Louisville banka çekimi: Silahlı adam canlı yayında 4 meslektaşını öldürdü, polis diyor

Joachim

Genel Mod
Global Mod
LOUISVILLE, Kentucky — Polis, Pazartesi günü şehir merkezindeki çalıştığı bankada 20’li yaşlarındaki bir adamın dört meslektaşını tüfekle vurarak öldürdüğünü söyledi. Saldırıda 3’ü ağır olmak üzere 9 kişi de yaralandı. Yetkililerin cinayet serisini canlı yayınladığını söylediği zanlı, polisle karşılıklı ateş ettikten sonra öldürüldü.

Polis, tümü Old National Bank çalışanı olan dört kurbanın Joshua Barrick, 40; Thomas Elliott, 63; Juliana Bauer, 45; ve James Tutt, 64. Ağır yaralananlar arasında, Polis Akademisi’nden 31 Mart’ta mezun olan 26 yaşındaki Nickolas Wilt de vardı.

Louisville Metro Polis Departmanının geçici şefi Jacquelyn Gwinn-Villaroel, tetikçinin Connor Sturgeon olduğunu belirledi. Bir LinkedIn sayfasına göre, bölgesel bir banka olan Old National’da “Sendikasyonlar Sorumlusu ve Portföy Bankacısı” idi. Önceki yazları orada staj yaptıktan sonra yaklaşık iki yıldır orada tam zamanlı çalışmıştı. Polis bir sebep belirtmedi.

Aralarında Başkan Biden’ın da bulunduğu çok sayıda ulusal siyasi şahsiyet, Pazartesi günü Louisville’deki şiddet olaylarını kınayan ve silah yasalarıyla ilgili harekete geçilmesi çağrısında bulunan açıklamalar yaptı. Bir Demokrat olan Kentucky Valisi Andy Beshear, günün “artık bizimle olmayan arkadaşlara ve sevdiklerimize” odaklanması gerektiğini söyledi.

Yine de, Louisville’de gelişen sabah, silah seslerinin yankılandığı bir ülkenin enstantanesiydi. Polisin banka katliamına müdahale etmesinden kısa bir süre sonra, biri ölümcül olmak üzere iki milden daha yakın bir devlet üniversitesinin önünde iki kişi vurularak öldürüldü. Bu çekime neyin yol açtığı hemen belli değildi.

Louisville Belediye Başkanı Craig Greenberg öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında, “İki olay tamamen ilgisiz görünüyor,” dedi. “Ama ikisi de can aldı. Her ikisi de insanlarda yara, hüzün ve öfke bırakır. Bu duyguların hepsini şu anda kendim de paylaşıyorum.”

Geçen yıl ofisinde akıl sağlığı sorunları olan genç bir adam tarafından vurulan belediye başkanı, “İş yerinde vurulmaktan kurtuldum” dedi. “Fiziksel olarak yaralanmış olsanız da olmasanız da hayatta kalan insanlara, sizin de yaralandığınızı biliyorum.”

Çatışmanın gerçekleştiği Old National Bank şubesi, Ohio Nehri’nden çok da uzak olmayan, kat mülkiyeti ve ofis binalarıyla dolu, Louisville şehir merkezindeki bir mahallede. Bina, Louisville Balesi ile bir bloğu paylaşıyor ve ikinci lig Louisville Bats’a ev sahipliği yapan Louisville Slugger Field’ın karşısında.

Old National Bank’ta bir hesap yöneticisi olan Troy Haste, yerel bir ABC kuruluşu olan WHAS’a verdiği demeçte, Pazartesi sabahı silahlı çatışma başladığında bir konferans odasındaydı. Bay Haste, “Bir klik sesi duyduk ve yanımdaki bayan dönüp ‘Ne oluyor?’ dedi” dedi. “Ve ateş etmeye başladı. Uzun bir saldırı tüfeği vardı ve atışlar daha yeni başlıyordu.”

Şef Gwinn-Villaroel, polise sabah 8:38’de bankada silah sesleri geldiğini bildirdi. “Yetkililer üç dakika içinde oradaydı” dedi. “Şüpheli polis memurlarına ateş etti. Ardından ateşe karşılık verdik ve bu tehdidi durdurduk.”

Patron, tetikçi ile polis arasında daha önce herhangi bir işbirliği olduğundan haberdar olmadığını söyledi. “Olayın orada yakalandığını bilmenin trajik” olduğunu söylemek dışında, kitlesel çekimin canlı akışı hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Louisville Üniversitesi Hastanesi, silahlı saldırıdan iki polis memuru da dahil olmak üzere dokuz hasta aldı, Dr. Hastanenin başhekimi Jason W. Smith. Pazartesi öğleden sonra üçü taburcu edildi, üçü hayati tehlikesi olmayan yaralarla hastanede kaldı ve üçü ameliyat gerektirecek şekilde ağır yaralandı. Smith. Memur Wilt’in beyin ameliyatı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Gidecek çok yolunuz var,” dedi Dr. Smith. Ama 24 saat dayanabilirsek, 24 saate daha ihtiyacımız var. Hastaneden çıkana kadar da bunu yapacağız” dedi.

