Okul, Yaz Öğrenimi Kaybı: Altıncı Baskıdan Eğitim Takımadaları Baskısı

Eğitmen

Member
Eğitim Takımadaları'nın altıncı baskısı devam ediyor, Save the Children ve Agnelli Vakfı'nın 2020'den bugünden bugüne 7 binden fazla ve 400 kız, erkek ve genç içeren eğitim eşitsizliklerine karşı bir proje. Art arda altıncı yıl boyunca, Eğitim Takımadaları Yaz öğrenme kaybıYaz aylarında ücretsiz kaliteli eğitim fırsatlarından yararlanma olasılığını sunmak.

9 şehirde 540'dan fazla katılımcı

2025 baskısı, 9 ve 14 yaşları arasındaki 540'dan fazla kız, erkek ve ergenden oluşan, 9 şehirde 12 kapsamlı enstitüye katılan: Aprila (Latina), Brindisi, Milano, Napoli, Palermo, Rosarno (Reggio Calabria), Turin, Viace-Mararera ve Vysize-Masre, birkaç savaş partneriyle işbirliği içinde. İlköğretim okulunun% 46'sı ve sınıfın ikincil ikincilinin% 54'ü için öğrenciler ve öğrenciler, göçmen geçmişe sahip (% 49) ve özel eğitim ihtiyaçları (% 22) olan önemli bir reşit olmayanlar ile projeye katılırlar.

100 saatlik etkinlik

Program 100 saatlik eğitim müdahalesini içerir: küçük gruplarda laboratuvar ve eğlenceli faaliyetler, doğada veya bölgedeki sanat yerlerinde açık hava eğitim girişimleri, okul öğretmenleriyle tanımlanan belirli hedefler hakkında kişiselleştirilmiş bir ders eklenir. Günlük eğitim takımadaları, okul ve ailelerle yakın işbirliğine dayanan bir müdahale metodolojisi ile öğrenmeyi güçlendirmek için özel faaliyetler içerir. Okullarla birlikte, öğrenciler ve öğrenciler daha büyük zorluklarla tanımlanır ve Eylül ayına geri dönme açısından bireysel öğrenme planları gelişir.

Yaz tatili

Ülkemiz Avrupalılar arasındaÖğrenciler için bir yaz tatiline Daha uzun sürdü: Çoğu bölgede, yaklaşık 6 hafta boyunca duran Almanya ve Danimarka'ya kıyasla ve Fransa, Hollanda ve Norveç'in 8'inin ötesinde 13 ardışık haftaya ulaşıyor. Bazıları için yaz, yeni eğitim ve büyüme deneyimlerini deneyimlemek için bir zamanı temsil ediyorsa, diğerleri için eğitim ve sosyal fırsatlardan yoksunluk ve yoksunluk dönemi haline gelir, böylece eğitim yoksulluğu ve okul ayrılma riskini artırır. İtalya'da, aslında, öğrencilerin% 40'ı ilk döngünün sonunda İtalyanca,% 44'ü matematikte minimum beceri seviyesine ulaşmamaktadır. İkincil ikincil sonunda% 44 ve% 48'e yükselen yüzdeler.

Öğrenme kaybı

. Yaz öğrenme kaybıYaz tatili sırasında öğrenme ve beceri kaybı, dezavantajlı ailelerden ve bağlamlardan öğrencileri ve öğrencileri etkiler, bu da genellikle kalite, eğitim ve eğlence amaçlı kalite, onlarsız yerlerde yaşayamaz veya yaşayamaz. İtalya'da bir milyon ve üç yüz bin minenin mutlak yoksulluk içinde yaşadığını ve en az bir çocukla (% 28.2) 4'ten birden fazla ailenin bir yıl içinde bir haftalık tatil alamayacağını düşünürsek, en az bir yaşındaki oğlu olan monogenitör aileler arasında% 36.9'a yükselen bir yüzde. Dezavantajlı koşullarda yaşayan birçok çocuk, kız ve kız için yaz, yaz daha fazla zorluk dönemi temsil eder.

CO -Hissedarlık Paktı

Hedefler ve yerleşik yol açısından bir CO -sorgulama anlaşmasına abone olarak aktif olarak katılan ailelerde, bir mesajlaşma kanalı aracılığıyla evde öğrenmeyi geliştirmek için eğitim fikirleri sunulmaktadır. Ayrıca bu yaz, 9 şehrin 12 kapsamlı enstitüsüne doğrudan müdahaleye ek olarak, Agnelli Vakfı ile birlikte tasarlanan yaz öğrenme kaybıyla mücadele metodolojisi, kurtarma çocuklarının 5 ışık noktası, 34 üçüncü sektör organının (Ancona, Bari, Casal di, Naples ve ölçekli), 6 çocuktan daha fazla çocukla birlikte kabul edildi. 31 il ve 15 bölgede 16 yıl.

Deneyler

Bunlar arasında, özellikle iki önemli deney vardır: Pianura bölgesindeki dört eğitim enstitüsünün sosyo -eğitim fırsatlarıyla dolu bir yaz sunduğu Napoli'nin metropol bölgesinde ve Bergo eyaletinde Bermo eyaletinde, sosyal cavallina hizmetlerinde, val cavallina hizmetlerinde yer alan ve bir val cavallina hizmetinde yer alan ve Ergenler Val Cavallina bölgesinde bulunan 8 takımadadan yararlanacak.