Ilia Malinin Cumartesi günü Dünya Paten Şampiyonasını kazanmaya hazır

Joachim

Genel Mod
Global Mod
İki ay önce, Üçüncü ABD Ulusal unvanını üst üste üst üste kazandıktan sonra Ilia Malinin, Dünya Kupası'na antrenman yapmak için buz pateni pistinde ortaya çıktı, ancak bir saniyeliğine buz bile alamadı.

Gelecek yıl İtalya'daki Olimpiyat Oyunları için ezici altın madalya favorisi olan Malinin, buz patenlerini yaktı, etrafına baktı ve onu durduran bir boşluk hissetti.

Bu hafta, ordunun bir helikopteri Potomac Nehri'nin üzerinde bir yolcu jeti ile çarpışıp 67 yolcunun hepsini öldürdüğünde patenle ilgili 28 kişi öldü. Bunların arasında, Washington Figür Paten Kulübü, Malinin Kulübü ve bazen de antrenman yapacağı Virginia, Reston'da buz pateni pistini kullanan diğerleri de dahil olmak üzere genç patenciler vardı.

Bir eğitmen, bir patenci ve babası ve bütün bir aile – iki genç kız kardeş ve ebeveynleri – bu kulüpten öldü ve haftalar sonra 20 yaşında olan Malinin, isimlerini söyleyemeyecek şekilde kırıldı.

Malinin, Mart ayının ilk haftasında Haberler ile yaptığı röportajda, “Paten genellikle hayatımdaki zor şeylerle başa çıkmama yardımcı oluyor, ama orada olmak çok duygusaldı.” Dedi. “Üretken bir paten geçirmeye çalıştım. Ama başka bir yere katılamadım. Yapamadım.”

Birkaç gün sonra buz pateni pistine döndüğünde, şöhretteki Olimpiyat Oyunlarında neredeyse 10 ay içinde, dünyanın en iyi erkekler olma çabalarını iki katına çıkardı.

Programlarının para cezası üzerine yoğunlaştığını ve kendini onlara daldırdığını, başarılarını bu hafta dünya artistik patinaj şampiyonasında ölen insanlara ayırmaya karar verdiğini söyledi. Başarılarının hafızaya değer olması gerektiğini söyledi.

Sonuç, büyük olasılıkla yeni, genç bir izleyiciyle yeni, genç bir kitleye farklı bir stratosfere getirebilen dinamik bir patenci olan Malinin'in en iyi performansı oldu.

Bir genç olarak, Hoodie ve kot pantolonlu bir adam – Malinin, patente en zor olan dört kez performans gösterme yeteneği için kendini “Quadgott” olarak adlandırdı. Ama şimdi benzersiz performansları da unutulmaz: akan hareketleri ve benzersiz vücut şekilleri ile rutinleri kendilerini modern danslar olarak kazanabilir. Sık sık onlar için seçtiği müzik, sporun bilindiği uzun kullanılan klasik parçaların tam tersidir. Duymayı sevdiği müzik çalıyor, dedi.

Perşembe günü, bu müzik, Boston'daki Dünya Şampiyonalarındaki kısa programında rapçi NF'nin “Running” şarkısıydı. Onunla arabasında yalnızmış gibi şarkı söyledi ve kalabalık, şarkının notuyla ustaca hareket ettiğinde duyguları hissedebiliyordu.

Kalın, çürümüş sarı saçları, yerçekimi için gittiğinde ve iki dörtlü de dahil olmak üzere atlamadan sonra atlamak için havada altın bir bulanıklık haline geldi. Kalın gri diyagonal şeritlerle desenli uzun süreli kıyafetinin tasarımı, üst kumaş başka bir rengi ortaya çıkarmak için yıkılmış gibi görünmesini sağladı. Uzaktan bir omzuna yırtılmış gibi görünüyordu – kavgadan kurtulan birinin kıyafetleri.

Geleneksel atlamalarla birlikte, Malinin, buza neredeyse paralel olduğu bir kelebek atlamasının bükülme versiyonu olan ahududu bükülme olarak adlandırdığı bir tren içeriyordu. Soyadı için hareketi vaftiz etti: Rus “Malina” da ahududu anlamına geliyor. Adımının ortasına indiğinde, kalabalık programının sona ermesinden sonra yüksek, kalıcı bir kükreme içinde patlak verdi ve yüksek, kalıcı bir kükreme içinde şaşırttı.

