Kuzey Carolina’nın kürtaj hesaplaşması tek bir oya bağlı olabilir

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Kuzey Karolina Valisi Roy Cooper şimdi ikinci döneminin son yıllarında ve birdenbire seçim kampanyasına geri döndü.

Çarşamba günü, Bay Cooper, Wilmington’daki Cape Fear Community College’ın beşinci katındaki bir sınıfta destekçileriyle birlikte, bölge sakinlerine doğrudan bir çağrıda bulundu. Ama binlerce oy aramıyordu. Sadece bir.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kuzey Carolina yasama organı, çoğu kürtajı 12 haftadan sonra yasaklayan bir yasa çıkardı. Bir Demokrat olan Bay Cooper, tasarıyı veto etti. Ancak yasama meclisinin kendi vetosunu geçersiz kılmak için çok ince üstün çoğunluğunu kullanmasını önlemek için, Bay Cooper seçmenleri Cumhuriyetçi milletvekillerine baskı yapmaya çağırıyor. Yalnızca bir yasama organı ikna edilirse, eyaletin 20 haftaya kadar kürtaja izin veren mevcut kürtaj yasası yürürlükte kalacak.

Wilmington’da, seçmenleri House’daki temsilcilerine bir mesaj göndermeye çağırdı – mevcut kürtaj yasalarını tutma konusundaki “sözlerini tutmalarını isteyin”, daha önce birinin erişim için bir miktar destek sinyali verdiğini söylediği Cumhuriyetçi milletvekillerine atıfta bulundu. kürtaj.

“Arama, e-posta veya kısa mesaj olup olmadığını” onlara bildirin, dedi.

Bay Cooper’ın ricası ve valilik ofisi ile yasama organı arasındaki hesaplaşma, Kuzey Carolina siyasetinde ve ülkenin hararetli kürtaj savaşında olağanüstü bir ana işaret ediyor.

Yargıtay’dan bu yana geçen yıl Roe v. Wade, eyaletler prosedürü ciddi şekilde kısıtlamakta veya yasaklamakta özgür ve Güney’deki birçok kişi tam da bunu yaptı. Sonuç olarak, Kuzey Karolina, kendi eyaletlerinde kürtaj yaptıramayan bölgedeki kadınlar için bir odak noktası haline geldi.

Eski bir Demokrat olan Tricia Cotham Nisan ayında parti değiştirip yasaklama yönünde oy kullandığından, Kuzey Carolina için geçersiz kılma oyu yeni dar Cumhuriyetçi süper çoğunluğun ilk testi olacaktı.

Başarı için hazır bulunanların beşte üç çoğunluğunun gerekli olduğu iki mecliste askıya alma oyları henüz planlanmadı. Ancak eyalet milletvekilleri ve lobiciler hafta sonu, bu hafta kadar erken bir oylama beklediklerini söylediler.

Cumhuriyetçiler, tasarının bir uzlaşmayı temsil ettiğini ve gebe kalma sırasında ya da çoğu kadın hamile olduklarını fark etmeden önce prosedürü yasaklayan diğer yasaklardan daha az kısıtlayıcı olduğunu söylüyor. Demokratlar, tasarının kadın sağlığı için bir felaket olduğunu ve birçok kadının kürtaja erişimini engelleyecek her türlü mali ve lojistik engel oluşturduğunu söylüyor. Cumhuriyetçilerin 48 saate yayılan iki maraton oturumunda meclislerinde ilk oyları kovaladıklarından şikayet ettiler.

Şubat ayında yapılan bir Meredith anketi, yanıt verenlerin yüzde 57’sinin eyaletin mevcut 20 haftalık yasağını desteklediğini veya uzatacağını ortaya koydu. Yüzde 35’i ise prosedürü 15 hafta veya daha kısa bir süre ile sınırlamak istedi.

