Emre Belözoğlu, Alex-Aykut Kocaman gerginliği hakkında konuştu

Gattuso

New member
Spor Toto Muhteşem Lig’e ulusal maçlar niçiniyle verilen ortada Antalya’da kampa giren Medipol Başakşehir’de teknik yönetici Emre Belözoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“İkisi de Fenerbahçe tarihinin fazlaca değerli iki parçası”

Belözoğlu, Fenerbahçe’nin efsane oyuncusu Alex de Souza’nın eski teknik yöneticisi Aykut Kocaman hakkında söylemiş olduği tez edilen “Çalıştığım en berbat teknik direktördü” sözünün hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

“İkisi de fazlaca konuşan isimler değil. Özel isimler. Fenerbahçe tarihinin 2 epey değerli modülü. Birbirinden ayırt edemezsiniz. Alex’in hangi soru karşısında bu yanıtı verdiğini ben bilmiyorum. Okuduklarım üzerinden değerlendirebilirim. her insanın kendi fikridir. Hürmet duyuyorum. Aykut Kocaman ile Alex’in birlikteliğini bilen birisi olarak, şampiyonlukları ve 3 Temmuz’u birlikte yaşadık. Benim de fazlaca fikirlerim var lakin söylerken kendimi tutuyor, yaşanmışlıklara binaen susuyorum. Aslında susmak da büyük bir gururdur. Birazcık spekülasyonları oluşturuyor. aslına bakarsanız Fenerbahçe epey sıkıntı süreç yaşıyor. Bunu da kullanıyorlar. Alex de bu biçimde bakmalı. Ne Aykut Kocaman’ı Alex’ten, ne de Alex’i Aykut Kocaman’dan kimse ayıramaz. Aykut Kocaman bu ligi en düzgün bilen teknik yöneticidir. Bu konuşma ve üslup, totalde bireylerden çok topluluklara ziyan veriyor. Alex’i de Aykut Kocaman’ı da fazlaca seviyorum. İkisi de epey pahalı. Alex de Fenerbahçe futbol tarihinin gördüğü en büyük yabancı futbolcu. Bir gün gelip ikisi de birlikte çalışabilir. niye olmasın? Oyuncuyken Aykut Kocaman, Abdullah Avcı ve Fatih Terim ile gerginliğim oldu. hiç bir vakit her şey güllük gülistanlık değildir. Alex ile Aykut Kocaman’ın birbirlerinden ortak menfaat çıkardıklarını gördüm. Ben o tarafına bakıyorum. Teknik adamlıkta, oyuncularla alttan aldığınız ya da üste çıktığınız süreçler olur. Yönetmek kolay değildir. En sıkıntı oyuncu bendim. Güç bir ekip vardı Aykut Kocaman’ın elinde. Ben ikna edilmesi güç bir oyuncuydum. Ben Aykut Kocaman için zordum, onun üslubu da benim için zordu. Hoş anılar kalmıştır. Topluluğumuzun nasıl zorluklar yaşadığını biliyorum. Aykut Kocaman benim için her vakit pahalı biri olarak kalacaktır. Bu ne olursa olsun değişmez.”