Güzel Partili Aydın: Erdoğan’ın yerinde olsam aday olmam, sandıkta tarihi bir dayak yiyecek

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Yeterli Parti Teşkilat Lideri Koray Aydın, “Erdoğan’ın yerinde olsam aday olmam, sandıkta tarihi bir dayak yiyecek” fikrini ile getirdi.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine bakılırsa, Aydın, “AK Parti bu anketlerde görülen oyu bile alamayacak. Sandıkta oylarla tarihi bir dayak yiyecek. hayatının son 20 yılının en acı gününü yaşayacak” görüşünü savundu.

Demirkaya’nın soruların Aydın şu cevapları verdi:

Diyarbakır, en hayli üye yapılan 10 vilayet içinde

-Diyarbakır’ın en hayli üye yapılan 10 vilayet içinde olması dikkat alımlı.

Diyarbakır’da 10 bin 400 üye yaptık. Bunu önümüzdeki yıl 20 bine katlarsa sürpriz olmaz. Doğu’da Kürt seçmenin olduğu bölgede üye yapmakta zorlanmıyoruz. Bitlis’te 2 bin 300 oyumuz vardı. Artık 2 bin 330 üyemiz var. Van’da 4 bin üyemiz oldu. Hakkari’de bile bin üyeye yaklaştık. Bu devamlı artıyor. Doğu’nun tüm vilayetlerinde yükseliş var.

-Bu üye iştirakinin seçimde de yüksek oya dönüşeceğini düşünüyor musunuz?

Oralarda kuvvetli siyasi profillerden çok sayıda müracaat var. Hem üye tıpkı vakitte seçimlerde aday olmak istiyorlar. Görüşüyoruz, temaslar başladı. Biz her yerde iddialıyız. O bölgeden de fazlaca sayıda milletvekili de alırız diye düşünüyorum.

“Ev toplantılarını sistematik hale getireceğiz”

Son periyot konut toplantılarına başladık. Bunu sistematik hale getireceğiz. Ben de eşimle konut ziyaretleri yapacağım. İnsanların meskenine girip sohbet edeceğiz. Komşularını da çağıracağız. Tüm toplumsal medya araçlarını kullanıyoruz. Bunun haricinde samimiyet, karşılıklı irtibat ve sevgiye dayalı köprü kurmak için insanlara dokunmak değerli. Bunu fazlaca ağır yapacağız. Genel liderimiz da mesken ziyaretleri yapacak.

“AK Parti çözüldü, sokak siyasetini şu an Türkiye’de en âlâ yapan partiyiz”

-Hedef oy var mı? Anketlerde ne görünüyorsunuz?

Bir sefer biz 20 bandına yerleştik. AK Parti çözüldü. Bağlar koptu. Beşerler bize geliyor. O akış hızlanacak. Sokak siyasetini şu an Türkiye’de en güzel yapan partiyiz. Genel Liderimizin “Ben Başbakan olacağım” demesi tesadüf bir kelam değil. Birinci parti olacağımıza inanıyoruz. Ona nazaran organizasyonlarımızı kuruyor ve yapıyoruz. Milletin kredi açabileceği yeni bir partiyiz. İçimizde her fikirden insan var. Gelenler keyifli. Bu memnunluk akışkanlığı arttırıyor. Ocak, şubat, martta akışkanlık oranı dorukta olacak.

“Hedeflerde bir değişiklik olmadığı için Millet İttifakı sürecektir”

-Son iki seçimde yapılan ittifak ve iş birliği süreçlerinde yer alan isimlerdensiniz. Millet İttifakı devam eder, genişler mi?

Türkiye’de ittifak sistemini en sağlıklı işleten beraberlik Millet İttifakı. Biz taban müştereklerde bir ortaya gelmiş, ülkenin bu ekonomik darboğazdan çıkmasını, süratle otoriterleşen ucube sistemin sona ermesini isteyen, gaye olarak da düzgünleştirilmiş, güçlendirilmiş sisteme geçişi başına koymuş bir siyasi ortaklığız. bahsetmiş olduğumiz gayelerde bir değişiklik olmadığı için Millet İttifakı sürecektir. Biz lokal seçimlerdeki beraberlik teklifimizin sonunda AK Parti’nin dayak yediği bir seçim yaşadık. AK Parti’nin yenilebildiğini, sandıklara sahip çıkılabildiğini gösterdik. ötürüsıyla amaç temelli, altı da inançla doldurulan bir hareket stili benimsenmişse ondan sonuç almamak mümkün değil.

-Sağda 3. İttifak mümkünlüğü var mı?

Bu soruya cevap vermek için erken. Seçim takvimi belirtildiğında durum netleşir. Lakin biraz evvel bahsetmiş olduğum temel maksatlardan birisi olan ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e (GPS) geçiş için 6 parti çalışıyor. GPS için bir ittifak oluşmuş durumda. Seçimi kazanacak, toplumu kucaklayacak bir adayın belirlenmesi durumunda da parti tabanlarının Millet İttifakı adayı etrafında toplanacağından eminiz. Kapalı kapılar arkasında yahut mesken ziyafetlerinde değil, vatandaşın elini tutarken gözlerine bakarken siyaset belirleyen bir ittifakız. Sağda ya da solda bir arayış tanımlamayı yanlışsız bulmuyorum. Şu anda vatandaşımızda bu kalıpların haricinde bir talep var. Türkiye’de değişimin, kalkınmanın, gelişimin siyasi adresinin bugün Millet İttifakı olduğunu topluma göstermeliyiz. Kutuplaşarak ayrışma vakti değil, Türkiye’nin geleceğine damga vurabilmek için birlikte hareket etmenin daha büyük bir imkan ve fırsat yaratacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin bugün gereksinimi Türk bayrağı etrafında birleşmiş, ekonomik ve demokratik talepleri ortak akılla karşılayacak Millet İttifakı’nın siyasi duruşudur.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı

-Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkarması bekleniyor. Ortak aday nasıl bir sistem ile belirlenecek? Bir konuşmanız Kılıçdaroğlu’nun adaylığına aralık olarak değerlendirildi, birebir tavrınız sürüyor mu? Adayla ilgili kırmızı çizgileriniz nedir?

