Dava, DHS içindeki iç denetim ofislerindeki yangınları tersine çevirmeyi amaçlıyor

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Bir dizi faiz grubu, İç Denetleme Bakanlığı'nı, Trump yönetimi kritik çalışanları yayınladıktan ve operasyonları durdurduktan sonra iç denetleyici departmanların kalıcı olarak kapatılmasını önlemek için Perşembe günü dava açtı.

Dava New York'ta sunuldu ve göçmenlik hakları için iki grupla birlikte Robert F. Kennedy İnsan Hakları'na sunuldu. Kongre tarafından oluşturulan ve memurlarının insan hakları ihlallerini ortaya çıkarmaya ve önlemeye yardımcı olan en önemli korkuluklardan bazılarını korumaya çalışır.

Dava, mahkemeden Başkan Trump federal hükümet genelinde denetleyici ve hesap verebilirliğe indirgenmeden önce Sivil Haklar ve Hukuk Özgürlükleri Ofisi'ni geri yüklemesini istedi. Ayrıca, vize başvurularıyla ilgili yapıştırıcıları ve şikayetleri inceleyen iki Ombudsmann ofisini geri yükleme girişimidir.

Trump yönetimi, ev koruma departmanındaki ve başka yerlerdeki işten çıkarmaların, bürokratik işten çıkarmaları azaltmak için daha yüksek seviyeli bir çabanın bir parçası olduğunu belirtti. Bölüm sözcüsü Tricia McLaughlin, o zaman işten çıkarmaların verimlilik adına yapıldığını söyledi.

“Bu ofisler, bürokratik engeller ekleyerek ve DHS misyonunu baltalayarak göçün uygulanmasını engelledi.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Kolluk çabalarını desteklemek yerine, genellikle şirketi yavaşlatan iç rakipler olarak hareket ediyorlar.”

Ancak Perşembe günü sunulan şikayette gruplar, Trump hükümetinin göçü uygularken kısıtlamaları ve koruyucu önlemleri ortadan kaldırmaya özel bir ilgisi olduğunu savundu.

2002 yılında İç Güvenlik Bakanlığı'nı belirlemek için ofislerin Kongre Yasası'nın bir parçası olarak kabul edilmesi gerektiği konusunda uyaran iki üst düzey Senato Demokratından bir Mart mektubu alıntıladılar. Benzer alarmlar, ofisleri tutuklu bir kanal için kritik bir kanal için kritik bir kanal için en azından açarak ofisleri etkili bir şekilde kapatma çabalarının tetiklediler.

“CRCL ofisini ortadan kaldırma veya CRCL çalışanlarını azaltma kararı, DHS'nin yasal gereksinimleri karşılama ve Amerikan halkının sivil hakları ve burjuva özgürlüklerini koruma yeteneğini tehlikeye atacaktır.” Diyerek şöyle devam etti: “İlerlerseniz, eylemleriniz Kongre'nin niyeti ile doğrudan çatışıyor.”

Ofisler sadece göçün uygulanmasıyla göçün uygulanmasının dahili bir incelemesi olarak hizmet etmekle kalmaz, aynı zamanda bir dizi idari işleve de hizmet eder.

Hukuki yardım gruplarından gelen raporlar, mide kanseri veya HIV'li Häfträns'ın tutum sırasında tıbbi yardım alamadığı şikayette verilmiştir. Vizeler, yeşil kartlar ve çalışma izinleri için başvuru sahiplerinin, çalışanlar ofisleri yüzde 97'den fazla azalttıktan sonra başvurularının durumunu kontrol edemedikleri söylenir.

Mahkeme, mahkemeden üç ofisteki toplu kararları tersine çevirmesini ve faaliyetlerini yasadışı bir şekilde engelleme girişimlerini açıklamasını istedi.

Dava, Bay Trump'ın tarihsel olarak bu rol nedeniyle çok sayıda ofisi çıkardıktan sonra diğer kurumlarda belirli bir iç hesap verebilirliği geri yüklemeye çalışan diğerlerini yansıtıyor.

Trump, düzineden fazla genel müfettişin ve Merit Systems Koruma Kurulu gibi diğer hesap verebilirlik başkanlarının taburcu olmasına öncülük etti. Ayrıca, geleneksel görevlerini büyük ölçüde yeniden tanımlayan ve bunları çeşitlilik girişimlerini ve transseksüel haklarını geri alma çabalarına dahil eden eğitim departmanı gibi diğer ajanslarda sivil hak ofislerini azalttı ve yeniden tasarladı.