HDP İzmir vilayet binasına saldıran Onur Gencer ile polisin birinci diyaloğu: Kimseyi vurmadım, bir şahsa ateş ettim

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
İzmir’de HDP Vilayet Binasına saldıran ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ın vefatına niye olan Onur Gencer isimli şüphelinin, atağın akabinde polisle girdiği birinci diyalog kameralara yansıdı. Manzaralarda şüphelinin, “Kimseye ziyan vermedim, kimseyi vurmadım, bir şahsa ateş ettim” dediği duyuluyor.

Argümana nazaran; Konak ilçesinde, HDP İzmir Vilayet Başkanlığının bulunduğu binaya Onur Gencer, saat 11.05 sıralarında silahla girdi. Onur Gencer’in içeriye girmesinin akabinde binadan silah sesleri geldi. Olay yerine epey sayıda polis grubu sevk edildi, cadde trafiğe ve yaya geçişine kapatıldı. Kısa bir süre daha sonra şahsın içeride parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdüğü belirlendi.

“Kimseye ziyan vermedim, bir bireye ateş ettim”

Öte yandan Onur Gencer’in hücum daha sonrası HDP Vilayet Başkanlığı önünde gözaltına alındığı birinci anlarda polisle diyaloğu kameralara yansıdı.

Polisin ne iş yaptığı ve ismini sorması üzerine Onur Gencer, “Kemalpaşa’da çalışıyordum, istifa ettim. Kimseye ziyan vermedim, bir şahsa ateş ettim” dediği duyuluyor.

Ayrıyeten şüphelinin, bina etrafında birkaç kere keşif yaptığı, bina içerisine girdiğinde orada bir kaç kişinin olabileceğini düşündüğünü söylemiş olduği de açıklandı. (İHA)

• TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu: Namuslu savcılara son sefer sesleniyorum; 10 milyon Euro’yu Ankara’da kimin için istediklerinin karşılığı, sizi Deniz’in katillerine de götürecek!
  • TIKLAYIN: Sedat Peker: HDP İzmir vilayet başkanlığına yapılan provokasyon emelli taarruzun fazlaca daha büyüklerini ne yazık ki önümüzdeki vakit içinderda yaşayacağız
  • TIKLAYIN: HDP İzmir vilayet binasına saldıran Onur Gencer’in akın öncesi manzaraları ortaya çıktı
  • TIKLAYIN – HDP İzmir vilayet binasındaki taarruzda hayatını yitiren Deniz Poyraz, rahatsızlanan annesinin yerine işe gitmiş
  • TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu: HDP İzmir vilayet binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum, bu senaryoyu daha evvel yaşadık, bu defa halkımız yutmaz
  • TIKLAYIN – HDP İzmir vilayet binasına saldıran kişinin gözaltına alındığı anlar
  • TIKLAYIN | HDP binasına silahlı hücum: Parti çalışanı Deniz Poyraz hayatını kaybetti
  • TIKLAYIN: HDP’li Sancar: Hücumun gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici kümemizin bir toplantısı vardı, katil tarama yapmış
  • TIKLAYIN – HDP saldırganının birinci sözü: “Başka şahıslar de olsaydı, onlara da ateş açacaktım”
  • TIKLAYIN – AKP Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ’dan HDP binasına düzenlenen silahlı hücuma ait açıklama: Kınıyorum
  • TIKLAYIN – HDP binasına silahlı atağa yansılar: İktidar amaç gösterdi, tetikçiler vazifelerini yerine getirdi
  • TIKLAYIN – HDP MYK üyesi Güleryüz: Aylardır binamız maksat gösteriliyordu, emniyet ve valilikle görüştük, tedbir alınmadı
  • TIKLAYIN – Adalet Bakanı Gül’den HDP İzmir vilayet binasına yapılan taarruzla ilgili açıklama: Olay tüm taraflarıyla aydınlatılacaktır
  • TIKLAYIN – Akşener HDP saldırısını kınadı: Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar
  • TIKLAYIN: HDP İzmir Vilayet Eş Lideri Baydur: Daha evvel 3 defa emniyetle görüştük, binamızın akın altında olduğunu söylemiş olduk