“Müzik başladığımda ve başlangıç pozisyonuma girdiğimde, neredeyse devlet akışına düştüm ve gerçekten oradan bana mal oldu,” dedi Malinin, uluslararası bir yarışmada tüm zamanların en yüksek kısa programlarından biri olan ve Japonya'nın Yuma Kagiyama'yı 3.32 puanla yendi.

Şimdi Viyana, Virginia'dan Malinin, Cumartesi günü özgür paten ve üst üste ikinci Dünya Kupası'nı kazanan ezici favori. Pekin'deki 2022 Oyunlarında Olimpiyat gümüş madalyası olan Kagiyama, Malinin'in büyük ölçüde güç, hız ve zamanlama ile tanınan bir patenci dönüşümüne huşu içinde olduğunu, neredeyse karmaşık olmayan bir sanatla dört -bire gerekli olduğunu söyledi.

“Onun yenilmez olduğunu düşünmeye başlıyorum,” dedi Kagiyama.

2018 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya sahibi Adam Rippon, Malinin'in sportifliğinin, özellikle dörtlü atlamalarının, bir sanatçı olarak doğal yeteneğini gölgede bıraktığını ve bu bir utanç olduğunu söyledi.

Rippon, “Korkmak ve duygularınızı bu şekilde ortaya çıkarmamak gerçekten zor, ama bence bunu gerçekten iyi yapıyor ve neredeyse acımasız olduğu için süssüz yapıyor.” Dedi. “Bence dörtlüler inanılmaz, ama pateniyle ilgili gerçekten sevdiğim şey, kendisini parlak, parlak programlarında mutlak uçlara çağırması.”

Seyirciler için, bu parlaklıktan daha fazlası Malinin'in serbest pateninde seyircileri bekleyebilir. Bir bonus, yedi quad–bittiğinde rekoru kırmaya çalışabilmesidir-ısınmada iyi hissettirirse. Ve belki de bir fırın çevirme. Şarkısı, arkaya düşen rock grubundan “Ben bir vampir değilim (revize) olacak.

Zaten kağıt üzerinde kazandı. Jimnastikteki Simone Biles gibi, teknik unsurlarının altında yatan değerler o kadar yüksektir ki, herkesin onu aşması zor olacaktır.

Malinin, Ocak ayında Nationals'ta, neredeyse 47 puan kazandığında, zaferin kenarlarının genellikle tek bir hatta veya hatta onda biri olarak ölçüldüğü bir sporda muazzam bir zafer olduğunu gösterdi. Her biri dört buçuk devrim gerektiren altı dörtlü indi. Başka hiçbir patenciye tek bir programa inmedi.

Yıllarca, dünyanın en iyi patencileri sadece dört bir eksen almayı hayal edebilirler, ileri girişle daha zorlaşan bir sıçrama. Şimdi George Mason Üniversitesi'nde bir öğrenci olan Malinin, uluslararası bir etkinlikte 17'ye indi.

1984'ten ve televizyon analisti Olimpiyat Altın Madalyası ve televizyon analisti Scott Hamilton, “Yaşında ve özellikle teknolojinin saflığı ve beraberinde getirdiği diğer herkesi, sadece kimsenin onu yenemeyeceğini düşünüyorum, aynı zamanda battaniyesinin ne olduğunu anlamanın bir yolu olduğunu düşünmüyorum.” Dedi.

“Ilia ne yapabilirdi?” Hamilton ekledi. “İstediği her şey. Bu tür doğal yeteneğe sahip bir patenci için hiçbir şey imkansız değil.”

Malinin, dünyaların önündeki uygulamalarının basit olduğunu söyledi. Atlar. Dönüyor. Müziğin hareketleri. Her şey öyle geldi, dedi.

Ancak Buz Pisti'nde ölen patencileri düşündüğünde ve onu ara vermeye zorladığında zamanlar vardı. Ailesi – eski Olimpiyat Oyunlarında Özbekistan'a giden Tatyana Malinina ve Roman Skornyakov – onu eğitti ve tekrar gruplandırmasına yardım etti.

Bildiği bu patenciler artık orada değildi, kayıyor ya da durdu, geniş gözlerle ondan izlemek ve ondan öğrenmek ya da onun yanında antrenman yapmak için “gerçekten beni rahatsız ediyor”, dedi Malinin. Onların onuru performanslarında ona yardımcı oldu.

“Ben de üstesinden gelebileceğim için çok mutluyum,” dedi ve “ve gerçekten sadece bu düşünme tarzı, şimdi onun için biliyorsun.”