Ekim ayında bir öğrencisinin saldırısına uğrayan öğretmen Abbiategrasso okulu bırakmak istiyor

Eğitmen

Member
Öğretmenliği bırakmaya karar verdi Rocco Latrecchiana15 Ekim'de enstitüde saldırıya uğrayan profesör Lombardini İle ilgili Yağ var16 yaşındaki bir öğrenci tarafından.
Saldırı, henüz işe dönmeyen Latrecchiana'nın öğretmenliğinin ilk gününde öğrenciye verilen azarlamayla tetiklendi. Al Corriere della Sera profesörlüğe dönüp dönmeyeceğini hâlâ bilmediğini açıkladı.
“Aylardır düşünüyorum öğretmenliği bırakmak Sadece bu olay nedeniyle değil, masalar arasında hüküm süren iklim nedeniyle de kendimi mimarlığa adadım” dedi. “Bu duruma katlanmak benim için giderek zorlaşıyor.kibirsözlü hakaret, sınıfta giderek daha fazla deneyimlenen kurallara uymanın reddedilmesi – diye açıkladı öğretmen – okulu değil, giderek bencil ve yüzeyselleşen toplumu suçluyorum”.

Bir öğretmeni tehdit etmek için okula bıçakla gidiyor ve diğer iki öğretmeni dövüyor: 15 yaşında bir öğrenci Milano'da tutuklandı

24 Nisan 2024

Profesör, Milli Eğitim Bakanı'ndan dayanışma mesajı aldı. Giuseppe ValditaraEnstitünün müdürüyle konuşan, Michele Raffaeli. “Fikrimi ifade ediyorum yakınlık Saldırıya uğrayan öğretmene, müdüre ve tüm okul camiasına saygıyla duyurulur” dedi bakan. “Biz de müdahale ettik. reform yapmak Öğrenci davranışına değer kazandırmak ve bireysel sorumluluk ilkesini yeniden tesis etmek. Valditara, “Her türlü şiddeti önlemek ve bunlarla mücadele etmek, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğini ve refahını korumak için gerekli tüm araçları uygulamak için azami kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Öğrenci, olaydan sonra, okuldan uzaklaştırıldı.

ABBIATEGRASSO, SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRETMEN VE TÜM OKUL TOPLULUĞUYLA DAYANIŞMA. HER TÜRLÜ ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN MAKSİMUM BAĞLILIK.
Lombardini meslek enstitüsünün baş öğretmeni Michele Raffaeli ile temasa geçtim #yağlı ol Dayanışmayı ifade etmek için…

— Giuseppe Valditara (@G_Valditara) 14 Kasım 2024
Abbiategrasso'da bir öğretmene yönelik saldırı ilk kez olmuyor. Mayıs 2023'te bir öğretmen, Elisabetta Apartmanıo vurulmuştu bıçakla. Şiddetin faili bu olayda da 16 yaşında bir öğrenciydi.