Fatih Terim’den sert kelamlar: Hakemin yanına kar bırakmayacağız

Gattuso

New member
Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, Medipol Başakşehir ile oynadıkları maçın hakemi Zorbay Küçük’ten şikayetçi olacaklarını söylemiş oldu.

GSTV’ye açıklamalarda bulunan Terim, “Ben cezalı olduğum için aşağıda değildim. 15 dakika bekleyip aşağıya indim. İndiğim vakit koridorda bir şeyler olduğunu anladım. bir daha maçın önüne geçen bir hakem performansı izlemiştik, son vakit içinderda alışkın olduğumuz gibi” tabirlerini kullandı.

‘Bir kin gütme hali’

Alanda yaşanan olayları anlatan Fatih Terim, “Hakemin nasıl bir fikir yapısıyla stada geldiği konusunda hiç fikrim yok. Maçın birinci yarısında yediğimiz golün akabinde oyuncularımızın hakeme hudutlar içerisinde itirazları oldu. Hakemin tam o esnadaki beden lisanına güzel bakılsın. Bir nefret anı, bir kin gütme hali üzere bir beden lisanı var. Bu esnada ağzından çıkan ‘go ulan’ kelamı var. Kerem diyor ki ‘hocam bize niye bu biçimde konuşuyorsunuz?’ anında sarı kart görüyor. Birkaç dakika daha sonra Kerem bir daha bunun niçinini sorduğunda hakem tarafınca azarlanıyor. Enteresan olan şey o hakem kendinde bu haddi bulabiliyor. Devre içinde Kerem içeri giriyor ve bu mevzuyu anlatıyor. İkinci yarıya çıkarken Necati hoca ‘benim oyuncuma nasıl bu türlü konuşursunuz?’ diyor. Hakem ‘ben o denli bir şey demedim’ diyor. Necati ‘benim için oyuncumun beyanı esastır’ deyince hakem ‘senin oyuncun yalancı’ yanıtını veriyor.” formunda konuştu.

“Hakemin yanına kar bırakmayacağız”

Terim, “Biz bu hakemden isimli makamlar seviyesinde ve TFF nezdinde şikayetçiyiz. Bugün buraya kulüp avukatlarımız gelecek ve olaya tanıklık eden herkesten yazılı beyan alacaklar. Biz bu yaklaşımı bu hareketleri hakemin yanına da kar bırakmayacağız. Bu diyaloglara karşılaşmadaki tüm temsilciler de şahit.” değerlendirmesinde bulundu.