KOSGEB’den aldığı dayanakla 23 yaşında kendi işini kurdu: 3 kişiyi istihdam etti

JoKeR

Active member
Malazgirt ilçesinde Faruk Halifeoğlu, iş kurma hayaliyle tarım aletleri üreten yerlerde bir süre çırak ve kalfa olarak çalıştı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı’nın (KOSGEB) girişimcilik kursuna sistem üzerinden katılarak sertifika alan Faruk Halifeoğlu, başvurduğu ve projesinin kabul olduğu KOSGEB’den aldığı 200 bin lira makine hibe dayanağı ile açtığı iş yerinde tarım aletleri üretimi yapıp yurt dışı, bölge vilayet ve ilçelere pazarlamayı hedefliyor.

3 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

KOSGEB’in dayanağından yararlanarak, genç yaşta kendi iş yerini açmanın memnunluğunu yaşadığını söyleyen Halifeoğlu şunları söylemiş oldu:

“Aldığım 200 bin lira takviyeyle makineleri aldım. Bundan daha sonrasını kendi imkanlarımla yapacağım. Çok şükür kendi iş yerimi kurdum ve şu an yanımda 3 kişi çalışıyor. Birkaç güne ham unsur Konya’dan geldiği vakit imalata başlayacağız. İnsanın kendi memleketine yatırım yapması hoş. Hem ülkene hem memleketine tıpkı vakitte çevrene faydan oluyor. Allah devletimize zeval vermesin KOSGEB olmasaydı bu işyerini açamayabilirdim. Atölyede uzatmalı kepçe, kova devirmeli, tesviye küreği ve tohum serpme çeşitlerini üreteceğiz. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgesine kadar bayii olarak ürettiğimiz aletleri göndereceğiz.”