İçişleri Bakan Yardımcısı: Trafik yüzde 30 artmasına karşın yaralamalı kazalar büyük ölçüde denetim altında oldu

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Kurban Bayramı mühletince trafiğin artmasına karşın yaralamalı trafik kazalarının denetim altında olduğunu belirtti. Erdil, “690 sivil memurumuz, gidiş dönüş 1360 otobüsümüzü denetledi. Ayrıyeten 15 helikopter ve 76 dron ile yaklaşık 1500 saat uçuş yaparak havadan kontroller ve takipler yapıldı.” dedi.

Erdil, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı olarak bayramda polis ve jandarmadan oluşan 226 bin 586 çalışanla alanda ve alanda olduklarını belirtti.

Erdil, “Bu çerçevede kontrol ve takiplerimizi ağırlaştırdık. Bayram mühletince ayrıyeten sivil kontroller yapıldı. Bilhassa büyükşehirlerden Anadolu’daki çeşitli vilayetlere olan otobüs nakliyatında sivil kontroller yapıldı. 690 sivil memurumuz, gidiş dönüş 1360 otobüsümüzü denetledi. Ayrıyeten 15 helikopter ve 76 dron ile yaklaşık 1500 saat uçuş yaparak havadan kontroller ve takipler yapıldı. bir daha 1100 civarında çağdaş araçlarımız var, onlar da kaza kara noktalarında faal biçimde tutuldu ve topyekun alanda olundu” dedi.

“Yaralamalı kazalarda da kıymetli bir artış olmadı”

Bilhassa ölümlü trafik kazalarında azalma olduğunu ve can kaybının azaldığını söyleyen Erdil, “Bu sevindirici bir haber. Yaralamalı kazalarda da kıymetli bir artış olmadı. Trafik yüzde 30 artmasına karşın yaralamalı kazalar da büyük ölçüde denetim altında oldu. Bu bize şunu gösteriyor. Takipler, kontrol ve alanda olmak, trafikte oluşan hasarları ve can kaybını büyük ölçüde denetim altına alabileceğimizi gösteriyor. Kırıkkale değerli bir yer. 43 ilin Ankara’ya bağlandığı ana arter. Burada istikametin tutulması, trafiğin idaresi, denetim altına alınması fazlaca önemli” diye konuştu.