Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, AKP vilayet binasına kimliği belgisiz bir kişi tarafınca molotof kokteyli atıldı, ölen ya da yaralanan olmadı. Güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan polis, saldırgan M.E. ve ona yardım ettiği belirlenen Ş.B.’yi operasyonla yakaladı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, sorgulanmak üzere Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gdolayıldü. Soruşturma sürüyor.
Olay, saat 20.55’te Diyarbakır’ın Hani ilçesinde meydana geldi.
Argümana bakılırsa, Tepe Mahallesinde bir binanın 2’nci katında bulunan AKP Hani ilçesi binası önüne gelen kimliği bilinmeyen bir kişi, evvel çevreyi denetim etti.
Akabinde yanında getirdiği motolof kokteyliyi ateşe verdikten daha sonra parti binasına atan saldırgan, koşarak bölgeden uzaklaştı. Parti binasında kimsenin bulunmadığı sırada gerçekleştirilen taarruzda içeriye düşen molotof niçiniyle küçük çapta yangın çıktı.
Kimi eşyaların ziyan gördüğü taarruzun akabinde alevleri fark eden etrafta oturanlar, polise haber verdi. Kısa müddette olay yerine epey sayıda polis takımı sevk edildi. İlçe binasında küçük çaptaki yangın ise itfaiye takımlarınca söndürüldü. Ölen ya da yaralanın olmadığı olayda güvenlik güçleri saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.
Öte yandan HDP İzmir Vilayet Binasına yapılan ve bir kişinin öldürüldüğü akından daha sonra provokasyon ihtarları yapılmıştı.
Olay, saat 20.55’te Diyarbakır’ın Hani ilçesinde meydana geldi.
Argümana bakılırsa, Tepe Mahallesinde bir binanın 2’nci katında bulunan AKP Hani ilçesi binası önüne gelen kimliği bilinmeyen bir kişi, evvel çevreyi denetim etti.
Akabinde yanında getirdiği motolof kokteyliyi ateşe verdikten daha sonra parti binasına atan saldırgan, koşarak bölgeden uzaklaştı. Parti binasında kimsenin bulunmadığı sırada gerçekleştirilen taarruzda içeriye düşen molotof niçiniyle küçük çapta yangın çıktı.
Kimi eşyaların ziyan gördüğü taarruzun akabinde alevleri fark eden etrafta oturanlar, polise haber verdi. Kısa müddette olay yerine epey sayıda polis takımı sevk edildi. İlçe binasında küçük çaptaki yangın ise itfaiye takımlarınca söndürüldü. Ölen ya da yaralanın olmadığı olayda güvenlik güçleri saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.
Öte yandan HDP İzmir Vilayet Binasına yapılan ve bir kişinin öldürüldüğü akından daha sonra provokasyon ihtarları yapılmıştı.
- TIKLAYIN: Sedat Peker: HDP İzmir vilayet başkanlığına yapılan provokasyon hedefli atağın epey daha büyüklerini ne yazık ki önümüzdeki vakit içinderda yaşayacağız
- TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu: Namuslu savcılara son sefer sesleniyorum; 10 milyon Euro’yu Ankara’da kimin için istediklerinin cevabı, sizi Deniz’in katillerine de götürecek!
- TIKLAYIN: Sedat Peker: HDP İzmir vilayet başkanlığına yapılan provokasyon hedefli hücumun epey daha büyüklerini ne yazık ki önümüzdeki vakit içinderda yaşayacağız
- TIKLAYIN: HDP İzmir vilayet binasına saldıran Onur Gencer’in hücum öncesi imgeleri ortaya çıktı
- TIKLAYIN – HDP İzmir vilayet binasındaki atakta hayatını yitiren Deniz Poyraz, rahatsızlanan annesinin yerine işe gitmiş
- TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu: HDP İzmir vilayet binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum, bu senaryoyu daha evvel yaşadık, bu sefer halkımız yutmaz
- TIKLAYIN – HDP İzmir vilayet binasına saldıran kişinin gözaltına alındığı anlar
- TIKLAYIN | HDP binasına silahlı atak: Parti çalışanı Deniz Poyraz hayatını kaybetti
- TIKLAYIN: HDP’li Sancar: Taarruzun gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici kümemizin bir toplantısı vardı, katil tarama yapmış
- TIKLAYIN – HDP saldırganının birinci tabiri: “Başka şahıslar de olsaydı, onlara da ateş açacaktım”
- TIKLAYIN – AKP Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ’dan HDP binasına düzenlenen silahlı atağa ait açıklama: Kınıyorum
- TIKLAYIN – HDP binasına silahlı akına reaksiyonlar: İktidar amaç gösterdi, tetikçiler vazifelerini yerine getirdi
- TIKLAYIN – HDP MYK üyesi Güleryüz: Aylardır binamız amaç gösteriliyordu, emniyet ve valilikle görüştük, tedbir alınmadı
- TIKLAYIN – Adalet Bakanı Gül’den HDP İzmir vilayet binasına yapılan hücumla ilgili açıklama: Olay tüm taraflarıyla aydınlatılacaktır
- TIKLAYIN – Akşener HDP saldırısını kınadı: Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar
- TIKLAYIN: HDP İzmir Vilayet Eş Lideri Baydur: Daha evvel 3 defa emniyetle görüştük, binamızın atak altında olduğunu söylemiş olduk