İlk olgunluk testinin izlerine sosyal tepkiler

Eğitmen

Member
Olgunluğun ilk tartışma konusu olduğu yer, daha önce gerçekleştiği banklar arasında bile sosyal medya. Geçmiş ve gelecek yılların Maturandi, bakanlık tarafından seçilen izler hakkında ilk söylentiler hakkında yorum yapmak için onlara dökülürler, alaycı yorumlar yaparlar, lise yıllarından pişman olurlar veya bir süre sınavla randevuyu geçtikleri konusunda yüreklendirilmişlerdir. Hepsi her yıl tekrarlanan kolektif bir ayin.

“Bu yıl olgunluğu yapmak zorunda olsaydım, izleri okur okur okur okur okmaz kendimi yetiştirirdim.” Bu yıl seçim bir özetin üzerine düştü Ek I İle ilgili Pier Paolo Pasolini Ve Bir Şarkı Gotopardo İle ilgili Lampedusa'dan Giuseppe Tomasi. Bir kız, “Zaten yaptığım için daha şanslı hissediyorum, ilk iki parça 'korku' diyor. Yazarlar bilinmeyen olmaktan uzak, ancak genellikle okul programlarına göre uçuyorlar.

“İki yıl önce, olgunluğu yaptığımda – başka biri sosyal profilinde yazıyor – öğretmenim Pasolini'yi yarım gün içinde açıkladı, çünkü bir şey bildiğimizi umursadı. Ama bana yazarların çoğu okulun yapmadığı normal olup olmadığını söyle”. Bununla birlikte, bir diğeri şöyle cevaplar: “Her olgunluk insanının, metnin analizinin amacının başka bir şey olduğu zaman programdaki gerçekleşmemiş yazarların izinde şikayet ettiği inanılmaz”.

Ve sonra herkes kendi tercihlerini ifade eder: “Paolo Borsellino'yu seçerdim” “Gençler, Umudum” metniyle; “Benim için en iyisi Sosyal Medya'da”, Anna Meldolese ve Chiara Lalli'nin bir makalesinden bir alıntı: “öfke sosyal dünyanın motorudur”. “Saygı” terimindeki parça, Avvenire Riccardo Maccioni gazetecisinin bir makalesinden alınan sosyal kullanıcılar tarafından da çok takdir ediliyor gibi görünüyor.

Ancak başkalarının olgunluğu her şeyden önce kişinin kendi hatırlama fırsatıdır. “2022 yılı, A Tipi yanlış bir açıklama yaptığında ve MIUR nedeniyle sınıfımın ortasındaki puanı düşürdüğünde. Ne hatırlıyorsunuz.” Başka bir kız, 2020'de Covid uyarınca, yazılı testlerin kaldırıldığını ve yerine maxi-cloak sözlü olduğunu hatırlıyor: “2002'de doğmaktan ve yazılardan kaçınmaktan hiç bu kadar mutlu olmadım”.