Öğretmen grevi sona erdiğinde Oakland öğrencileri derslere devam ediyor

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Binlerce Oakland öğrencisi, yaklaşık 3.000 grevci devlet okulu öğretmeninin, öğretmenlerin maaşlarını artırmak ve öğrencilerin yaşamlarını iyileştirmek için bir Siyah Tazminat Görev Gücü barındırmak ve evsiz öğrencilere yardım için ilçe mülkü.

Oakland Unified School District’teki öğretmenler, kütüphaneciler, hemşireler ve diğer personel, California akademik kurumlarındaki bir dizi endüstriyel anlaşmazlığın sonuncusu olan 4 Mayıs’ta iş bıraktı. Oakland öğretmenlerinin yaklaşık iki haftalık yokluğunda, bölgenin 80 okulu 34.000 öğrenciye açık kaldı, ancak ders yoktu.

Körfez Bölgesi’nde en düşük maaş alan öğretmenler arasında yer alan Oakland’ın öğretmenleri, eyaletin en büyüklerinden biri olan bölge ile öğretmenleri temsil eden birlik olan Oakland Eğitim Derneği arasında Pazartesi günü yapılan anlaşma kapsamında güvence altına alındı. üç yıllık süre. Sendika tarafından sunulan bir teklife göre, ilçedeki birinci sınıf öğretmeninin başlangıç maaşı 52.905 dolardan 62.696 dolara çıkacak.

Müfettiş Kyla Johnson-Trammell, ilçe yetkilileri, anlaşmanın bir parçası olarak eğitimcilerin maaşlarına 70 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve bunu onlara “hak ettiklerini” ödemeye yönelik uzun vadeli bir hedefe yaklaştırdıklarını söyledi.

Johnson-Trammell Pazartesi öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında, “Henüz o noktaya gelmediğimizin farkındayız, ancak bu, oraya giden yolda çok önemli bir adım,” dedi. “OUSD’yi bir kriz geçmişinden bir istikrar kültürüne götürmek ve bölgemizdeki her öğrenciye, aileye ve personele kalite sunmak benim için her zaman önemli olmuştur. Bugün iğneyi açıkça bu yönde hareket ettirdik.

Henüz sendika üyeleri tarafından onaylanmayan geçici anlaşma, Oakland Unified’daki ebeveynler, öğretmenler ve öğrenciler için sosyal ve ekonomik koşulları iyileştirmeyi amaçlayan değişiklikleri de içeriyor. öğrencilerin siyahi. Sendika yetkililerine göre bölge, ebeveynleri, öğretmenleri ve çalışanları yeni federal eğitim hibelerine milyonlarca doların en iyi nasıl harcanacağına ilişkin karar alma süreçlerine dahil etmeyi de kabul etti.

Steven K’ye göre, bu tür “ortak fayda” maddeleri – doğrudan işçilerin maaşları veya yan haklarıyla ilgili olmayan hükümler – ilk olarak 2012’de Chicago’daki öğretmenlerin grevi sırasında görüldü ve son yıllarda ülke çapında ortaya çıktı. Ashby, Illinois Üniversitesi, Urbana-Champaign’de Emek Çalışmaları Profesörü ve dönüm noktası niteliğindeki Chicago grevi üzerine bir kitabın ortak yazarı.

2018’de Kuzey Carolina’da grev yapan öğretmenler, eyalet yasama meclisinden toplum sağlığını iyileştirmek için Medicaid’i genişletmesini istedi. Batı Virginia’da, işlerini bırakan öğretmenler tüm devlet çalışanları için maaş artışları sağlamayı başardılar.

Ashby bana, yükselen bu eğilimin sendika liderlerinin örgütlenmenin gücü ve rolüne ilişkin daha geniş, daha ilerici görüşünü yansıttığını söyledi. “2012 grevi işçi hareketini sarstı” dedi. “Temel fikir şu: Kendimiz için müzakere etmek yerine toplum için müzakere etmeliyiz – bu yeni bir bükülme.”

Oakland Eğitim Derneği’ne göre, Los Angeles Unified (çalışanların Mart ayında üç günlük greve gittiği yer), San Diego Unified ve West Contra Costa Unified dahil olmak üzere birkaç California ilçesi yakın zamanda kamu hizmeti taleplerini müzakere etti.

