HDP’li Sakık: HEP’i kurduğumuz günden bugüne gün yüzü görmedik

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
HDP’li Sırrı Sakık, partisinin binalarına düzenlenen akınlara ait olarak, ” HEP’i kurduğumuz günden bugüne gün yüzü görmedik” değerlendirmesini yaptı.

Independent Türkçe’den Cihat Arpaçık’ın haberine nazaran, Sakık, “Ne kadar büyüdüysek baskı ve şiddet de o kadar arttı” dedi.

“Türkiye’de 3’üncü partiyiz. Argüman ediyorum Yeterli Parti’nin de hâlâ önündeyiz”

Sakık şu tabirleri kullandı:

“Türkiye’de 3’üncü partiyiz. Sav ediyorum Âlâ Parti’nin de hâlâ önündeyiz. Kürtlerin, Türkiye demokrasi güçlerinin demokratik siyasette ısrarı muhakkak etrafları kokutuyor, ürkütüyor. Kürtler siyasette belirleyici bir rol üstlendiler. 31 Mart seçimleri bunun açık örneğidir. Zira iktidar yanlış yaptı ve barış sürecini heba ederek demokratik siyasetin önünü tıkadı. Devletin derinliklerine teslim olmuş bir iktidar ile karşı karşıyayız. Birinci geldiklerinde farklıydılar, daha sonrasındaysa devletin derinliklerine teslim oldular.

“Ölen biz, öldürülen biz ve sanık sandalyesinde olan bir daha biz”

“Ölülerimize bize tahammülleri olmayan bir anlayış ile karşı karşıyayız”

“Ölülerimize bize tahammülleri olmayan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Aysel Tuğluk’un annesini definettiğimizde barbarlar, anneyi bir daha mezardan çıkardılar ve cenazeyi Dersim’e götürmek zorunda kaldık. Ve hiç bir fail bugüne kadar cezalandırılmadı. Demokratik uğraşın bedeli fazlaca ağırdır biliyoruz. Vekiller dokunulmazlığı kaldırılarak cezaevine atılıyor, belediyelere kayyum atanıyor. Şu an da 10 binin üzerinde parti yöneticisi arkadaşımız içerde, neredeyse ceza almayan hiç bir HDP’li kalmadı.”

“Hatırlarsanız Van’da ‘4 Kasım’ protestolarında Edibe Babur arkadaşımız gözaltına alındığı sırada ‘Kürtler baş eğmez’ demişti. Bedeli ne olursa olsun Kürtler dik yürüyecektir. Yüzde 3’lerden bugün yüzde 15-16 bandındayız. Halkın büyük buluşmasını sağlayıp kenetlenirsek tüm zorlukları aşabiliriz. Evet, güç süreçler yaşadık lakin hala demokrasi çabasını büyütmeye devam ediyoruz. Deniz Poyraz’a, Dedeoğlu ve Şenyaşar ailelerine, Tayyibe anneye, haksızlığa maruz kalan bütün halkımıza kelamımız var. Bu borcu kenetlenerek aşabileceğimizi umut ediyorum.”