Kitlesel silahlı saldırıları nasıl rapor ediyoruz? Okurlarımızı bilgilendirmenin önemini, sansasyonel şiddet eylemlerinden kaçınmanın eşit derecede önemli sorumluluğuna karşı dengeliyoruz. Örneğin The Times, silahlı bir kişinin silahlı olduğu görüntüleri yayınlamaktan genellikle kaçınır. Tetikçiyi etkilemiş olabilecek herhangi bir ideolojiyi açıklıyoruz, ancak genellikle manifestolar yayınlamıyoruz. Kurbanlara ve hayatta kalanlara odaklanıyoruz ve olayı izleyicilerimiz için bağlama oturtmaya çalışıyoruz.

Louisville yetkilileri ve sakinleri, 2020’de Breonna Taylor’ı öldüren başarısız soygunun ve çok çeşitli taciz ve görevi kötüye kullanmanın ardından ciddi eleştirilerle karşı karşıya kalan Louisville Polis Departmanının hızlı yanıtını övdü.

Beshear, öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, “Yakın tarihli bir raporun ardından polisin durumu iyileştirmek için adımlar attığını biliyorum.” dedi. “Ama bence bugün kesinlikle en iyilerini gördük.”

Louisville ölüler için yas tutmaya başlarken Pazartesi öğleden sonra şehrin dört bir yanında nöbetler ilan edildi. Pazartesi gecesi Holy Trinity Katolik Kilisesi’ndeki sıralarda toplanan yüzlerce kişiye konuşan Rahip Shayne Duvall, Bay Barrick’i “çok aktif, uygulamalı, ideal bir cemaatçi” olarak tanımladı.

Peder Duvall, “Onunla en son iki hafta önce konuştum ve bana ‘Senin için elimden gelen her şeyi yapacağım – sadece neye ihtiyacın olduğunu bana söyle’ dedi,” dedi.

Başka bir kurban, bankanın başkan yardımcısı Bay Elliott, bilinen bir Demokrat bağış toplama etkinliği ve valinin ailesinin uzun süredir bir arkadaşıydı.

Duygularını toplamak için konuşması sırasında ara vermek zorunda kalan Vali Beshear, “Bugün biri en yakın arkadaşlarımdan biri olan Tanrı’nın dört evladını kaybettik” dedi. “Tommy Elliott hukuk kariyerimi geliştirmeme yardım etti, vali olmama yardım etti, nasıl iyi bir baba olabileceğim konusunda bana tavsiyelerde bulundu. O, dünyada en çok konuştuğum insanlardan biri ve çok nadiren işim hakkında konuştuk. İnanılmaz bir arkadaştı.”

Bir Demokrat olan Eyalet Senatörü David Yates, Bay Elliott’u kendi kariyerinde cömert bir varlık sergileyen siyasi bir “kral yapıcı” olarak nitelendirdi. Bay Yates hukuk fakültesinden yeni mezun olduğunda filizlenen siyasi hırslarını destekleyen Bay Elliott ile Greyhound otobüsünde bir IGC’ye giden dört buçuk saatlik yolculuğunu hatırladı. Yates, “Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için neler yapabileceğimizden” bahsettiler.

Başsavcılık kampanyasını 2015 yılında banka binasında başlatan Beshear, başlangıçta iki arkadaşını da silahlı saldırıda kaybettiğini düşündüğünü söyledi. Birinin iyi olduğu ortaya çıktı, bir basın toplantısında ve diğerinin acil serviste olduğunu söyledi. Vali, “İyileşmesi biraz zaman alacak olsa da, arkadaşımı orada eşiyle birlikte görmek ve hala bizimle olduğunu bilmek çok güzeldi” dedi.

Bay Beshear’ın Pazartesi günkü silahlı saldırının kurbanlarıyla bağları hakkında kamuoyuna yaptığı açıklamalar, Tennessee Valisi Bill Lee’nin karısı Maria’nın geçen ay Covenant Okulu’nda vurularak öldürülen altı kişiden ikisinin arkadaşı olduğunu açıklamasından haftalar sonra geldi. . Bay Lee, karısının müdire Katherine Koonce’u ve vurulma gecesi Bay ve Bayan Lee ile akşam yemeği yediği söylenen Cindy Peak’i tanıdığını söyledi.

Louisville’in bir bölümünü temsil eden bir Demokrat olan Eyalet Temsilcisi Keturah Herron, Twitter’da dedi Pazartesi günkü gibi silahlı saldırıların “ülke çapında bir şehirde her gün meydana geldiğini” söyledi.

“Bugün sıra bizdeydi,” dedi ve ekledi, “Bir savaş bölgesinde yaşıyoruz ve buna mecbur kalmamalıyız.”

Raporlamanın katkısı johnny diaz Ve İsa Jimenez. Kitty Bennett, Alain Delaqueriere Ve Kirsten Noyes araştırmalara katkıda bulunmuştur.