Korkusuz müellifi “en güvendiğim” dediği anketin sonuçlarını yazdı: Cumhur İttifakı’nın 50+1’i yakalaması epeyce ancak epeyce sıkıntı

BordoBereli

Genel Mod
Global Mod
Korkusuz gazetesi müellifi Gürkan Hacır, “En güvendiğim anket şirketi” dediği Aksoy Araştırma’nın sahibi Ertan Aksoy ile bir ortaya gelerek, son anket sonuçlarını paylaştı. “Ak Parti tarihinin en düşük bandında… 30’ların altına yanlışsız geriliyor” tabirlerini kullanan Gürkan Hacır, Cumhur İttifakı’nın yüzde 50+1’i yakalamasının “oldukça lakin epey zor” olduğunu söylemiş oldu.

Hacır’ın yazısındaki ilgili kısım şöyleki:

“Anketlere bakılırsa birinci sefer muhalefetin ülkeyi yönetebileceğine dair bir kanaat oluşmuş. Daha evvel bu kanaat yokmuş… Bunda büyükşehir belediyelerini kazanan CHP’nin yereldeki performansı da etkiliymiş. Pekala kime gidiyor oylar… çabucak hemen sahibi yok… Kararsız limanına demir atmışlar… Fakat AK Parti’ye dönecek üzere durmuyorlar… YETERLİ parti, Aksoy Araştırma’ya bakılırsa o denli patlama yapmış falan değil… 13-14 civarı… Ertan “Ben YETERLİ Parti’yi hiç 15 olarak görmedim” dedi. Bu ortada Meral Hanım’ın başbakanlık istiyorum çıkışı parti tabanını epeyce rahatlatmış… Gerçekleşebilir bir maksada kilitlenmelerini sağlamış…

Bir öteki yükselen parti olarak HDP söyleniyordu… O da Aksoy’a bakılırsa o denli ‘uçmuyor…’ HDP tam sınırda… 9-10 oyu var… Bir de bir not ekliyor… “Kamuoyu araştırmalarının en epey etkilediği parti HDP’dir. Zira seçmen HDP’nin baraj altı kalacağını gördüğü anda ona yükleniyor.”

Deva ve Gelecek… İkisi de epeyce zorlanıyormuş… Deva 2.5… Gelecek ise 1-1.5 bandında geziyormuş. Beklediklerini bulamamışlar…

Biliyorum Cumhurbaşkanlığı’nı merak ediyorsunuz… Kim ne çıkıyor? Aksoy araştırmaya göre şu an 4 isim teker teker Erdoğan’ın karşısında aday olursa onu geçecek oyu yakalamış gözüküyorlar. Kemal Bey… Meral Hanım… Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş… Kemal Beyefendi her geçen hafta üstüne koyuyormuş…

Yazının tamamını okumak için .