başlıklı görüntünün yayınlanmasından daha sonra polis tarafınca arandığını söylemiş oldu. Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne gittiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret savıyla savcılık tarafınca soruşturma açıldığını öğrendiğini söyleyen Sancaktutan, bu niçinle tabirinin alındığını aktardı.

“Suçlamaları kabul etmiyorum”

Gazete Duvar’dan Gençağa Karafazlı’nın haberine nazaran, konuşmasında hakaret içerikli sözler kullanmadığını belirten Sancaktutan, “Amacım ülke iktisadının bozuk olduğunu, durumumuzun berbat olduğunu belirtmek emelli yansımı vermekti. ‘Konuşmam dinlendiğinde konuşmanın hata olup olmadığını büyük Türk adaletinin savcı ve yargıçlarına bırakıyorum ve onlara güveniyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum’ dedim. Akabinde hakkımda hür bırakılma tutanağı hazırladılar ve emniyetten ayrıldım” diyerek yaşadıklarını aktardı.

“Yaşadıklarım daha sonrası açıkça korkmaya başladım”

YouTube’de yayınlanan bu konuşmasından daha sonra toplumsal medya üzerinden tehditler aldığını söyleyen Mehmet Ali Sancaktutan “Küfürler hakaretler devam ediyor. Çocuklarıma kimse ile konuşmayın dedim bu yansılar daha sonrası ömrümden açıkçası endişelenmeye başladım. Bana hakaret eden küfür edenleri tespit edip kabahat duyurusunda bulunacağım” dedi.

Geçmişte AK Parti’ye oy verdiğini şu anda bir daha Refah Partisi üyesi olduğunu aktaran Sancaktutan, kendi köylülerinden kimilerinin da kendisine reaksiyon gösterdiğini söylemiş oldu: “Yaşadıklarım daha sonrası açıkça korkmaya başladım. Endişelenmemek mümkün değil. Etrafımda arkadaşlarım, köydeki komşularım beni arayıp söylüyorlar ‘seni köyde çıkaracaklar’ üzere laflar edilmeye toplumsal medyadan küfürler hakaretler edilmeye başlandı. Ben yeniden söylüyorum kimseye hakaret etmedim etmem de yalnızca ortasında bulunduğumuz ekonomik durumu seslendirdim.”