Ordu, 2 helikopter kazasından sonra Zorunlu Olmayan Uçuşları Yerleştirdi

Joachim

Genel Mod
Global Mod
WASHINGTON — ABD Ordusu Cuma günü yaptığı açıklamada, havacılık filoları bir ay içinde iki ölümcül helikopter kazasından sonra gerekli eğitimi tamamlayana kadar kritik görevler için gerekli olanlar dışındaki tüm Ordu uçuşlarını durdurduğunu söyledi.

Ordu Genelkurmay Başkanı General James C. McConville, “Havacılarımızın güvenliği bizim önceliğimizdir ve bu istifa, kazaları önlemek ve personelimizi korumak için elimizden gelen her şeyi yapmamızı sağlamada önemli bir adımdır” dedi. bir açıklamada söyledi. “Bu kapatma sırasında, pilotlarımızın ve mürettebatımızın kendilerine verilen görevi güvenli bir şekilde tamamlamaları için bilgi, eğitim ve farkındalığa sahip olmalarını sağlamak için güvenlik ve eğitim protokollerine odaklanacağız.”

Ordu yaptığı açıklamada, eğitimin risk azaltma, bakım ve uçuş planlaması gibi konulara odaklanacağını söyledi. Birimler, en erken Pazartesi günü başlayabilecek tüm gün süren eğitimi tamamladıktan sonra uçuşlara devam edebilir. Aktif görevli birimlerin eğitimi 5 Mayıs’a kadar, Ordu Ulusal Muhafız ve Yedek birimlerinin ise 31 Mayıs’a kadar tamamlamaları gerekiyor.

Yere indirme, eğitim görevleri sırasında havada iki ayrı çarpışmada 12 askerin ölümünü takip ediyor. Ordu yaptığı açıklamada, her iki olayın da halen soruşturma altında olduğunu ve iki aksilik arasında bir model olduğuna dair bir işaret bulunmadığını söyledi.

29 Mart’taki ilk olayda, 101’inci Hava İndirme Tümenine atanan iki HH-60 Black Hawk helikopteri Kentucky, Fort Campbell’da çarpıştı ve düştü. Bir helikopterde dördü, diğerinde beş olmak üzere dokuz asker öldü. Kurtulan olmadı.

Yine Perşembe günü, Alaska’da 11. Hava İndirme Tümenine atanan iki AH-64 Apache helikopteri uçuş sırasında çarpıştı ve düştü. Üç mürettebat üyesi öldü ve dördüncüsü yaralandı.

Kısa bir süre içinde iki veya daha fazla aksilikten sonra askeri havacılıkta stand-down’lar yaygındır.

2022’de, yedi gün içinde altı kişinin ölümüne neden olan üç kazanın ardından ABD Donanması, zorunlu olmayan uçuşlarda tüm gün benzer bir duraklama emri verdi.