Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Josh Paul, İsrail’e silah satışı nedeniyle istifa etti

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Silah sevkiyatını denetleyen ofisteki bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Biden yönetiminin İsrail’in Hamas’la savaşında Gazze’yi kuşatması nedeniyle İsrail’e silah ve mühimmat göndermeye devam etme kararını protesto etmek amacıyla bu hafta istifa etti.

Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Askeri İşler Dairesi’nde 11 yılı aşkın süre kongre ve halkla ilişkiler müdürü olarak görev yapan Josh Paul, istifa mektubunda, Biden yönetiminin “bir tarafa körü körüne destek vermesinin” politika kararlarının “kısa” alınmasına yol açtığını söyledi. görüşlü, yıkıcı, adaletsiz ve alenen savunduğumuz değerlere aykırı.”

“İsrail’in tepkisi ve dolayısıyla Amerika’nın hem bu tepkiye hem de işgal statükosuna verdiği destek, yalnızca hem İsrail hem de Filistin halkının daha fazla acı çekmesine yol açacak” diye yazdı ve şunu ekledi: “Korkarım biz de aynısını tekrarlıyoruz.” Son birkaç on yıldır yaptığımız hatalar var ve ben artık buralarda olmayı reddediyorum.”

Bir röportajda Bay Paul, İsrail’in iki milyonluk bir bölge olan Gazze’deki su, gıda, tıbbi bakım ve elektriği kesintiye uğratmasının, Amerika’nın yasalarını engellemek için tasarlanmış bir dizi uzun süredir devam eden federal yasanın korunmasına yol açması gerektiğini söyledi. insan hakları ihlalcilerinin eline geçiyor. Ancak bu yasal korumaların başarısız olduğunu söyledi.

“Bu hükümlerin tamamındaki sorun, yürütme organının takdirine bağlı olmasıdır. insan hakları ihlallerinin meydana geldiğini” söyledi Bay Paul. “Karar verme kararı iki partili bir akademik organın elinde değil ve başkanın herhangi bir şeye karar vermesi için herhangi bir teşvik yok”.”

Bay Biden, Hamas’ın bu ayın başlarında düzenlediği saldırıda 1.400’den fazla kişiyi öldürüp 200’e yakın kişiyi rehin almasından bu yana İsrail’i kucakladı ve önümüzdeki plan yardımına aşina danışmanlara göre, Biden yönetimi çoğunluğu askeri fon olmak üzere 10 milyar dolarlık bir talep hazırlıyor. Ancak Çarşamba günü Tel Aviv’e yaptığı ziyarette Bay Biden, İsraillileri, ülkeyi tepki olarak çok ileri itebilecek “her şeyi tüketen bir öfkeye” teslim olmamaları konusunda da uyardı ve yönetimi, İsrail’i sivil ölümlerinin sayısını sınırlamaya çağırdı.

İsrail, Hamas’ın saldırısının büyüklüğü ve vahşetinin tepkisini haklı çıkardığını ve uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı basın ofisi Çarşamba akşamı yorum talebine hemen yanıt vermedi.

İstifası daha önce Huffington Post tarafından bildirilen Bay Paul, federal yasaların bunu engellemesi gerektiğine inanmasına rağmen ABD hükümetinin diğer Orta Doğu ülkelerine çok sayıda malzeme satışına veya sevkiyatına izin verdiğini gördüğünü söyledi.

Transferi rafa kaldırarak veya yetkililerin duruşmalar sırasında inceleme altına alınmasını sağlayarak, “Hepsinde şöyle diyebileceğiniz bir an var: Tamam, biliyorsunuz, bu benim elimde değil, ancak Kongre’nin karşılık vereceğini biliyorum” dedi. Capitol’de. “Fakat bu durumda muhtemelen Kongre’den kayda değer bir muhalefet yok, başka bir denetim mekanizması yok, tartışma için başka bir forum yok ve bu benim karar alma sürecimin bir parçası.”

Bay Paul, İsrail’e bir nesil düşmanları öldürmek ve yeni bir nesil yaratmak için sınırsız yetki verme olarak tanımladığı şeyi vermeye devam etmenin, sonuçta ABD’nin çıkarlarına hizmet etmediğini söyledi.

“Bu, Filistinli sivillere olan maliyeti de dahil olmak üzere, her ne pahasına olursa olsun güvenliği sağlama arzusuna yol açıyor” dedi. “Ve sonuçta bu güvenliğe yol açmıyor.”

“Bu yönetimin daha bilgili olduğunu ve bazı karmaşıklıkları anladığını düşünüyorum, ancak alınan politika kararlarına bu nüansın çok azını getirdi.”

Bay Paul, istifa mektubunu Çarşamba günü internette yayınladığından beri, Dışişleri Bakanlığı’ndaki meslektaşları ve kongre çalışanlarından çok büyük bir destek aldığını söyledi.

“Birçok kişi bu mevcut politikalarla boğuşuyor ve bunların son derece sorunlu olduğuna inanıyor” dedi. “Bazı insanların nereden geldiğimi anladıklarını söylemeleri beni gerçekten etkiledi. Kararıma saygı duyuyorlar. Çok destekleyiciydi.”