Okul, seks eğitimi sadece ebeveynlerin tamam. Profeslere yönelik saldırılardan dolayı flagred tutuklama

Eğitmen

Member
İtalya'da hala okulda zorunlu cinsel eğitim konusunda bir yasa varken, hükümet gömlekleri sınıfta etkililik ve cinsiyet konusunda eğitim dışı faaliyetler üzerine yapıyor. Üstlerinde, ders kitaplarını, bilgi materyallerini görebilecek ve değerlendirebilen, önerilen derslerin ve ilgili dış konuların yöntemlerini ve amaçlarını bilecek olan ebeveynlerin yazılı izini alacaktır. Anne ve ilkokul, biyolojide öğretilen şeyde ve dolayısıyla insan vücudu ve üreme çalışmasında durdurulmalıdır.

Ebeveynlerin cinsel eğitime yazılı izni

Bakanlar Konseyi bir tasarıyı onayladı “Okul alanında bilgilendirilmiş onam“Eğitim Bakanı ve Merit tarafından önerildi Giuseppe Valditara.

Özünde, kural, ebeveynlerin eğitim teklifini genişleten kurslara yetki vermelerini sağlar, bakan, cinsel ve duygusal eğitim gibi “hassas konular” ı açıklar. Anneler ve babalar bilgilendirilmeli ve daha önce yazılı onaylarını vermek zorunda kalacaklar. Ve bunun nedeni, sağa göre ailelerin belirli konularla uğraşmaları gerektiğidir. Bu nedenle, ebeveynlerin okulların eğitim seçimleri tarafından atlanmasından kaçınılır. “Anayasanın 30. Maddesi, ailelerin çocuklarını eğitmek için kanunlarını oluşturduğunu söylüyor-Valditara'yı açıklamak için ve bu önlemle okullar ve aile arasındaki ittifakı güçlendirmek istiyoruz”.

Onay reddedilirse acade nedir? Okullar çocuklara alternatif bir eğitim faaliyeti sunmak zorunda kalacaktır.

Sadece bu değil: Dış uzmanların katılımı durumunda, Enstitü Konseyi'nin yetkisine tabi öğretmenler kurulunun çözümü. Dış dernekler veya eğitmenlerin seçiminde de gidecekler Öğretim Koleji tarafından niteliklerinin karşılaştırılması ve değerlendirilmesi ve kanıtlanmış profesyonel, bilimsel veya akademik deneyimlerinin değerlendirilmesi için belirlenen seçim kriterleri akılda tutulmaktadır.

Anaokulları ve ilkokullar için, ele alınan konular “sadece ulusal göstergelerde bulunanlar, yani biyoloji, insan vücudu, biyolojik üreme”, Valditara'yı ekledi.

Bakanın girişimi, Fratelli d'Italia'nın iki faturasına devam ediyor ( Alessandro Amorese) ve lega (ile Rossano Sasso), okullarda var olmayan “cinsiyet teorisinin” yayıldığı iddia edilenler son aylarda sunulmuştur.

Valditara faturası bile hemen yürürlükte olmayacak, ancak Senato ve Oda tarafından tartışılmak, muhtemelen değiştirilmek ve daha sonra onaylanmak için Parlamentoya geçmek zorunda kalacak.

Ebeveyn kontrol reaksiyonları

Girişim, muhalefetlerde ve seks eğitimi ile ilgilenen bazı derneklerde tartışmalara neden oldu.

Cecilia D'Elia Demokrat Parti, “cinsel eğitime karşı bir seksofobik kültüre ihanet eden bir öfke” ve “açıklananların sadece okul özerkliğini zayıflatmaya ve öğretim özgürlüğüne zarar vermeye hizmet ettiği” ortaya çıkıyor.

Elisabetta piccotti AVS, bu “kuralların İtalya'da bulunan köktendinci ve aşırılık yanlısı aileler için büyük bir iyilik olduğunu” vurgular, çünkü bazı öğrenciler ve öğrenciler “, üreme sağlığını korumak ve kadınlara karşı şiddetle mücadele etmek için gerekli olan okuldaki cinsel ve duygusal eğitim kurslarına katılma fırsatı reddedilecektir. Utanç verici ve derinden haksız bir seçim.

