Engelliler için topladıkları 160 kilo mavi kapak çalındı

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Eskişehir’de topladıkları mavi kapaklarla engelli bireylere tekerlekli sandalye sağlayan personel emeklisi Halit Aydoğan (74) ile üniversite öğrencisi torunu Melike Sarıtaş’ın (18) konutlarının önündeki 30 çuvalda yaklaşık 160 kiloluk mavi kapak çalındı.

Eskişehir’de oturan Melike Sarıtaş, dedesi Halit Aydoğan ile birlikte 14 yıldır topladıkları plastik mavi kapaklarla aldıkları tekerlekli sandalyeleri 500’ün üstündeki engelli bireye ulaştırdı. Eskişehir’in yanı sıra toplumsal medya üzerinden Türkiye’nin biroldukça kentinden de kargo yoluyla takviye alan dede- torunun açtığı toplumsal medyadaki ‘dedetorunmavikapak’ hesapları ise 100 binin üzerinde takipçisiyle büyük takviye görüyor. Dede ve torunun Odunpazarı ilçesine bağlı Sümer Mahallesindeki meskenlerinin önünde etraftan ve kargo ile gelen yaklaşık 30 çuvaldaki 160 kilo yükündeki kapaklar kimliği çabucak hemen tespit edilemeyen şahıslarca çalındı.

Halit Aydoğan ile torunu Melike Sarıtaş, çuvalların yerinde olmadığını fark ederek Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine başvurdu. Kısa müddette gelen gruplar, konutun önünde ve etrafta güvenlik kamerası incelemesi yaparak hırsızlıkla ilgili soruşturma başlattı.

“1 tekerlekli sandalye alabiliyorduk”

Halit Aydoğan, engellilere tekerlikli sandalye almak için topladıkları kapakların yerinde olmadığını görür görmez gözyaşlarına hakim olamadı. Çalınan kapaklarla en azından bir engelliye tekerlekli sandalye alınabileceğini tabir eden Aydoğan, “Emek Mahallesi’nden beni çağırdılar. Ben oraya kapakları almaya gittim. Bir otomobil dolusu kapak doldurdum. 160 kilo civarında bir kapaktı. Getirdim buraya koydum, torunumu çağırdım. Torunumla fotoğrafını çektik, torunum gitti. 5 dakika geçmedi yani ben dedim Şu kapakları içeri alayım diyordum. Bir baktım ne kapak var, ne bir şey. Bu sokaktan gelmiş değildir bu. O kapaklarla şimdi 1 tekerlekli sandalye alma gücüne sahiptim. Ben kapakların gittiğine üzülmüyorum. Bir engelli kardeşimizin yüzünü güldüremediğim için üzülüyorum. Polise şikayet ettim. İnşallah bulunur, bir engelli kardeşimin yüzü güler” dedi.

“Ne istiyorsunuz bizden?”

Melike Sarıtaş da dayanak verenlerin gönderdiği 30 çuvalımızda 160 kiloluk mavi kapaklarının çalındığını söylemiş oldu. Polise yaptığı şikayetin akabinde inceleme başlatıldığını kaydeden Sarıtaş, şunları söylemiş oldu:

“Destek olanlara teşekkür etme maksatlı hepsini görüntüye çektim. daha sonrasında mahalleden Şurada kapaklar var, gelip alır mısın? diye beni çağırdılar. O kapakları almak için dedemin yanından ayrıldım. 2 dakika daha sonra dedem de namaz kılmaya gitmiş. daha sonrasında dedemden Kapakları çaldılar diye bir telefon geldi. Hakikaten epeyce üzüldüm. Yeterlilik yapan insanlara bu biçimde köstek olmasınlar. Haberlerde duyuyoruz, engelli kardeşlerimizin akülü otomobilini, akülerini çalıyorlar. Artık hakikaten buna bir dur, denilsin. Daha evvel de toplumsal medya hesabımız çalınmıştı. Artık de kapaklarımız çalındı. Ne istiyorsunuz bizden? Ben gelirken yolda birisinden şüphelenmiştim ancak natürel ki de asla günahını almak istemiyorum. Otomobilli bir hurdacı ile göz göze geldik. sıradan yüzüme baktı. Komşularımız başka yoldan gittiklerini söylüyorlar. Büyük ihtimalle onlar olabilir. İnşallah er ya da geç bulunur, kapaklarımızı alabiliriz” dedi. (DHA)