Cumhuriyetçi Senato lideri Phil Berger’in özel kalem yardımcısı Lauren Horsch, tasarıyı “ikinci ve üçüncü trimesterde seçmeli kürtajları sınırlamak, kadınları ve çocukları desteklemek ve kadınların mevcut seçeneklere sahip olmasını sağlamak için ana akım bir yaklaşım” olarak nitelendirdi. , Bay Berger, “yakın gelecekte” vetoyu geçersiz kılmayı dört gözle beklediğini söyledi.

Cumartesi günü valinin vetosunu protesto etmek için Raleigh’e gelen Mallory Finch, “Kuzey Carolina ömür boyu eyalet ve yasanın geçmesini isteyenler var” dedi.

Eyalet genelindeki ilçelerdeki demokrat yetkililer, seçmenleri yasaya karşı çıkmaları için seferber etmeye çalışıyor. Wilmington’ın bulunduğu New Hanover İlçesinde, parti liderleri, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi’nin hızlı oylamayı düşünen bir üyesi olan Ted Davis Jr. ve Michael V. Lee de dahil olmak üzere her üç dakikada bir Cumhuriyetçilerle temasa geçen bir çağrı zinciri düzenledi. Geçen hafta bir gün Wilmington’dan bir Cumhuriyetçi eyalet senatörü. Bay Cooper, her iki adamın da bu konuda belirleyici olabileceğine inanıyor.

Ancak Bay Lee, 12 haftalık bir kısıtlamanın kürtaj konusundaki görüşleri ile tutarlı olduğunu söyledi. Bir metin mesajında, Bay Cooper’ın konuyla ilgili tutumunu yanlış beyan ettiğini söyledi.

Bay Lee, “Bir kadının istisnalar dışında ilk üç aylık dönemde (üç ay) kürtaj yaptırmayı seçme hakkına sahip olması gerektiğine inanıyorum” diye yazdı.

Bay Davis geçmişte Kuzey Carolina’nın mevcut yasasını desteklediğini söylemişti. Bay Cooper ayrıca, geçen yılki seçimlerinden kısa bir süre önce 20 haftalık yasayı tersine çevirmeye “hiç niyeti olmadığını” söyleyen bir Meclis Temsilcisi olan dördüncü bir Cumhuriyetçi olan John Bradford’un bölgesini hedef alıyor. Bay Bradford, yorum talebine yanıt vermedi.

Eyalet yasama meclisinde görev yapan ve bu yıl Kuzey Karolina Genel Kurulu’na dönmeden önce Kongre için başarısız bir şekilde yarışan eski bir Charlotte bölgesi eğitimcisi olan Bayan Cotham’ın istifası Demokratları hayrete düşürdü.

Kararını açıklarken, partisi tarafından zorbalığa uğradığını ve okul seçimi de dahil olmak üzere bazı konularda onlarla aynı fikirde olmadığını söyledi.

Duyurusunda, “Modern Demokrat Parti, bu eyalette ve bu ülkede ben ve pek çok kişi için tanınmaz durumda” dedi. “Beni dışarı attılar.”

Bayan Cotham, geçmişte kürtaj haklarının açık sözlü bir destekçisi olmuştur. Bir Demokrat olarak, Cumhuriyetçileri doktorculuk yapmakla suçladı. O da halka açık konuştu tıbbi müdahale gerektiren kayıp bir hamilelikle ilgili kendi üzücü deneyimi hakkında. “Bu karar benim, kocam, doktorum ve Tanrımdı. Bayan Cotham 2015’te bu mecliste hiçbirinizin elinde değildi” dedi. Yine de parti değiştirdikten sonra 12 haftalık yasak lehinde oy kullandı.

Bayan Cotham, yorum talebine yanıt vermedi.

Perşembe günü, Bayan Cotham’ın yaşadığı Charlotte banliyösü Mint Hill’deki Modish Nail Spa’da May Lopez, yeni kürtaj kısıtlamasından rahatsız olduğunu söyledi.

