Gazetecilik, Lumsa yüksek lisans derecesi Roma'da yeniden başlıyor

Eğitmen

Member
Web, televizyon, radyo, basılı kağıt, video araştırmaları, podcast'ler, makaralar. İki yıl sonra profesyonel bir gazeteci olarak devlet sınavlarına girmek için gerçek bir multimedya yazı işleri ofisine tam bir dalma.

Roma LUMSA Gazetecilik Yüksek Lisans Programı, Carlo Chianura ve Fabio Zavattaro'nun yönettiği, İtalya'daki Ulusal Gazeteciler Düzeni'ne bağlı onbirden biri olan sekizinci baskısına ulaştı.

Giriş sınavlarına ilişkin kayıtlar, www.lumsanews.it web sitesinde yayınlanan duyuruda açıklandığı üzere 30 Eylül 2024 tarihine kadar e-posta yoluyla gönderilebilecek. İki yıllık dönem ekim ayının sonunda başlayacak.

LUMSA, Gazeteciler Derneği tarafından belirlenen tutarın üzerinde toplam burs garantisi vermektedir.

Eğitim tarafında, eğitim teklifi, önemli bilgi kahramanlarının yer aldığı seminer etkinliklerinin ekleneceği 1.400 saatlik uygulama ile birlikte toplam 660 saat boyunca 40'ın üzerinde teknik-mesleki kursu içermektedir. Kursun her yılı için en önemli İtalyan gazetelerinde iki-üç aylık stajlar bulunmaktadır.

Faaliyetin dayanak noktası, Yüksek Lisans'ın çalışmalarının gerçek bir multimedya platformu olan www.lumsanews.it web sitesidir. Site, son iki yılda 2.000'den fazla makalenin yer bulduğu ve araştırıldığı, 80 videonun, 130 gazete baskısının, radyo ve televizyon haberlerinin, 150 makaranın ve sürekli varlığın yer aldığı, Usta'nın çalışmalarının gerçek bir multimedya platformudur. ana sosyal medyada.

Son yıllarda bu etkinlik, 20 önemli gazetecilik ödülünün verilmesiyle Yüksek Lisans dışında da tanındı.

Nihai olarak, takip edilen hedef, iş dünyasında kendilerini bekleyen rekabet gücünde onlara belirleyici bir avantaj sağlamak amacıyla uygulayıcıların profesyonel gelişimidir.

Gazeteciler Derneği, inceleme ziyaretleri sırasında LUMSA Ustası hakkında “fazlasıyla olumlu” görüş bildirdi.

Son 10 yılda yüksek lisansa devam eden eski öğrencilere yapılan ankette, görüşülenlerin %77,8'inin diplomalarını aldıktan sonraki bir yıl içinde gazeteci olarak iş buldukları ortaya çıktı. %50'si, iki yıllık kurs sırasında eğitim stajlarından birini gerçekleştirdikleri gazeteyle profesyonel bir ilişki kurdu.