Florida, AP Afro-Amerikan Çalışmaları Kursunu Reddetmek İçin Nedenler Sunuyor

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Florida Eğitim Bakanlığı, lise öğrencileri için Afro-Amerikan Etütleri alanında bir İleri Düzey Yerleştirme kursunu reddettikten sonra, müfredatta neleri rahatsız edici bulduğuna dair bir açıklama sundu ve öğrencilere “uyandırılmış beyin yıkama” dediği örnekler verdi. sınıfta ırkın nasıl öğretilebileceğini kısıtlayan eyalet yasasını ihlal etmek.

Cuma günü yayınlanan bir belgede, Eğitim Bakanlığı, Kolej Kurulu tarafından geliştirilen müfredatın daha çağdaş ve dolayısıyla daha politize edilmiş bölümlerine itiraz ediyor gibi göründü. Bu bölüm, siyah queer çalışmaları, siyah feminist edebi düşünce, onarım hareketi ve kesişimsellik gibi konularda birçok önde gelen Afrikalı Amerikalı akademisyen, aktivist ve yazarın okumalarının dahil edilmesine atıfta bulunuyor.

Devlet, farklı eşitsizlik biçimlerinin genellikle birlikte çalıştığı ve birbirinin üzerine inşa edildiği yollara atıfta bulunan kesişimselliğin eleştirel ırk teorisinin temeli olduğunu ve “insanları ırklarına, servetlerine, cinsiyetlerine ve cinsel yönelimlerine göre tanımladığını söylüyor. oryantasyon”.

Eğitim Bakanlığı ayrıca Santa Cruz’daki California Üniversitesi’nde profesör olan Angela Davis gibi aktivistleri “kendini itiraf eden bir komünist ve Marksist” olarak seçti; Columbia Law School ve UCLA School of Law’da profesör olan ve “kesişimselliğin kurucusu” olarak bilinen Kimberlé Crenshaw; ve “beyaz üstünlükçü kapitalist ataerki” gibi bir dil kullandığı için feminist yazar Bell Hooks.

Kolej Kurulu, yorum taleplerine yanıt vermedi, ancak Perşembe günü yaptığı açıklamada, çok disiplinli kursun hala çok yıllı bir pilot aşamada olduğunu söyledi.

Örgüt, “Kurs çerçevelerini pilot uygulama ve gözden geçirme süreci, her yeni AP kursunun standart bir parçasıdır ve bunun sonucunda çerçeveler genellikle önemli ölçüde değişir” dedi. “Güncellenmiş kurs çerçevesini, tamamlanır tamamlanmaz ve bu kurs Amerikan liselerinde genel olarak kullanılabilir hale gelmeden çok önce kamuoyuna açıklayacağız.”

Florida yasası, Afro-Amerikan tarihinin incelenmesini gerektirir. Ancak, geniş çapta Cumhuriyetçi başkan adaylığı için en büyük yarışmacı olarak kabul edilen Vali Ron DeSantis, Florida’daki öğrencilerin öğrenebilecekleri ve öğrenemeyecekleri konusundaki kısıtlamaları desteklemesiyle ulusal bir ün kazandı. Geçen yıl, ırkla ilgili konuların devlet üniversitelerinde, kolejlerde ve işyeri eğitiminde nasıl öğretildiğini düzenleyen ve Uyanmayı Durdurma Yasası olarak bilinen Bireysel Özgürlükler Yasasını imzaladı. (Federal bir yargıç, yasanın hala devlet okulları için geçerli olan bir bölümünü engelledi.)

Ayrıca geçen yıl, bazı ilkokul sınıflarında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin öğretilmesini ve tartışılmasını yasaklayan, eleştirmenlerin “gey deme” dediği yasayı da imzaladı. 2021’de eyalet eğitim kurulu, devlet okullarının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ırkçılığı anlamak için akademik bir çerçeve olan ve ebeveynler ve sağcı siyasi aktivistler için siyasi bir toplanma çığlığı haline gelen eleştirel ırk teorisini öğretmesini yasakladı.

Ve bu ay, Eğitim Bakanlığı, AP sınavlarını yöneten kar amacı gütmeyen kuruluş olan College Board’a, “Florida yasalarını açıklanamaz bir şekilde ihlal ettiğini” ve büyük ölçüde eksik olduğunu iddia ederek, Afro-Amerikan çalışma sınıfını eyaletin kurs kataloğuna eklemeyeceğini söyledi. eğitim değerinde.”

Kritik ırk teorisi hakkındaki tartışmayı anlayın

5 haritadan 1

CRT yeni değil. 2011’de ölen öncü bir hukuk bilgini olan Derrick Bell, ırkçılığı Amerikan yaşamının kalıcı bir parçası olarak anlamanın ne anlama geldiğini araştırmak için onlarca yıl harcadı. Sık sık eleştirel ırk teorisinin vaftiz babası olarak anılır, ancak terim 1980’lerde Kimberlé Crenshaw tarafından icat edildi.

