İktisat Siyasetleri Konseyi üyesi Korkmaz Karaca, Sedat Peker’in SBK tezini kabul etti: Yanlış yapmışım, keşke parasını ödeseymişim

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Sözcü müellifi Hürmet Öztürk, Cumhurbaşkanlığı İktisat Siyasetleri Şurası Üyesi Korkmaz Karaca‘nın Sedat Peker’in “Sezgin Baran Korkmaz’ın aracını kullandığı” argümanına yönelik açıklamasını köşesine taşıdı. Öztürk’ün aktardığına bakılırsa Karaca, iddiayı kabul edip “Israrla para ödetmedi. Yaklaşık 3 ay kadar aracı kullandım. Yanlış yapmışım. Keşke parasını ödeseymişim” dedi.

Sedat Peker’in gündeme getirdiği isimlerden birisi de Cumhurbaşkanlığı İktisat Siyasetler Konseyi Üyesi, AKP MKYK Üyesi, Lokal İdareler Lider Yardımcısı Korkmaz Karaca olmuştu. Sezgin Baran Korkmaz’ı, 2017 yılının aralık ayından bu yana tanıdığını ve Sedat Peker’in ileri sürdüğü “SBK’nın aracını kullandığı” tezini kabul eden Kara’ca Öztürk’e şu açıklamalarda bulundu:

“bir daha yardım yapsa, bir daha teşekkür ederim”

Ben Ardahanlı, Sezgin Baran Korkmaz da Kars’ın Digor İlçesi’nden. Yani hemşehriyiz. Kendisini eğitime yaptığı takviye ve yardımlarla tanıdım. 2019 yılının ocak ayında Ardahan Valiliğine gönderdiği yardımlar niçiniyle görüntü çekip teşekkür ettim. Öğrenciler de ‘Biz okuyacağız, meslek sahibi olacağız’ diyordu. bir daha yardım yapsa, bir daha teşekkür ederim.

“Açıklanamayacak hiç bir bağlantım yok”

ömrün ortasında olan beşerim. Dokunulmazlığa, hukuksal zırha sahip değilim. Açıklanamayacak hiç bir alakam yok. Bir Audi A-6, bir Passat marka arabam var. Bunları kendim aldım. Audi’yi Ankara’da kullanıyorum. 2018 yılının ekim ayından bu yana Cumhurbaşkanlığı İktisat Siyasetleri Konseyi üyesiyim. Devletten maaş, hak ediş almıyorum, arabasını kullanmıyorum. hiç bir bankadan kredi kullanmadım.

“İnsan bir arkadaşının arabasını kullanmaz mı?”

Passat arabamı hasarlı olduğu için tamire verdim. Baran Korkmaz’ın araç kiralama şirketinden araç kiralamak istedim. Lakin, ısrarla para ödetmedi. Yaklaşık 3 ay kadar aracı kullandım. Yanlış yapmışım. Keşke parasını ödeseymişim. Fakat insan bir arkadaşının arabasını kullanamaz mı? Kendi arabamın tamiri bitince de bıraktım.

“Oteline gitmedim lakin gidebilirdim de”

SBK Holding’e tahminen 50 sefer gitmişimdir. Bana gelen hemşehrilerimiz genelde Baran Korkmaz’ı da tanıyordu. Oteline tekraren davet etti lakin gitmedim. Uçağına binmedim. Fakat gidebilirdim de. Bugüne kadar gittiğim otellerin faturalarının tamamı bende duruyor. SBK Holding’in hiç bir şirketinde idarede bakılırsav almadım. Doğum günüm niçiniyle Baran Korkmaz’ın görüntüsü temalıyor. Baran’a gelinceye kadar kimlerin iletileri var. (Ünlü birtakım siyasetçilerin de doğum günü görüntü iletilerini da bilgi olarak gönderdi.) Bunlar olağan şeyler.

Yazının tamamını okumak için .