Ebru, pürüzünü dans ve okçulukla aştı

Gattuso

New member
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde doğan Ebru Akköz, babasının tayininin çıkması üzerine Hatay’a yerleşti. 13 yaşında omurilik iltihabı kararı felç kalan Akköz, tabiplerin 2 ay ömür biçmesine karşın hayat uğraşından vazgeçmedi. Akköz, ağır fizik tedaviyle evvel emeklemeye, akabinde sol bacağını az da olsa kullanmaya başladı. 2019 yılında Antalya’da devlet memuru olarak vazifeye başlayan Akköz, ağır fizik tedavisine devam etti.

Akköz’ün ömrü, fizyoterapistinin yönlendirmesiyle tekerlekli sandalye branşında dans eden bedensel engelli Abdülkadir- Nezihe Ünal çiftiyle tanışmasıyla değişti. Geçen yıl Ünal çifti üzere para dansa başlayan Akköz, 2021 Tekerlekli Sandalye Dans Türkiye Şampiyonası’nda Class2 Bayanlar Freestyle’da 2’nci, Bayanlar Latin, Duo Freestyle ve Duo Latin branşlarında 3’üncülük elde etti. Farklı branşlara da yönelen Akköz, okçuluğa başladı.

‘Ok atmak düşündüğümüz kadar kolay değil’

Ebru Akköz, para dans yaparken okçuluk görüntüleri izleyip etkilendiğini belirterek, “Ben de yapabileceğimi düşündüm. ‘niçin ben de yapamayayım’ dedim. Bir bayan olarak tıpkı vakitte engelli bir bayan olarak yapabileceğim kanısına vardım ve okçuluğa başladım. Ok atmak düşündüğümüz kadar kolay değil. Lakin bir yerden daha sonra başaracağıma inanıyorum. Gayesi vurdukça daha epey rahatlıyorum. Şimdilik başlangıç aşamasındayım” dedi.

‘Kendimize inandığımız vakit pürüzümüz mahzur değil’

Her şeyin insanın kendisine inanmasıyla başladığını belirten Akköz, “Kendimize inandığımız vakit pürüzümüz aslında bizi fazlaca engellemiyor. Ülkemizin kaidelerinde fiziki durumlardan engelleniyoruz. Ama kendimizi engellemediğimiz vakit biroldukca şeyi başarabileceğimizi görüyoruz. Ülkemizde bunun örnekleri epeyce var. Çok göz önünde olmadıkları için bilgimiz yok. Başarabileceğimi ve biroldukca şeyi atlatabileceğimi biliyorum. Zira epeyce sıkıntı durumlardan bu hale geldim, daha da âlâ durumlara geleceğime inanıyorum” diye konuştu.

‘Önceliğim birinci göz ağrım

Birinci olma hayali kurduğunu söyleyen Akköz, sözlerini kullandı.