“Bu konuda kendimi kötü hissediyorum çünkü bence kadınları haklarından mahrum bırakıyorlar. Ve hatırlıyorum. Kız arkadaşımın kürtajdan kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldüğü sıralarda büyüdüm, ”dedi çoğunlukla Demokrat’a oy veren Bayan Lopez.

Charlotte papazı Frank McCullough ve emekli bir öğretmen olan eşi Barbara McCullough, geçen yıl Demokratlar için yarışırken Bayan Cotham’a oy verdiler. Her ikisi de parti değiştirme ve Cumhuriyetçilerin daha fazla kürtaj kısıtlaması geçirmesine yardım etme kararlarının kendilerini ihanete uğramış hissettiklerini söyledi.

McCullough, “Kürtaja inanmıyorum ama bir kadının kendisiyle Tanrı arasında seçim yapma hakkına inanıyorum” dedi. “Biz size oy verdik, şimdi bize sırtınızı dönün.”

Bayan Cotham’ın bölgesinde yaşayan insanlar, bölge Demokrat olmakla birlikte, kürtaj kısıtlamalarını destekleyen güçlü bir Muhafazakâr varlığının da olduğunu söyledi.

Çarşamba öğleden sonra, Bay Davis İlçesinin bir parçası olan Wilmington’daki YWCA Su Sporları Merkezindeki yüzücüler anlaşmazlığa düştü.

Bir emekli olan Joyce Woodard, “Ben bir Hristiyanım, hayatın anne karnında başladığına inanıyorum ve genel olarak kürtaja karşıyım” dedi.

Yüzme dersinde bebek bakıcılığı yaptığı dört yaşındaki çocuğu izleyen Emma Evans, kürtaj yasağının geçmesi karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.

“Bu konuda pek bir şey bilmiyorum ama seçim yanlısı olduğumu biliyorum” dedi. “Birkaç erkek bu kadınların bedenleri için kurallar mı koyuyor? Bana hiç mantıklı gelmiyor.”

Cuma günü verdiği bir röportajda Bay Cooper, siyasi durumla ilgili endişelerini dile getirdi. Altı yıldan fazla görevde kaldığı süre boyunca 50’den fazla yasa tasarısını başarıyla veto etti. Kasım ayındaki ara seçimlerde, Kuzey Karolina Cumhuriyetçileri üstün çoğunluğa sadece bir oy uzaklıktayken, tek bir kongre üyesinin yokluğuyla alt üst edilebilecek yasama süreci üzerindeki kontrolü tehdit edildi. Bayan Cotham’ın geçen ay partiden ayrılması, onu kalan tüm rahatlığından mahrum etti.

“İşlerin tehlikeli olduğunu biliyordum” dedi. “Ama sonra Milletvekili Cotham gelip her mecliste bir oyluk süper çoğunluk aldığında, bunun çok daha zorlu bir mücadele olacağını biliyorduk.”

Kadınların öleceğinden endişe ediyorum” dedi.

Seçmenleri motive etmek kolay bir iş değil: Geçen hafta birkaç kişi, kürtaja erişim için güçlü bir şekilde lehte veya aleyhte hissetmelerine rağmen, mücadelenin yalnızca belli belirsiz farkında olduklarını söyledi.

Nick Decker Perşembe günü Bay Bradford’un mahallesindeki bir barbekü yeri olan Crazy Pig’de arkadaşlarını bekliyordu. Valinin bu hafta “bazı eyalet yasa koyucularını etkilemeye çalışmak için” şehirde olduğunu bildiğini söyledi.

“Charlotte ve metro bölgesi daha çok mavi bir bölge” dedi. Ve kendisini valinin ve eyalet Demokratlarının destekçisi olarak tanımladı.

Cumhuriyetçi temsilcisi Bay Bradford’un konumundan haberi olmadığını söyledi. Ama ekledi: “Ben çok seçim yanlısıyım.”

Bryan Anderson, Davidson, Charlotte ve Raleigh, NC’den raporlarla katkıda bulundu