Rap sanatkarı Mirac yeni teklisini yayınladı: Hissettiğimi söylüyorum

JoKeR

Active member
Rap sanatkarı Mirac (Mozole Mirach), evvelki hafta yeni teklisi “Mücevher”i dijital platformlarda yayınladı. Evvelki müziklerinden daha farklı bir soundla dinleyicilerin karşısına çıkan sanatçı, gençlerin sevdiği rapin slow, kafiyeli ve sert ögeler barındıran melodilerini evvelden beri yaptığını söz etti. Teklideki yeni biçimin yeni bir müzik yönelimi olarak anlamladırılmaması gerektiğini belirten müzikçi, “‘Mücevher’ kulağa farklı gelebilir. Zira müziğim doğrusal bir ilerleyişten çok, hissettiklerime bağlı olarak ortaya çıkıyor. Daha epey hissettiğimi yapıyorum ve söylüyorum. Bu ortalar da hissiyatım bu biçimde. Bunu bir tarafa yönelim üzere okumamak lazım” diyor.

Tekliler tüketimi hızlandırdı

Müzikçilerin tekli çıkarma eğilimlerini de özetleyen genç rapçi şunları tabir ediyor: “Dijital platformlar teklileri daha da yaygınlaştırdı. Evvelden, albüme ilişkin bir müzik tekli olarak yayınlanırdı. Ancak artık hiç bir albüme ilişkin olmayan tekliler geliyor. Bu da tüketim üzere üretimi de hızlandırıyor. Müzikleri değersizleştiriyor. Nasıl olsa gelecek ay yenisi gelecek diye, şarkıyı en çok bir ay içerisinde bitirilecek bir şey üzere görüyor dinleyenler. Bu durumu, tüketim kültür ve alışkanlıklarını büsbütün değiştirmek isteyen tertibin bir modülü olarak görüyorum. Müzik ve sanat bu biçimde bir şey değil.”

Önümüzdeki aylarda çıkaracağı iki tekliden daha sonra büsbütün albüme odaklanacağını belirten sanatçı, kimi müziklerin altyapı ve okuma çalışmalarını da gerçekleştirmiş. Eserler, yakın bir vakitte dinleyicisiyle buluşacak.