Günlük 63 TL’ye Avrupa Şampiyonluğu!

Gattuso

New member
FERİT DEMİR/TUNCELİ (ÖZEL HABER)

Ulusal Atlet Erivan Barut 1 Nisan’da Balıkesir’de yapılacak olan üniversiteler ortası Türkiye Boks Şampiyonası’na katılmak için kendisine verilen 63 TL harcırah yetersiz kaldığı için Tuncelili vatandaşların kendi ortalarında topladığı yardımlarla kendisi ve antrenörünün uçak biletini alabildi.
Ulusal Boksör Erivan Barut Halk TV’ye yaptığı açıklamada Avrupa Şampiyonası dahil her yarış öncesi antrenörü Gürsel Tayam ile birlikte Tunceli’de sokak sokak gezerek müsabakalara katılabilmek için yardım topladıklarını belirtirken, Antrenör Gürsel Tayam ise her şampiyona öncesi yetkililerin kendilerine gerekli takviyesi yapmadığını söylemiş oldu. Tayyam, günlük 63 TL verilen harcırah ile hem konaklama hem yemek tıpkı vakitte kıymet masrafların karşılanması istendiğini söylemiş oldu. 63 TL ile bir porsiyon yemek bile yenilemediğini bu niçinle Tuncelili vatandaşlardan topladıkları yardımlar ile Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu getirdiklerini belirten antrenör ile başarılı atlet Erivan Barut yaşadıkları zorlukları anlattı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Vücut Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi olan Erivan Barut son iki ay ortasında ulusal sportmen olarak Türkiye ismine katıldığı 5 memleketler arası şampiyonada Türkiye’ye 5 birincilik kazandırdı. Bu birincilikler içinde Büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonluğu da bulunuyor. İşte Erivan Barut’un son iki ay ortasında Türkiye’ye kazandırdığı 5 şampiyonluk:

• Avrupa Boks Şampiyonu 2022 Hırvatistan /Porec
  • Avrupa Muaythai Şampiyonu 2022 Türkiye /İstanbul
  • Türkiye Boks Şampiyonu 2022 Türkiye /Kırşehir
  • Pro K-1 Şampiyonu Türkiye İstanbul 2022
  • Pro Muaythai Şampiyonu 2022 İspanya /Barcelona
  • Erivan Barut 2021 yılında ise bir daha ulusal atlet olarak katıldığı 4 Uluslarasın karşılaşmada bir daha Türkiye’ye altın madalya kazanırdı. Erivan Barut’un 2021 yılında kazandığı şampiyonluklar ise şunlar;
  • Muaythai Open Cup Şampiyonu Türkiye /Antalya
  • ×2 Türkiye Kickboks Şampiyonu
  • Üniversiteler ortası Muaythai Türkiye Şampiyonu Türkiye /Aydın
  • WAKO Kickboks Memleketler arası Open Şampiyonu 2021 Özbekistan /Taşkent

“Büyük zorluklar çekerek avrupa şampiyonluğunu Türkiye’ye getirmeyi başardım”

Halk TV’ye özel açıklamalarda bulunan Tuncelili Ulusal Boks Sportmeni ve Avrupa şampiyonu Erivan Barut Boks, Kickboks ve Muaythai branşlarında ulusal atlet olduğunu ve en son Avrupa şampiyonluğunu kazandığını belirterek şöyleki konuştu; “Ben ulusal sporcuyum ve Türkiye ismine Boks, Kickboks ve Muaythai branşlarında milletlerarası müsabakalara katılarak Türkiye’yi temsil ediyorum. En son 11-24 Mart tarihleri içinde Hırvatistan’ın Porec kendinde yapılan Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırdım. Ülkemize bu gururu yaşattığım için epey memnunum. Ben Hırvatistan’da ülkemiz ismine yarıştım lakin inanılmaz zorluklar ile oraya gittim ve en sıkıntı kaidelerde bu şampiyonluğu kazandım.”

“2017 yılında boks sporuna başladım, kısa müddette ulusal sportmen oldum ve şampiyonluklar kazandım”

Erivan Barut açıklamasında Tuncelili bir genç olarak kısa müddette bu büyük muvaffakiyetleri nasıl kazandığını da şöyleki anlattı; “ Benim spora başlamam 2017 yılında Gürsel Tayam Hocam ile tanışmam ile oldu. Şu an Tunceli’de faaliyet yürüten “Dersim Kickboks Kulubü” atletiyim. Hocam antrenörüm Gürsel Tayam daima benim yanımda oldu ve beni düzgün yetiştirdi. Birinci şampiyonluğumu 2017 yılında Bolu’da yapılan Kickboks Türkiye Şampiyonasında 3’üncü oldum ve bundan daha sonra hiç durmadım, daima çalıştım ve hocamın takviyesi ile katıldığım başka karşılaşmalarda daima birincilik kazandım. 2019-2020 senelerında milletlerarası şampiyonalara katılarak başarımı daha üstlere çıkardım. Çok çalıştım, epeyce uğraş gösterdim ve 2022 yılında 2 branşta Boks ve Muaythai branşlarında Türkiye’ye 2 avrupa şampiyonluğu kazandırdım. Fakat bütün bu şampiyonlukları epeyce güç kurallar altında çalışarak elde ettim”

“Her memleketler arası yarış öncesi maddi sorunlar ile boğuştuk”

Ulusal Boks Sportmeni Erivan Barut Avrupa Şampiyonası dahil Türkiye ismine katıldıkları bütün şampiyonalarda büyük maddi zahmetler çektiklerini belirterek açıklamasına şöyleki devam etti; “Biz buradan maçlara giderken hem kişisel hem kulüp olarak epey zorlanıyoruz. Her karşılaşma öncesi bize gerekli maddi dayanakların sağlanması gerekiyor. Şampiyonalara gidiyoruz fakat devlet masraflarımızı karşılamıyor ve kendi cebimizden para ödeyerek maçlara gidiyoruz. Bu noktada zorluk çekiyoruz. Gençlik Spor Müdürlüğü bize günlük 63 TL harcırah veriyor bu parayla ne yiyelim ne içelim bilmiyoruz. Konaklama bedellerini kendi cebimizde karşılıyoruz ve Boks Federasyonu bize hiç bir yardımda bulunmuyor.”

