Otoyolda 4 zebra serbest kaldı. Bir rodeo palyaçosu içeri girdi.

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Pazar günü Washington eyaletinde bir otoyol çıkışında bir karavandan dört zebranın kaçması, düzinelerce bölge sakininin, polisin ve gönüllünün onları kuşatmak için güçlerini birleştirmesine yol açtı.

Bunların arasında vahşi hayvanlarla çalışma konusunda özel deneyimi olan bir kişi de vardı: Yaklaşık 15 yıl boyunca rodeo palyaçosu ve rodeo boğa güreşçisi olarak çalışan Washington Mount Vernon'dan David Danton.

O ve karısı Julie Danton, polisin ve komşularının zebraları yakalamasına yardım etmek için Seattle'ın yaklaşık 30 mil doğusundaki North Bend, Washington'da durduklarında doğu Washington'daki bir sığır sürüsünden eve dönüyorlardı.

Bayan Danton, “Bu bir tür ilahi müdahaleydi; biz oradaydık ve bilgiye sahiptik” dedi.

Bay Danton, halatlar, metal plakalar ve bahçe hortumu kullanarak geçici kapılar yaptığını ve iki zebrayı bir at çiftliğinde ağıllara koşmaları için kandırdığını söyledi. Daha sonra zebraları güvenli bir şekilde büyük bir karavana bindirmek için metal panellerden bir “sokak” inşa edilmesine yardım ettiğini söyledi.

Bay Danton, “Olabildiğince iyi sonuç verdi” dedi. “Bu sadece sakin olma, onlara karşı nazik olma ve üzülmeme meselesi.”

Yine de “Kimse seni zebralarla dövüşmen için eğitmiyor” dedi.

Kristine Keltgen, zebraları Washington eyaletindeki bir çiftlikten satın aldığını ve Pazar günü onları Interstate 90 üzerinden Anaconda, Montana'daki hayvanat bahçesine çekerken zebraların römorkundaki mandalın gevşek olduğunu gördüğünü söyledi.

Bayan Keltgen, mandalı onarmak için North Bend'deki bir otoyol çıkışında durduğunda zebraların “saldırdığını” söyledi.

Pazartesi günü yapılan bir röportajda “Gerçekten çok hızlı oldu” dedi.

Hayvanlar trafiğin içinden geçip yerleşim yerlerinin bulunduğu sokaklara doğru koşmaya başladığında, Danton'larla birlikte düzinelerce polis memuru ve komşu da olay yerine koştu.

North Bend sakini ve köpek kulübesi işleten Megan Dammann, “Hayvan kontrolü yardıma geldi, polis geldi ve her komşu yardıma geldi – ya da sadece zebralara bakın – çünkü mahallede zebraları her gün görmüyorsunuz” dedi. ücretsiz köpek pansiyonu ve köpek gündüz bakımı işi.

Topluluk Facebook sayfasında zebralarla ilgili bir gönderi gördükten sonra bölgeye koştuğunu söyledi. Bayan Dammann, Danton'ların iki zebrayı bir at çiftliğinde ağıla kapatmasına yardım ederken, sakinlerin üçüncü bir zebrayı çitlerle çevrili bir avluya sürüp ardından kapıyı kapatmasına yardım ettiğini söyledi.

Bayan Dammann, kayıp hayvanın köpek mi, kedi mi yoksa zebra mı olduğuna bakmaksızın, “Burada yapmak büyük bir grup çalışmasıydı” dedi. “North Bend'de yaptıkları tam olarak budur.”

Whitney Blomquist, güvenlik kamerasındaki zebraları gördükten sonra verandasına koştu. Üçünün evinin önünde mobil bir evin yakınında yürüdüğünü söyledi

Bayan Blomquist, “Bana baktılar ve bana doğru yürüdüler” dedi. “Zebralarla birlikte olmak için Afrika safarisine gitmeniz gerektiğini düşünürsünüz ve ben burada verandamda duruyorum ve onlar benden 3 metre uzaktalar. Bu sadece çılgıncaydı.

Bayan Keltgen, zebralardan üçünü yakalamasına bu kadar çok yabancının yardım etmesinden dolayı inanılmaz derecede minnettar olduğunu ve dördüncüsünün hala bulunmasını umduğunu söyledi. Pazartesi günü hâlâ ortalıkta olduğunu söyledi.

Bayan Keltgen, “Tanışabileceğiniz en iyi insanlardan bazılarıyla tanıştım” dedi. “Son derece olumlu olduğu ortaya çıkan olumsuz bir deneyimdi. Sadece son zebramızı geri almamız gerekiyor, böylece hepimiz daha iyi durumda olacağız.”

Bayan Blomquist gözlerini açık tuttuğunu söyledi.

“Kameralarım her kapandığında bakıyorum” dedi. “Sadece orada olduğunun farkındayız.”