Kripto operasyonu: Siber polisin ve futbolun kilit ismi gözaltında

Gattuso

New member
Kurdukları şirketlerle kar hissesi verme vaadiyle dolandırıcılık yaptığı öne sürülen şahıslara yönelik Trabzon merkezli yürütülen soruşturma kapsamında ikinci sınıf emniyet müdürü gözaltına alınmıştı.

Kelam konusu ‘kripto saadet zinciri’ şirketine sermaye koyanlar içinde eski futbolcular, teknik yöneticiler, FIFA kokartlı hakemler, polisler, ve adliye çalışanları olduğu argüman edildi.

450 milyon dolarlık kripto para operasyonunda gözaltına alınan, beraberinde Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Konseyi Lider Yardımcısı olan ikinci sınıf emniyet müdürü Kerim Altıay ile ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı.

Daha evvel EGM Siber Kabahatlerle Gayret Daire Lider Yardımcısı bakılırsavinde bulunan Kerim Altıay, 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsünün akabinde yürütülen soruşturmalar kapsamında elde edilen dijital gereçlerin inceleyen takımın başında yer aldı.

Kerim Altıay’ın 7 Aralık 2021’de TFF tarafınca UEFA’nın Şampiyonlar Ligi tertibinde Türkiye’yi temsilen tek delege olarak gorevlendirildiği de öğrenildi.

Hakem ve Gözlemciler Derneği Lideri ve hem de TFF Temsilciler Şurası Lideri olan Abdurrahman Arıcı’nın yardımcısı olan Kerim Altıay’ın Temsilciler Şurası’nda nazaranvinin devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.

Lider Abdurrahman Arıcı: Ben atamadım

halktv.com.tr’den Onur Durmuş’a konuşan TFF Temsilciler Şurası Lideri Abdurrahman Arıcı mevzuyu TFF’ye ilettiklerini söylemiş oldu.

Abdurrahman Arıcı, “Ben gözaltı sonucunı dün akşam öğrendim ve öğrenir öğrenmez TFF yetkililerine durumu bildirdim. TFF benim üst heyetim ve son sonucu onlar verecekler. Ben heyet lideriyim ve bu isimlerin atamaları da bana ilişkin değil. İnşallah durum lehine sonuçlanır. Bizim Kerim Altıay ile bir kontağımız yok. Ben tabibim ve bu pandemi sürecinde toplantılarımızı bile online yaptık. 1 yıldır bir ortaya gelmedik bile” kelamlarına yer verdi.

15 Temmuz daha sonrası FETÖ’ye yönelik siber soruşturmalarda da kilit rol oynayan Kerim Altıay FETÖ terör örgütüyle ilgili şu tabirlere yer vermişti;

“Şu anda FETÖ ile ilgili elimizde 1 milyon 840 bin malzeme var. Bunların 1 milyon 393 bin 500’ünü bugün prestijiyle inceleyip isimli ünitelere teslim etmiş durumdayız. Elimizde yaklaşık 446 bin bekleyen malzememiz var. Bunu da en kısa vakitte bitireceğiz. Bu, teslim ettikçe ardı gelen bir müddetç. Haftada ortalama 20 bin dijital malzeme incelenirken bununla birlikte 5-10 bin civarında dijital gereç incelenmek üzere ünitelerimize gönderiliyor.”