Ralph Yarl davası: Aile, Kansas City’de siyahi bir gencin vurulmasıyla ilgili dava açtı

Joachim

Genel Mod
Global Mod
Geçen hafta Kansas City, Missouri’de bir evde yanlış kapı zilini çalan siyahi bir gencin vurulması, hafta sonu polise ateş açan ve onu ciddi şekilde yaralayan beyaz ev sahibine karşı suçlamalarda bulunulmasına yol açtı.

Ailesi ve avukatlarının verdiği bilgiye göre, 16 yaşındaki genç Ralph Yarl biri kafasına olmak üzere iki kurşunla hastaneye kaldırıldı. Perşembe gecesi küçük ikiz kardeşlerini bir arkadaşının evinden alması için gönderildiğini, ancak yanlışlıkla bir blok ötedeki yanlış eve gittiğini söylediler.

Onu vuran adam gözaltına alındı, 24 saat gözaltında tutuldu ve herhangi bir suçlama olmaksızın serbest bırakıldı, ancak polis davanın hâlâ soruşturma altında olduğunu söyledi. Yerel haber kanallarının bildirdiğine göre, Pazar günü aile üyeleri Yarl’ın vurulduğu eve yürüyen ve adalet talep eden yüzlerce protestocuya katıldı.

Kansas Şehri Polis Departmanından Şef Stacey Graves Pazar günü bir protesto düzenlenirken düzenlediği basın toplantısında, “Bunun ceza adaleti sürecinde neden olabileceği hüsranın farkındayız,” dedi. “Bu davanın ırkçı bileşenlerini kabul ediyorum ve toplumun endişelerini anlıyorum ve anlıyorum.”

Belediye başkanı Quinton Lucas, şunları söyledi: Twitter’dan: “Diğer birçokları gibi benim de kalbim kırıldı ve yakın zamanda topluluğumuzda küçük kardeşlerini almak için ön kapıya gelen bir çocuğun vurulması beni üzdü. Bu asla olmamalıydı.”

Polis, savcılar, avukatlar ve aile üyeleri, Pazartesi sabahı soruşturma ve Bay Yarl’ın mevcut durumu hakkında daha fazla ayrıntı taleplerine yanıt vermedi.

Vurulmayla ilgili ayrıntıların çoğu aile üyeleri ve avukatları Ben Crump ve S. Lee Merritt’ten geliyor. Avukatlar, “Kapı zilini çalan silahsız, tehdit edici olmayan ve savunmasız bir genci vurarak öldürdüğünü kabul ettikten sonra bu silahlı ve tehlikeli zanlının serbest bırakılması için hiçbir özür olamaz.”

Bay Crump, lise öğrencisi olan yeğeninin kardeşlerini almaya gittiğinde telefonunun yanında olmadığını yazan Bay Yarl’ın teyzesi Faith Spoonmore tarafından başlatılan bir bağış toplama sayfasına bağlantı verdi.

“Kardeşlerinin kaldığı yerden bir blok ötede yanlışlıkla yanlış eve gitti” diye yazdı. Adresler, benzer adlara sahip paralel sokaklardadır – Kuzeydoğu 115. Cadde ve Kuzeydoğu 115. Teras.

Yeğeninin garaj yoluna girdiğini ve kapı zilini çaldığını ve kapıya gelen adamın Bay Yarl’ı kafasından vurduğunu söyledi. Polis, Bay Yarl’ın nereden yaralandığını söylemedi.

Bayan Spoonmore, “Yeğenim yere düştü ve adam onu tekrar vurdu” diye yazdı. “Ralph daha sonra kalkıp yardım istemek için komşunun evine koşabildi. Ne yazık ki, elleri havada yere yatması söylendikten sonra nihayet biri ona yardım etmeyi kabul edene kadar üç farklı eve koşmak zorunda kaldı.

Şef Graves, polisin saat 22:00 sularında olay yerine çağrıldığını söyledi. Basın toplantısı sırasında bir müfettiş, 911’i arayanın ev sahibi olup olmadığını söylemeyi reddetti.

Şef Pazar günkü basın toplantısında, ateş açan adamın eyalet yasalarına göre izin verilen azami 24 saat boyunca bir suç soruşturmasında ücretsiz olarak tutulduktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Şef Graves ayrıca, müfettişlerin araştırdığı “potansiyel” bir nefsi müdafaa veya “iddia” unsuru olduğunu söyledi. Çocuğun kaç kez vurulduğunu söylemedi.

Şef, dedektiflerin Clay County savcılarının incelemesi için davayı araştırmaya devam ettiğini söyledi. Bay Yarl’ın yaraları izin verdiğinde müfettişlere resmi bir ifade vermesinin beklendiğini söyledi.