Monterey Park Çekimi: İddia edilen tetikçi hakkında bildiklerimiz

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Yetkili, müfettişlerin ayrıca Bay Tran’ın Star’da bulamadığı kişileri aramak için ikinci bir yer olan Lai Lai Balo Salonu ve Stüdyosu’nu ziyaret edip etmediğini araştırdıklarını söyledi. İki stüdyo, çoğu Asya’dan gelen orta sınıf göçmenler olan aynı dans meraklıları grubundan geliyor ve müfettişler, bazı insanların Cumartesi gecesi her iki dans salonuna da katıldığına inanıyor. Saldırılar, Los Angeles’ın doğusundaki bir Asyalı-Amerikan yerleşim bölgesi olan Monterey Park’ta bu hafta sonu yapılacak Yeni Ay Yılı kutlamalarını derhal durdurdu.

Polis memuru, Bay Tran’ın yakın zamanda ailesinin onu zehirlediğini söylemek için Bay Tran’ın Monterey Park’ın yaklaşık 80 mil doğusundaki bir karavan parkında yaşadığı Hemet kentindeki polis karakoluna gittiğini söyledi.

Los Angeles İlçe Şerifi Robert Luna Pazartesi günü yaptığı açıklamada, polisin Pazar günü Bay Tran’ın evini aradığını ve bir tüfek, birkaç elektronik cihaz, büyük miktarda cephane ve müfettişleri onun ateşli silah susturucuları yaptığına inandıran eşyalara el koyduğunu söyledi. Şerif ayrıca, Bay Tran’ın 1990 yılında yasadışı silah bulundurmaktan tutuklandığını söyledi.

Şerif Luna, müfettişlerin hala sebebi belirlemeye çalıştıklarını ve Bay Tran’ın kişisel düşmanlık veya kıskançlıktan hareket etme olasılığını araştırdıklarını söyledi. Bay Tran’ın kurbanlarla herhangi bir bağlantısı olup olmadığının net olmadığını söyledi. “Orada olası ilişkiler olduğunu duyuyoruz, ancak bunu henüz doğrulamayacağım” dedi.

Bir göçmenlik belgesine göre Vietnam’da doğan Bay Tran, 1980’lerin sonunda Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmiş görünüyor. Belgeye göre, 1990 veya 1991’de vatandaşlığa alındı. Mahkeme kayıtlarına göre, Bay Tran, Haziran 2001’de evlendi ve Mayıs 2006’da boşandı.

Bay Tran, bir zamanlar onunla arkadaş olan ve onunla birkaç gece geçiren bir adama göre, birkaç yıl önce cinayetlerin işlendiği dans stüdyosunda sık sık bulunuyordu ve orada sık sık insanlarla karşılaşıyor, yıllarca süren şikayetleri besliyordu. Yıldız Balo Salonu’nda.

Adam Hood, katliamı duyduğunda tepkisini “Şaşırdım” diye anlattı. “Ama aynı şekilde şaşırmadım. Şaşırdım, bu o kadar korkunç bir katliam ki, kim olsa böyle bir şey yapardı. Şaşırmadığımı söylediğimde, çünkü onu yeterince iyi tanısaydım bu er ya da geç olurdu.”