“Diriliş Ertuğrul” hayranı Pakistanlı hekim, Türkçe öğrenmek için Çorum’a geldi

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
“Diriliş Ertuğrul” dizisi ile Türkiye’ye ilgi duymaya başlayan Pakistanlı bir tıp hekimi Iman Baloch, Türkçe öğrenmek için Çorum’a geldi.

Hitit Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (TÖMER) kayıt yaptıran Pakistanlı hekim, Türkçeyi öğrendikten daha sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girerek, kardiyoloji alanında çalışmayı planlıyor. Baloch, “Yaptığım araştırmalardan daha sonra Türkiye’ye uygunca itimat duymaya başladım. Burada, Türkçeyi öğrendikten daha sonra TUS imtihanına girip kardiyoloji alanında bir süre çalışmayı planlıyorum. Burada alacağım eğitim ve deneyimle ülkeme gitmek istiyorum” dedi.

Baloch, “Pakistan’da Diriliş Ertuğrul dizisini izlerken Türkçeye merakım oluşmuştu. Türkçeyi fazlaca farklı biçimde izlediğim Türk dizilerinden öğrenmeye başlamıştım. Akabinde Türk yemeklerine ve Türk kültürüne yakın ilgi duydum. Gördüğüm kadarıyla Türkiye ve Pakistan kardeş ülkelerin birbirine yakın kültürleri var. Buraya geldiğim için memnunum” diye konuştu.

“Eğitim için gelen öğrencilerin çoğunluğunun Türk dizileri yardımıyla Türkçe öğrenmek için Türkiye’ye geldiğini görüyoruz”

Hitit Üniversitesi Milletlerarası İlgiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Murat Toman, “Türkiye’nin son devirde etkin dış siyaseti, kamu diplomasisi alanındaki başarısı dünyadaki pozisyonunu giderek güçlendiriyor. Türk kamu diplomasisinin muvaffakiyetinde kıymetli bir diyalog ve kültürel tanıtım aracı olan dizi dalı, önemli rol oynuyor. Üniversitemize eğitim için gelen milletlerarası öğrencilerin çoğunluğunun Türk dizileri yardımıyla Türk halkını tanıma imkanı bulduğunu ve bu vesileyle lisans eğitimi için, Türkçe öğrenmek için Türkiye’ye geldiğini görüyoruz. Bu çok dikkat çeken bir seviyede. Şu anda dünyanın dört bir tarafınca gelen milletlerarası öğrenci üniversitemizde eğitim görüyor.” sözünü kullandı. (İHA)