Kitap okuma aşkı: 25 yıldır yatağa bağımlı lakin okumaktan vazgeçmedi

AirdropAvcisi

New member
Gördes ilçesi kırsal Börez Mahallesi’nde yaşayan bir çocuk babası Mustafa Özer, 1996 yılında kullandığı motosikletin devrilmesi kararı yaralandı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu Özer, kazandığı PTT işçi alım imtihanlarının akabinde atanmayı beklediği sırada meydana gelen kazada omurilik zedelenmesi yaşadı ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edildi.

Kaza daha sonrası hayatını büsbütün değişen Özer, kitaplarla kendisine yeni bir dünya kurdu. Ailesi tarafınca yapılan özel sehpaya konulan kitapları yattığı yerden okuyan Özer, haftada ortalama 3 kitap okuyor. Özer’in tek hayali ise sayfalarını kendi elleriyle çevirerek kitap okumak.

“HAYATIMIN MERKEZİNDE KİTAP OKUMAK VAR”

Okuyarak hayata tutunduğunu anlatan Mustafa Özer, “1996 yılında geçirdiğim trafik kazası daha sonrası boynumdan aşağısı felç kaldı. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat oldum. ondan sonrasında Kastamonu’daki bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde 3,5 sene boyunca tedavi gördüm. Sırtımda çıkan yaralar niçiniyle tedavim yarım kaldı. ondan sonrasında kendi çalışmalarım ile omuzlarımı hareket ettirmeye başladım. Kazadan evvel de kitap okumayı epey severdim. Yatakta hareketsiz kalınca, vakit geçirmek içim kitap okumaya devam ettim. Özel sehpa yaptırdım, annem ve babam sayfalarımı çeviriyor. kimi vakit de o an yanımda olanlar çeviriyor. Kitap okumayı fazlaca seviyorum. Her okuduğum kitabın güya arasındaymişim üzere bir duyguya kapılıyorum. O kitabın tesirinden de sahiden de kurtulamıyorum. ömrüm merkezinde kitap okumak var. Okuyarak hayata tutunmaya çalışıyorum” diye konuştu.

“EN BÜYÜK SORUN KİTAP OKUMAMAK”

Kitap okuduğunu gorenlerin şaşırdığını söyleyen Özer, “Senin kolun tutmadığın biçimde kitap okuyorsun, biz okumuyoruz. Helal olsun’ diyenler oluyor. Üniversiteyi bitirdim. İktisat kısmını mezunuyum. Hayalim bir kamu kuruluşunda çalışmaktı hatta PTT işçi alım imtihanlarını kazandım. Tayinim çıkmadan kaza geçirdim. Nasip olmadı, bu hale düştüm. Şu an en büyük istediğim sayfalarını kendimin çevirdiği kitapları okuyabilmek. Toplumumuzun en büyük sorunu kitap okumamak. 7’den 70’e herkese davette bulunmak istiyorum. Elinize ne geçerse mecmua, gazete, kitap ve gibisi okuyun. Problemimiz okumamak. Daha fazlaca okuyarak hem kendimizi tıpkı vakitte ülkemizi geliştirelim” dedi.