Daniela Sbrollini Di Italia Viva “bir spot önlem, ideolojik ve bürokratik bir yaklaşımın sonucu” dan bahsediyor.

M5'lerin FEMILİSİ VE Cinsiyet Şiddetine İlişkin Bikameral Soruşturma Komisyonu Parlamenterleri Stefania Ascari, Anna Bilotti, Alessandra Maiorino ve Daniela Morfino Valditara'ya şunları soruyorlar: “Rıza incelemesinden geçmek için isteğe bağlı girişimleri düşünmek yerine, okulda mümkün olan en kısa sürede zorunlu bir konu haline getirileceğini düşünüyorsunuz, çünkü risk gereksiz ve tehlikeli ayrımcılık ve ideolojik savaşların açığa çıktığıdır.”

Farklılıkları eğitmekİtalya'nın her yerinden öğretmenleri ve formatörleri bir araya getiren ve on yılı aşkın bir süredir sınıfta cinsel-güvenilir eğitim üzerinde çalışan, “Bir başka hayat, başka bir seksofobik dar. Ailelerin bizim için işbirliği, işbirliği ve kontrol arasında büyük bir fark vardır.

Ve Orta Öğrenci Ağı Saldırı: “Cinsel-bilgiç eğitim, Vita yanlısı ve ailesinin LGBT karşıtı Haçlı Seferi'nde göz kırpan hükümet hakkını korkutuyor ve onlarca yıldır okullarda ve üniversitelerde cinsel-bilgiç eğitimin kurulmasını isteyen öğrenci ve feminist dünyayı hayal kırıklığına uğratıyor”.

Profeslere saldıranlar için eylemde tutuklama

CDM ayrıca bir faturayı onayladı konusu Okul ve okul yöneticilerinin öğretim personelinin korunması. Ceza Kanunu'nda bir değişiklik yaparak, fiziksel olarak prof ve müdürlere saldıran yetişkinler için, yaralanmalara neden olarak, cezaların ağırlaştırılması (Mevcut cümleden 6 aydan 3 yıla geçiyoruz.Flagrante'de veya neredeyse çirkin zorunlu tutuklamaYani, saldırgan nesneler veya suç izleri (çubuklar, bıçaklar, tiras) ile dövüldükten hemen sonra yakalandığında.

“Okul personeli, sağlık personelinden sonra en çok saldırılara tabidir. 2022-2023 yıllarında saldırıların çoğu öğrencilerdi, 2023-2024'ten beri öğretmenleri veya okul yöneticilerini yenen ebeveynlerin üstünde olduklarını ilan eder:” Rome'da, bir meslektaşından kaçan bir meslektaşından korktukları için cazibeden çıktı. Okulda ve Bastonte'ye götürdüler.

“Kuralları değiştirme prensibimiz – Valditara'nın altını çiziyor – çok açıktır: bir öğretmen birbirine dokunmaz. Bir eğitimcinin işlevi korunmalı ve çocuklarımızla çalışanlar için huzur koşulları garanti edilmelidir”.

Şiddetli zorbalık, davranıştaki 5 kişi gelir ve reddetme

CDM tarafından incelenen diğer önlemler arasında, öğrencilerin ve öğrencilerin tüzüğünü değiştiren iki DPR de Öğrencilerin davranışının değerlendirilmesi. Örneğin, 3 ila 15 gün arasında en ciddi vakalar için derslerden askıya alınması, aktif ve dayanışma vatandaşlık faaliyetleri ile üst düzeyler alınacaktır. Yine: Şiddetli zorbalık bölümlerine de uzatılan 5 davranışla reddedileceksiniz, 6 ile Eylül ayına ertelendiğiniz ve olumsuz davranışlarıyla ilgili konularda kritik bir ayrıntılı bir “onarım sınavı” geçmeniz gerekecek.