‘Futbolcuları dolandırma’ davasında mahpus cezası

Gattuso

New member
İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Paha Okşar, Yalçın Fatih İlek, İskender Çam ve Hurşit Ünözkan ile avukatları hazır bulundu. Sanık Salih Bayraktar ise duruşmaya katılmadı. Şikayetçi futbolcular da duruşmaya katılmadı.

Mahkeme, sanık Paha Okşar’ın, “Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” kabahatinden 2 yıl 6 aya kadar mahpus ve 11 bin TL isimli para cezasına çarptırıldı.

Şikayetçiler cezalandırılmalarını talep etti

Şikayetçi Hugo Rodellega’nın avukatları, hatanın Kıymet Okşar istikametinden oluştuğuna ait mütalaaya katıldıklarını, lakin Yalçın Fatih İlek tarafından de oluştuğunu düşündüklerini belirterek sanıkların cezalandırılmasını talep ettiklerini belirttiler.

“Davamı geri çekmedim”

2 yıl 6 ay cezaya çarptırılan Bedel Okşar duruşmanın akabinde halktv.com.tr’den Onur Durmuş’a konuştu.

İstinaf mahkemesine gideceklerini belirten Okşar, “Mahkemenin sonucuna hürmet duymakla birlikte biz haklı olduğumuzu düşünüyoruz. Rodallega’ya açtığım alacak ve tazminat davasını geri çekmedim ve çekmeyi de düşünmüyorum.

Biz mahkemeye bundan evvelki duruşmanın akabinde yeni ve epeyce kıymetli dokümanlar sunduk. Sanırım bu evrakları biraz geç sunduk ve savcı bu dokümanlarla ilgilenmedi. Bu dokümanlar bizim haklı olduğumuzu ispatlayacak nitelikteydi aslında. Bundan daha sonraki süreçte İstinaf mahkemesinde bu evraklar yardımıyla hatasız olduğumuz anlaşılacaktır” dedi.

“Hiç kimseye ziyanım yokken 155 gün mahpus yattım”

Sanık Yalçın Fatih İlek ise “Başımıza gelen bu olay, karşı taraf avukatları adliye önünde gazetecilere ‘futbolcularımız dolandırıldı’ diyerek açıklama yapmasıyla başladı. O periyot beni 238 defa aramış Hugo’nun tanımadığını inandırdılar. Müştekilere milyonlar kazandırdım. Bana olan borçlarını ödemedikleri için icra takibi başlatıyorum ve yargılanıyorum. İcra takibine bir itiraz da yok. Bunların yüzünden mahpus yattım ve çıktım insanlara dolandırıcı olmadığımı anlatmaya çalışıyorum. Mesleksel prestijim zedelendi. Alacaklarımı alamadım. Hiç kimseye ziyanım yokken 155 gün yattım. Hatasızım masumum” diye konuştu. Öbür sanıklar da beraatlerini talep ettiler. Son kelamları sorulan sanıklar, hatasız olduklarını ve beraatlerini talep ettiklerini söylemiş oldu.

Bir sanığa ceza başkalarına beraat

Mahkeme heyeti, sanık Kıymet Okşar hakkında “Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” cürmünden 2 yıl 6 aya kadar mahpus ve 11 bin TL isimli para cezasına çarptırdı. Başka sanıkların ise beraatine karar verildi.

“Futbolcular bana iftira attı”

“Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” hatasından 2 yıl 6 aya kadar mahpus ve 11 bin TL isimli para cezasına çarptırılan Paha Okşar daha evvel de halktv.com.tr’ye konuşmuş ve futbolcuların kendisine iftira attığını söylemişti.

İşte Okşar’ın o açıklaması:

Okşar, “Dava devam ediyor. 1 Aralık’a gün verildi. Ben işlerim ötürüsıyla son davaya katılamadım. Ben 15 sene spor yorumculuğu ve menajerlik yaptım ve benim dolandırıcık yapmayacağımı spor topluluğunda herkes bilir. Yabancı futbolcular menajerler yardımıyla Türkiye’de milyon dolarlar kazanıyorlar lakin menajerleri mağdur ediyorlar” dedi.