Gelecek Partili Teber: Doların düştüğü gece ben trilyonlar kaybettim

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Gelecek Partisi kurucularından Abdullah Teber, katıldığı bir televizyon programında “Doların düştüğü gece ben trilyonlar kaybettim” dedi.

Halk TV’de yayınlanan İpek Özbey ile Kadraj programına konuk olan Gelecek Partisi kurucularından Abdullah Teber, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın iktisat siyasetlerini eleştiren Teber, “Kısa bir süre evvel doları 18 lira kabul edersek, taban fiyatı de bugünkü sayılardan değerlendirirseniz hesabı kitabı çok açık bu fiyat az” tabirlerini kullandı.

“Hem iktidar olacaksın hem hiçbir şey yapmayacaksın”

“Hükümeti yönetmeye biz talibiz. Birinci seçimde inşallah iktidar olacağız. İktidar olduktan daha sonra şayet yapıyorsak bırakacağız. Hem iktidar olacaksın hem hiçbir şey yapmayacaksın, birebir vakitte her şey berbata gidecek” diyen Teber, Türkiye’de her şeyin yalnızca sarayda güzel gittiğini ve iktidarın gerçeklerden uzaklaştığını belirtti.

Perşembe günü gerçekleşecek olan Merkez Bankası Para Siyaseti Konseyi toplantısından daha sonra olacakları kıymetlendiren Özbey, hem de bir iş insanı olan Teber’e bu ekranı nasıl gördüğünü sordu.

“Ekranı izleyemiyoruz izlediğimizi zannediyoruz. Büyük büyük ziyanlar görüyoruz” diyen Teber kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Bir gecede insanın başına neler geliyor”

“Daha evvel de anlatmıştım. Doların düştüğü gece ben trilyonlar kaybettim. O denli 5’le 10’lar değil. Bir gün evvel biz ödemelerimizi yaptık. Zira ithalat yapıyoruz. Hatta bir arkadaşım aradı beni, partili biri. ‘Bu gece bir felaket olacak. Yarın bu biçimde bu biçimde bir olay var’ dedi. Ciddiye almadım. Zira akıl işi değil. Bir gün evvel ödemelerimizi yaptık. Çok önemli ödemeler yaptık. Borçlandık, aldık, kredi kullandık. 18 liradan aldık. Düşünün işte bir gecede insanın başına neler geliyor. En güzel örneği ben bu biçimde datayım size. Bir diğeri da ne yaptı biliyor musunuz. Bir gece evvel karşıtını yaptı trilyonlar kazandı. bu biçimde bir ülke bu biçimde bir mantık olabilir mi?”