Ehliyetin askıya alınması davası ve viral bir videoyla ilgili sorular

Joachim

Genel Mod
Global Mod
İroni, videonun yayılmaması için çok büyüktü: Ehliyetsiz araç kullanmakla suçlanan Michiganlı bir adam, araba kullanırken video aracılığıyla mahkeme duruşmasına çıkıyor.

Ancak Corey Harris'in mahkemeye çıkışının ardındaki hikaye ve 15 Mayıs'taki videonun geçen hafta dolaşıma girmesinden bu yana ortaya çıkan birçok mem, şaka, hayran çizimi ve yorum, göründüğünden daha karmaşık.

İki yıl önce, Michigan'ın başka bir ilçesindeki bir yargıç, Bay Harris'in nafaka anlaşmazlığı nedeniyle kaybettiği ehliyetinin askıya alınmasını kaldırdı.

İlk olarak WXYZ Detroit tarafından bildirilen bu açıklama, Corey Harris ile Washtenaw İlçe Hakimi J. Cedric Simpson arasındaki komik fikir alışverişine bağlam sağladı ve Michigan'da ehliyetin yeniden verilmesine ilişkin farklı ve potansiyel olarak kafa karıştırıcı bürokratik süreçlere dikkat çekti.

WXYZ'ye göre Bay Harris'in ehliyeti, Michigan, Saginaw County'deki bir nafaka davasıyla bağlantılı olarak 2010 yılında iptal edildi. Mahkeme kayıtlarına göre, Ocak 2022'de Saginaw İlçe Hakimi James T. Borchard, sürücü ehliyetinin askıya alınmasının iptal edilmesini emretti.

Ancak uzaklaştırma cezası hiçbir zaman kaldırılmadı – bunun nedeni tartışmalı – ve Ekim ayında 44 yaşındaki Harris, Pittsfield Kasabasında ehliyetsiz araç kullanmakla suçlandı.

15 Mayıs'ta Ann Arbor'da yapılan davanın ön duruşmasında Bay Harris, arabasıyla bir doktorun muayenehanesine giderken Zoom aracılığıyla Yargıç Simpson'ın huzuruna çıktı. Şaşkına dönen yargıç, kefaletini iptal etti ve Bay Harris'in bizzat hapse gitmesini emretti; Bay Harris, Detroit televizyon kanalı WXYZ'ye kendisinin iki gün tutulduğunu söyledi.

Bay Harris haber istasyonuna karısını doktora götürdüğünü söyledi.

Harris geçen hafta istasyonla yaptığı telefon görüşmesinde, “Eşime tıbbi yardım almayı düşünüyordum” dedi. “Ben de öyle düşünmüştüm. Ehliyetimin iptal edildiğini hiç düşünmedim. Bunların hiçbiri umurumda değil.”

Şimdi dönelim ehliyet askı cezasının neden kaldırılmadığı sorusuna.

Salı günü, Saginaw İlçesi Başkanı Yargıç Julie A. Gafkay, yaptığı açıklamada, hakimin sürücü ehliyetinin askıya alınmasını iptal etme kararının “yalnızca sürücü ehliyeti serbest bırakma ücretinin Saginaw İlçe Kâtibi Ofisine ve eski haline döndürme ücretinin de Sekretere ödenmesi üzerine verilebileceğini” söyledi. Devletin.” hükmü yürürlüğe girer.”

Yargıç Gafkay'ın ofisi, mahkeme kayıtlarının Bay Harris'in geçen ay 22 Mayıs'a kadar transfer ücretini ödemediğini gösterdiğini söyledi.

Michigan Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Saginaw İlçesi yargıcının Bay Harris'in uzaklaştırma cezasının kaldırılmasına ilişkin kararının kendisine bildirilmediğini söyledi.

Salı günü WXYZ Detroit ile kamera karşısında yapılan bir röportajda Bay Harris, talihsizliğinden Saginaw Bölge Mahkemesini suçladı ve ücretin ödenmesi veya süreçteki sonraki adımlar hakkında kendisine hiçbir zaman bilgi verilmediğini söyledi.

Yeni avukatı Dionne Webster-Cox ile görüşmeye gittiğinde, Ekim ayında Washtenaw İlçesinde kendisini mahkemeye çağıran polis memurunun ehliyetinin hala askıya alındığını söylemesi karşısında şok olduğunu ekledi.

Harris, “Ona 'Ciddi olamazsın çünkü bunların çoktan yapılması gerekirdi' der gibi baktım” dedi.

Michigan'da sürücü ehliyetinin yeniden verilmesine ilişkin genellikle karmaşık olan süreç, 2021'in sonlarında, nafaka da dahil olmak üzere belirli durumlarda binlerce sürücünün ehliyetinin askıya alınmasını kaldıran yeni bir yasanın yürürlüğe girmesinden sonra Michigan Dışişleri Bakanlığı'nın dikkatini çekti.

Buna cevaben kurum, süreç boyunca sürüş yasağı kaldırılan kişilere yardım etmek için Road to Restoration adında ücretsiz bir klinik başlattı.

Bay Harris'in uzaklaştırma cezasının yeni yasaya göre kaldırılıp kaldırılmadığı hemen belli olmadı.

Bay Harris'in mahkemeye çıkışı, videonun geçen hafta ortaya çıkması ve haberlerin konusu haline gelmesi (Haberler dahil) ve Stephen A. Smith gibi sunucular arasında birkaç dakika süren konuşmaların konusu haline gelmesiyle başlı başına bir hayat kazandı. podcast'inde Bay Mocking Harris.

Bay Harris, Salı günü bir WXYZ muhabirine videoya verilen tepkiyi anlattı.

“Zulme uğradım, benimle alay edildi, benimle alay edildi” dedi.

Harris, sosyal medya hesaplarını sildiğini belirterek, “Artık internete bile girmiyorum” diye ekledi. Salı günü ona ulaşma girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı.

Washtenaw County'de uzaklaştırma cezası sırasında araba kullanma suçlamasıyla ilgili olarak Çarşamba günü başka bir ön duruşma yapılması planlanıyor.