Ben dahil tüm arkadaşlarımız söylemlerimizi şahıslar değil prensipler üzerinden belirliyoruz. İç savaş tehdidi yapacak bir cumhurbaşkanı adayımız olmayacak. AK Parti artık bunu pişiriyor, konuşulmasını sağlamaya çalışıyor. Ayrıştıran değil birleştiren, nefret lisanını değil, sevgi lisanını kullanan, ötekileştiren değil kucaklayan, milletin birliği ve bütünlüğünü temsil eden, devlette kurumlar ortası ahenk ve ahengi gözeten bir cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız. Bunu yaparken anketler, kamuoyu yoklamalarıyla vatandaşın da görüşünü alacağız. daha sonra Millet İttifakı bir masa etrafında oturacak, konuşacak, istişare edecek ve karar verecek. Onun için halkımızın nabzını en gerçek biçimde tutmalıyız ve sandıktan zaferle çıkacak gerçek bir ismi belirlemeliyiz. Bunu da hakikat vakitte yapacağız.

-Aday belirlemede hakikat vaktin takvimi nedir?

Ne geç ne de erken. Bunun çabucak olmasını isteyen AK Parti. Kurguyu ona göre yapıyor ancak onun tezgâhına kimse düşmemeli. Kim olacağını tartışıp dursunlar. O masada bir ortaya gelecek beşerler hakikat sonucu alacak. Bu işin ortasında nefs olmamalı. Yanlışsız olan her neyse o doğruda birleşmeliyiz. Türk milletine karşı sorumluluklarımız var. Türkiye’nin geleceğini inşa edeceğiz. Yanlış bir adım atarsak bunun bedelini tarih önünde bu millet önünde ödeyemeyiz. daha sonra hangi yüzle siyaset yapacağız. Onun için biz bu hususta idealize olmuş insanlarız. Bu hususun şahıslara indirgenmesinden hüzün duyuyorum.

“AK Parti’nin seçim kazanma ihtimalini yüzde sıfır görüyorum”

-Kılıçdaroğlu’nun adaylığı mümkünlüğünü da mı bu biçimde değerlendiriyorsunuz?

Kılıçdaroğlu da bu işin düzgün olması için çaba gösteren bir insan. Onu maksat alan bir cümle kullanmam. Konuşmam ona çıktı lakin ben genel manada söylemiş oldum. İlkesel bazda bunu yapacağız. Bireyleri sorgulatarak yaptık mı kendi içimizde de sürtüşmeye yol açar. Kılıçdaroğlu bir partinin genel lideri. Ben o nazaranvi yapan her beşere hürmet duyarım. Ancak şuna inanıyoruz; Türkiye toplu biçimde bir köprüden geçecek. Çok sağlıklı biçimde oradan karşıya geçmeliyiz. Türkiye’ye gerçek demokrasiyi getireceğiz. Bunu yapabilmek için kazanmamız lazım. Şu an itibariyle de AK Parti’nin seçim kazanma ihtimalini yüzde 0 görüyorum. Her gün daha da küçülecek, daha da makûs olacak.

“Yaparsa Erdoğan yapar’ niyeti yüzde 70 yıkıldı”

-AK Parti’de dolar kurundaki geri çekilmeyle birlikte ekonomiyi toparlayarak düşen oyları bir daha yükseltecekleri görüşü var. AK Parti seçmeninin de “Sorun var ancak çözerse Erdoğan çözer” yaklaşımı ortasında olduğu savunuluyor. Toparlama olasılıkları yok mu?

“Yaparsa Erdoğan yapar” fikri yüzde 70 oranında yıkılmıştır. Halk Erdoğan’a olan itimadını kaybetti. Zira yarattığı yalancı cennetin olmadığını beşerler yaşayarak deneyim ediyorlar. “Yapacağız, halledeceğiz” lafları askıda kaldı. Minimum fiyat yükseldi ancak yılbaşı gecesi gelen artırımlarla her insanın hayalleri yıkıldı. TÜİK’in deklare ettiğı enflasyon yüzde 36 lakin bunun daha yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. ÜFE’nin yüzde 80 olması, üretimin yüzde 80 değerlendiği, bunun insanlara artırım olarak yansıyacağı manasına geliyor. İğniçin ipliğe her şeye artırım geldi. Tarımla uğraşan beşere bütçeden yüzde 12.5, yol, köprü yapan yandaş müteahhitte yüzde 36. Mutsuzluk bir virüs üzere yayılıyor. Bunun önüne geçilecek umut kapısı inşa edecek bir siyasi duruş iktidarda yok. Erdoğan’ın palavra üzerine bir dünya kurduğuna inanan insan kitlesinin sayısı her geçen gün artıyor. AK Parti bu anketlerde görülen oyu bile alamayacak. O oylar da bize gelecek. Biz de birinci parti olacağız.