“Boks Federasyonu Avrupa Şampiyonası masraflarını karşılamadı, antrenörüm sokak sokak gezerek yardım topladı”

Erivan Barut en son Avrupa Şampiyonasına katıldığını ve antrenörünün sponsor bulması daha sonrası şampiyonaya gittiğini belirterek açıklamasına şu biçimde devam etti; “ En son Avrupa Boks Şampiyonası’na gittiğimde maalesef Boks Federasyonu benim fiyatımı karşılamadı ben sponsor bularak Avrupa Boks Şampiyonasına katıldım. En son gün Birol Topuz abi var o bana sponsor olmasaydı ben şampiyonaya katılamayacaktım ve ülkemize altın madalya gelmeyecekti. Lakin biz her zorluğa karşın savaşarak altın madalyayı ülkemize kazandırdık. Tunceli’den yola çıkmak için antrenörüm Gürsel Tayam Tunceli’de esnafı gezerek masraflarımızı karşılamak için yardım topladı biz bu kadar sıkıntı koşullarda Türkiye’ye şampiyonluklar getiriyoruz lakin kimse bize sahip çıkmıyor.”
Erivan Barut Boks Federasyonu’na niye masrafımızı karşılamadı sorusuna ise şu yanıtı verdi; “Tabi ki bunu sorduk. Boks Federasyonu bütçemiz yetersiz bu niçinle masraflarınızı karşılayamayız dediler bize”

“Her müsabaka öncesi sokak sokak gezerek para topluyoruz”

“Günlük 63 TL ile Türkiye’ye şampiyonluk getirdim”

Erivan Barut nisan başında Balıkesir’de yapılacak Türkiye Üniversiteler ortası Boks Şampiyonasına maddi imkanlar niçiniyle katılmama tehlikesi yaşadıklarını belirterek açıklamasına şu biçimde devam etti; “1 Nisan tarihinde Balıkesir’de Türkiye Üniversiteler ortası boks şampiyonası var. Katılacağım olağan olarak ancak yol fiyatlarımızı konaklama fiyatlarımızı kimse karşılamadığı için kendi imkanlarımızla gideceğiz. Bize verilen harcırah ile müsabakalar katılmamız imkansız. Bize Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğü müsabakalara katılmamız için günlük 63 TL harcırah veriyor o da hiç bir şeye yetmiyor. Bu parayla barının, yiyin, için masraflarınızı karşılayın diyorlar. 63 TL’ye ne karşılanacak ki?”

“Hedefim dünya şampiyonu olup olimpiyatalara katılmak”

Erivan Barut bundan daha sonraki maksadının Dünya ve olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirterek aşıklamasını şöyleki tamamladı; birinci vakit içinderda Mayıs ayında yapılacak Boks Dünya Şampiyonası’na katılarak şampiyon olmayı hedefliyorum ki kendime güveniyorum. Katiyen dünya şampiyonluğunu Türkiye’ye getireceğim. Dünya şampiyonu olursam 2024 Paris’te yapılacak olimpiyatlara katılma hakkını kazanacağım ve Olimpiyatlar’da da başarılı olacağımı düşünüyorum ve Türkiye’ye boks kolunda Olimpiyat Şampiyonluğu’nu mutlaka getireceğim. Bize sahip çıkılması gerekiyor ve sağlıklı koşullarda çalışmam gerek bunun için destem bekliyoruz herkesten.”

“Maddi külfetler belimizi büküyor”

Türkiye’ye Avrupa Şampiyonluğunu kazandıran Erivan Barut’un Antrenörü Gürsel Tayam Halk TV’ye yaptığı açıklamada ulusal atletleri şampiyonalara gdolayırken maddi kahırlar ve zorluklar yaşadıklarını belirterek şu biçimde konuştu; “ Tabi ki zorluklar yaşıyoruz. Ben 14 yıldır Tunceli’de antrenörlük yapıyorum. Son 14 yıldır gittiğimiz her Türkiye şampiyonası ile Memleketler arası şampiyonalarda zorluklar yaşıyoruz. Tuncelili pek fazlaca ulusal atlet yetiştirdim. Türkiye ve Avrupa’da derece yapan fazlaca sayıda atletim var lakin maddi külfetler belimizi büküyor.”

“Bu paralarla müsabakalara gitmek imkansız”

Gürsel Tayam Türkiye’yi temsil etmek için gittiklerini ve devletin kendilerine günlük yeme içme ve barınma bedeli olarak 63 TL harcırah verdiğini belirterek açıklamasına şöyleki devam etti; “ Gençlik Spor Vilayet Müdürlükleri karşılaşmalara gittiğimizde bakanlık talimatı dışına çıkamıyor. Günlük 63 TL harcırah veriyorlar. 63 TL ortasında yeme içme ve barınma da var. Bu paralar ile müsabakalara gitmek imkansız, sponsor bulmak zorundayız. Bu sporu yapanlar daima gariban çocukları ve aile durumları âlâ değil. Biroldukça vakit karşılaşmalara gidemeyen atletlerimiz oluyor bu yüzden.”

“Milli atletler için sokak sokak gezerek para topluyoruz”