Holokost eğitim nedir ?

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Holokost EAitimi Nedir?

Holokost eAitimi, Nazi AlmanyasAanAn Yahudi, Sinti ve Roma halklarAna uyguladAAA kAtA14 muameleleri AAretmek amacAyla geliAtirilen eAitim programlarAdAr. Holokost, Nazi AlmanyasA'nAn gA14cA14 altAnda yaAayan Yahudi, Sinti ve Roma halkAnAn katledilmesinin ve toplama kamplarAnda yaAayan insanlarAn kAtA14 muamelelerinin gerAekleAmesinin adAdAr. Holokost eAitimi, Aocuklar ve yetiAkinlerin Holokostau anlamalarAna yardAmcA olmak amacAyla geliAtirilmiA bir programdAr.

Holokost EAitiminin AmacA

Holokost eAitiminin ana amacA, insanlarAn Holokost hakkAnda bilgi edinmesi ve bunun sonucunda, insanlarAn insan haklarAna saygA duymayA ve bu tA14r insanlAk dAAA olaylarAn asla tekrarlanmamasAnA saAlamayA AArenmesidir. Holokost eAitimi ayrAca, Holokostaun acAsAnA, kAtA14lA14AA14nA14 ve insanlAAAn sorumluluAunu anlamaya AalAAmak ve insanlarAn bu tA14r insanlAk dAAA olaylarAn tekrarlanmamasA iAin uyarAlarAnA AArenmek iAin de geliAtirilmiAtir.

Holokost EAitiminin Azellikleri

Holokost eAitiminin en Anemli Azelliklerinden biri, AArencilere Holokostau anlamalarAna yardAmcA olacak somut ve istatistiksel verileri sunmasAdAr. Holokost eAitiminin diAer Azellikleri arasAnda, insanlarAn Holokostau anlamalarAna yardAmcA olacak yazAlA ve gArsel materyallerin kullanAlmasA, Holokostaun AeAitli siyasi veya kA14ltA14rel etkilerini anlamaya AalAAmak ve belirli konular A14zerinde tartAAmalarAn geliAtirilmesidir.

SonuA

Holokost eAitimi, insanlarAn Holokostau anlamalarA ve kAtA14lA14kleri Anlemek iAin gerekli giriAimleri dikkate almalarA iAin geliAtirilmiA bir eAitim programAdAr. Holokost eAitimi, AArencilere somut ve istatistiksel veriler sunmak, yazAlA ve gArsel materyaller kullanmak ve belirli konular A14zerinde tartAAmalar geliAtirmek gibi Azellikleri sayesinde AArencilere Holokost'u anlamalarAna yardAmcA olmaktadAr.