Teori yeni bir anlam kazandı. George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinden kaynaklanan protestoların ardından, eleştirel ırk teorisi, terimi siyasi bir silah olarak kullanmaya başlayan eski Başkan Trump da dahil olmak üzere muhafazakarlar arasındaki tepkinin bir parçası olarak yeniden ortaya çıktı.

Mevcut tartışma. CRT’yi eleştirenler, tüm beyaz Amerikalıları ırkçı olmakla suçladığını ve ülkeyi bölmek için kullanıldığını iddia ediyor. Ancak kritik ırk teorisyenleri, asıl endişelerinin anlamak olduğunu söylüyor kurumlarda ve sistemlerde devam eden ırksal farklılıklar.

Okullarda konuşulan bir konu. Bazı Cumhuriyetçiler teorinin sınıflara sızdığını söylediği için, tartışma okul kurullarını savaş alanına çevirdi. Ulusal Okul Kurulları Derneği de dahil olmak üzere eğitim liderleri, CRT’nin K-12 okullarında öğretilmediğini söylüyor.

Manny Diaz Jr., Florida Eğitim Görevlisi, Twitter’da dedi Cuma günü, eyalet “kritik ırk teorisi ve Florida yasalarının diğer bariz ihlalleriyle dolu bir AP kursunu reddetti.”

“Gururla Afro-Amerikan tarihinde eğitim talep ediyoruz” dedi. “Eğitim kılığına giren parlak telkinleri kabul etmiyoruz.”

Devlet yetkilileri, kolej kurulunun dersi eyalet yasalarına uygun hale getirmek için gözden geçirmesi durumunda, kursu onay için yeniden değerlendireceğini söylediler.

Miami-Dade İlçesinin bir bölümünü temsil eden bir Demokrat olan Eyalet Senatörü Shevrin Jones, Eğitim Bakanlığı’nın AP kursunu dahil etmeyi reddetmesinin, eyalet yetkililerinin Amerikan tarihini “aklama” girişimini yansıttığını söyledi.

“Başlangıç noktasına geri döndük ve bunun Amerika’da meşru olduğunu görünce kendimizi bir kez daha savunmalıyız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mektubunda adı geçen yazarları ve konuları içeren ders programı, Yüksekokul Kurulu tarafından onaylanmamıştır ancak internette dağıtılmıştır. Geliştirmede yer alan ancak henüz resmi olarak yayınlanmadığı için adının gizli kalmasını isteyen bir kişiye göre, erken bir sürüm 60 okulda test ediliyor.

Müfredat, ilgili iki kişiye göre, Afrikalı-Amerikalı bilim adamlarından gelen geri bildirimlere dayanarak sürekli olarak revize ediliyor. Üzerinde çalışan insanlardan biri, son versiyonun muhtemelen daha fazla gerçek ve daha az teori içereceğini söyledi.

Söz konusu konular – kursu oluşturan yaklaşık 100 konunun altısı – sınıfın son ünitesi olan “Hareketler ve Tartışmalar”dan gelmektedir.

Örneğin, eyalet eğitim bakanlığı tazminat hareketiyle ilgili bir bölüme itiraz etti.

Müfredatın erken bir versiyonuna göre, bu bölüm, tazminatları araştırmak için bir komisyon oluşturacak gecikmiş bir Meclis tasarısının değerlendirilmesi de dahil olmak üzere, “Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Afrikalı Amerikalılara karşı yüzyıllarca süren köleleştirme ve yasal ayrımcılık için tazminat davasını” inceliyor. ve konu hakkında kapsamlı yazılar yazan Ta-Nehisi Coates’in çalışmaları.

Eyalet Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili olarak “Bu çalışmadaki tüm noktalar ve kaynaklar düzeltmeden yanadır.” Dedi. “Bu derste eleştirel bir bakış açısı veya müzakereci görüş yoktur.”

Miami Gardens’ın da dahil olduğu bir bölgeyi temsil eden bir Demokrat olan Eyalet Meclis Üyesi Christopher Benjamin, öğretmenlerin öğrencilere köleliğin, ırksal baskının ve ayrımcılığın bireysel özgürlükleri nasıl ihlal ettiğini öğretmesini sağlayacak olan Uyanmayı Durdur Yasasında değişiklik yapılması için baskı yaptı.

Eyaletin AP kursunu reddetmesinin ardından Bay Benjamin, Florida’daki öğrencilerin siyahların tarihini öğrenmelerini sağlamaya odaklandığını söyledi.

“Florida’nın neyin öğretildiğini belirlemesi ve ardından siyahi tarihin öğretildiğinden emin olması gerekiyor” dedi.

Patricia Mazzei raporlamaya katkıda bulundu.