Gattopardo olgunluğa, İtalyancı Nigro: “Zekayı teşvik etmek için bir parça”

Eğitmen

Member
“Zeka içinde çalışmak, ironinin gücü üzerinde düşünmek ve erkeklerin roman hakkında yaklaşık bir bilgiye sahip olsalar bile ilginç fikirler çizebilecekleri bir iz” diyor. Salvatore Silvano Nigro Filolog, İtalyan Edebiyatının Edebi ve Tarihi Eleştirmeni. “Seçilen şarkı çok zekidir, tıpkı analiz etmek için sorular mükemmel ve hedeflendiği gibi, onu geliştirenlerin son zamanlarda nadir olduğunu kanıtlayan romanı çok iyi bildikleri açıktır”.

İyi bilinen ve alıntı yapılan bir kitap olmasına rağmen, leopar ilk kez sınavlara girer.

«Sol ve sağa bağlı inanılmaz bir editoryal hikayeye sahip harika bir roman. Yeni İtalyan yayıncılığının adamı Roberto Blazen, Freud'u İtalya'ya, Orta Avrupa edebiyatına getiren ve Saba'yı keşfeden şunları söyledi: “Leopard'ı başka bir kültürel dünyaya ait olduğum için benim için sevmediğim doğrudur, ancak Gattopardo'nun en kötü sayfaları Vittorini'nin tüm” tokenlere “değer. Orada yeterince? ».

Salvatore Nigro

Salvatore Nigro

Bu şarkı neden?

“Romanın hevesli bir okuyucusu,” Adriano'nun anılarını “okurken tanınan Marguerite Yourcenar'dı, biz bir ölüm günlüğünün önündeyiz, prens ve bir sosyal sınıf oynuyor. Ve Angelica figürü yeni toplumun truva atıdır. Yeni toplumun atıdır. Gelecek, biriken varlıklar sayesinde Prens'in yeni hükümetin bir parçası olduğunu öne sürüyor.

Sizce, bu parçayı seçen Maturanises, kitabı okudukları veya TV dizisini gördiler mi?

«Söylemesi zor. Kuşkusuz, İtalyan okulu, “I Promessi Sposi” i seven klasiklerin yok edilmesidir? Programlarda her şey basitleştirildi, bu basitleştirme cazibesini öldürüyor. Leoparın okula girdiğini sanmıyorum, bazen bazı aydınlatılmış profesör sayesinde. Ne “Gotopardo” ne de “Viceroy”. Belki de asla prensin ölümünün ötesine geçmeyen bazı antolojik şarkılar ».

Ve eğer sadece diziyi gördüylerse iyi iş çıkarabilecekler mi?

«Aynı şey istihbaratta işe yarayabilir, parça, önceki nesillerden daha yüksek yeteneklerini kullanmanızı sağlar, görsel bir anahtara göre literatüre bir yaklaşım yaşar. Eminim bizi şaşırtacaklar, kızlarımızın ve erkek çocuklarımızın zekası hakkında önyargılarımız olmamalı ».

Netflix serisini parçayı seçerken etkileyebilir misiniz?

«Ufku genişletirdim, çok önemli şeyler oldu. Lampedusa'nın kitabı ve Visconti'nin filmi, Francesco Piccolo'nun kitabı arasındaki ilişkinin yeni bir eleştirisi var, hatta “Gattopardo Operasyonu: Visconti, Roberto Anile ve Gabriella Giannicè tarafından Roberto Anile ve Gabriella Giannicem tarafından yayınlanan Robertinelli tarafından yayınlanan, kimin 70'in yanında yayınlanan, ya da ibaret, ya da ibaret, ya da ibaret, Romanın romandaki romanın başarısını romandaki romanda Sosyalist Almanya'daki romanda analiz eder, kısacası, leoparın konuşulmasının geri dönmesinin birçok nedeni vardır ».

Pistin seçiminin arkasında siyasi bir mesaj olabilir mi?

“İnanmıyorum. Tomasi di Lampedusa'nın faşist doğduğunu hatırlayalım, ancak 1938'den sonra faşizmi kınayan fikrini değiştirirken, prensin ölüm tarihi Mussolini'nin doğum tarihine karşılık geliyor:” Biz kedilerdik, aslanlar; Bizi değiştirecek olanlar krikaller, sırtlanlar … “” olacak.