Önerilen Oakland sözleşmesi, bölgenin daha fazla tam zamanlı kütüphaneci ve danışman tutma ve kaynaklarını, 1.500 evsiz öğrenciye barınma kuponu almalarına yardım ederek veya onlara ücretsiz duş, çamaşırhane veya doğrudan barınma sağlayarak desteklemek için kullanma taahhüdünü içeriyor. Ayrıca, ilçenin, bölgedeki tüm öğrencilere ücretsiz otobüs biletleri sunmak için Oakland ve bazı çevre bölgelere hizmet veren AC Transit ile ortak olmasını gerektiren bir madde vardır.

“Biz öğretmeniz çünkü bunu yapmak istiyoruz; Oakland Eğitim Derneği başkanı Ismael Armendariz, “Sistemin içinde yaşadığımız için sistemi değiştirmeye çalışıyoruz” dedi. sendikanın Twitter sayfasında yayınlanan bir videoda Pazartesi günü şunları ekledi: “Herkes için daha iyi hale getirmek istiyoruz.”

nereye seyahat ediyoruz

Bugünün tüyosu Folsom’da yaşayan Mary Ann Mitchell’den geliyor:

“Baharda yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biri Honda S2000’imize binmek. Kocam ve ben tepeyi indirip dağ eteklerinden geçiyoruz. Son yolculuk, Marshall Gold Discovery Eyalet Tarihi Parkı’nı ziyaret etmek için Coloma’yaydı. Tepelerden geçtik, kır çiçekleri gördük ve parkta mola verdik. Toprak yollarda yürüdük, altına hücum kasabası ve yerleri hakkında okuduk, insanların altını aramasını izledik ve Amerikan Nehri’nin hızla geçişini izledik. Oğlum şimdi hızlı mı gidiyor?

Argonaut Farm to Fork Cafe adında harika bir kahve mekanı bulduk ve latte, çay ve bisküvi yedik. Bu ikramdan sonra tekrar arabaya bindik ve ağaçlar yeşerirken, kır çiçekleri açarken yeşil tepelerde yolumuza devam ettik. Küçük bir gezinti, baharı karşılamanın harika bir yoludur! Dışarı çık ve dünyadaki neşeyi bul.”
Bize Kaliforniya’daki en sevdiğiniz yerlerden bahsedin. Önerilerinizi CAtoday@Haber adresine e-posta ile gönderin. Haber bülteninin gelecek sayılarında bununla ilgili daha fazla bilgi vereceğiz.

bize söyle

Meslektaşım Jill Cowan, Angelenos için bir simge haline gelen bir dağ aslanı olan P-22’nin kalıcı ününü bildirdi.

Birçok meşhur evcilleştirilmiş hayvan olmasına rağmen sizler için meşhur olmuş vahşi hayvanları da öğrenmek isteriz. Topluluğunuzda bağ kurduğunuz bir kuş, ayı veya geyik var mıydı? Bize bundan ve neden hayran olduğunuzdan bahsedin. Bize CAtoday@Haber adresinden e-posta gönderin önerileriniz ile.

Ve gitmeden önce, bazı iyi haberler

Kuzey Işıkları veya Aurora Borealis, genellikle dünyanın en kuzey bölgelerinde görülebilir. Ancak son aylarda, geçen ay Kaliforniya’nın merkezinde yaşayan bazı kişiler de dahil olmak üzere daha güneydekiler tarafından da görünür hale geldiler.

Bilim adamları, bunun tesadüf olmadığını, ancak dünyanın daha büyük bir kısmının önümüzdeki birkaç yıl içinde fenomenin nadir bir görüntüsünü yakalamasına izin verecek bir eğilimin parçası olduğunu söylüyor. Işıkların gelişmiş görünürlüğü 2025’te zirveye ulaşacak.

Okuduğunuz için teşekkürler. Yarın geri geleceğim. – Soumya

Not: İşte Bugünün mini bulmacası.

Briana Scalia ve Johnna Margalotti, California Today’e katkıda bulundu. Ekibe adresinden ulaşabilirsiniz. CAtoday@Haber.

Bu bülteni gelen kutunuza almak için buradan kaydolun.