Eski danışmanı Sinan Çiftçi’den Burhan Kuzu argümanı: Hastanede fişini çektiklerini düşünüyorum

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Burhan Kuzu’nun eski danışmanı Sinan Çiftçi, organize cürüm örgütü lideri Sedat Peker’in argümanları daha sonrası bir daha gündeme gelen eski AKP milletvekili, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu‘nun Covid-19 kaynaklı açıklanan vefatına ait olarak, “Hastanede fişinin çekildiğini düşünüyorum” dedi.

TIKLAYIN – İsmail Saymaz: Peker’in Burhan Kuzu ile ilgi tezleri büyük ölçüde doğruluk içeriyor

Peker’in Twitter’da bir daha gündeme getirdiği İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti- Burhan Kuzu münasebetinin akabinde, Kuzu’nun geçen sene hayatını yitirmesi tartışılmaya başlandı.

AKP’de milletvekilliği dahil çeşitli vazifelerde bulunan ve 1 Kasım 2020’de Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede öldüğü açıklanan Kuzu’nun bir devir danışmanlığını yapan Çiftçi, Bizim TV Yayın Direktörü Şaban Sevinç’e yaptığı açıklamalarda şu tezleri öne sürdü:

“Devletin üst kademesindeki isimlerin Kuzu ile kirli bağlantılar kurduğunu öne süren Sinan Çiftçi, “Burhan Kuzu, önemli paralara iş takibi yapardı. En hayli Berat Albayrak’ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop’a da epey iş çözdürdü” dedi.

Sinan Çiftçi Burhan Kuzu’nun Zindaşti’den aldığı sayının 100 milyon doları bulduğunu söylemiş oldu. Kuzu’nun AK Partili Aliye Uzun tarafınca tanıştırıldığı Zindaşti’nin Türk vatandaşlığına geçmesi ve gözaltından özgür bırakılması üzere konularda para karşılığında devreye girdiği daha evvel tez edilmişti.

Bu olaylar daha da büyümesin diye Zindaşti belgesini kapatmak için hastanede Burhan Kuzu’nun fişini çektiler diye düşünüyorum.”

TIKLAYIN | Sedat Peker: Ümit Can Uygun’un babası, Süleyman Soylu’nun yakın arkadaşı olduğundan Uygun’un kurtulması için gereken isimli tıp raporu gerektiği biçimde hazırlanıyor

TIKLAYIN – Fehmi Koru’dan “Burhan Kuzu” sorusu: Hakikaten Koronavirüs mü kurbanı, yoksa?