İsmail Saymaz, Gaziantep’teki polis şiddeti argümanını yazdı: Copla vefata gönderip alzaymırlı anneyi şahit yaptılar

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Gazeteci İsmail Saymaz, Gaziantep’te, 22 gündür ağır bakımda olan 44 yaşındaki Mehmet Yıldız‘ın ölümündeki polis şiddeti ayrıntısını yazdı.

19 Kasım’da hayatını yitiren Yıldız’ın otopsi raporuna vefat niçini olarak “kafa travması” yazıldı. Olayın perde gerisini Halk TV’de “Copla vefata gönderip alzaymırlı anneyi şahit yaptılar” başlıklı yazısında kaleme alan Saymaz, “İki vatandaş gözaltına alınmak yerine sokakta coplarla dövülüyor. Hata işlemiş olan kamu nazaranvlileri ‘cezasızlık güvencesi’ ile kurtarılmak isteniyor. Bu emelle alzaymırlı anniçin gerçekdışı tabir alınıyor. Evet, anne artık olan biteni hatırlamayabilir. Bir mahalle ‘sus’ baskını yiyebilir. Ancak bütün bir halkı korkutup sindirebilen, bildiklerini ve gördüklerini unutturabilen cop çabucak hemen icat edilmedi” dedi.

bir arada alkol alan Mehmet Yıldız ve Orhan Barkır’

Kelam konusu şahidin, “Takımlar ‘Sizin yaptığınız yeter’ diyerek Orhan ile Mehmet’e vurmaya başladı. Orhan’ı yerde copla darp ediyorlardı. Mehmet ortaya girince 4-5 kişi onu da darp etmeye başladı. Mehmet niyet polisler panikledi. Etraftan su istediler” formunda tabir verdiğini aktaran Saymaz, ömrünü kaybeden Yıldız’ın hasta annesine olayın yaşandığı gün saat 6.15’te “Dışarıya çıktığımda 4-5 kişilik küme oğlumla arbede ediyordu. Biri kapı komşumuz, Barkır’dı. Başkalarını tanımıyorum. ‘Yapmayın, durun, komşuyuz’ dedim. Polis hengameyi ayırdı” formunda tabir verdirildiğini söylemiş oldu.

Annenin iki yıldır alzaymır hastası olduğuna ve hiç bir şeyi hatırlayacak biçimde olmadığına dikkati çeken Saymaz, olaydaki başka kişi olan Bakır’ın da “Mehmet’i ben ittim” biçiminde tabir vermesi için baskı altına alındığını aktardı.

Saymaz, olayla ilgili olarak, “İddia edilenin tersine, Türkiye’de azap ve makûs muamele sonlanmadı. Sadece karakoldan sokağa taşındı. Mehmet Yıldız olayı, berbat muamelenin yaygınlaştığını ve bayağılaştığını gösteriyor. İki vatandaş gözaltına alınmak yerine sokakta coplarla dövülüyor. Cürüm işlemiş olan kamu vazifelileri ‘cezasızlık güvencesi’ ile kurtarılmak isteniyor. Bu maksatla alzaymırlı anniçin gerçekdışı söz alınıyor. Evet, anne artık olan biteni hatırlamayabilir. Bir mahalle ‘sus’ baskını yiyebilir. Lakin bütün bir halkı korkutup sindirebilen, bildiklerini ve gördüklerini unutturabilen cop çabucak hemen icat edilmedi” görüşünü tabir etti.