Rıdvan Dilmen’den İstek Çalımbay kelamları: Şayet Beşiktaş’a gelirse…

Gattuso

New member
Beşiktaş’ta teknik yönetici konusu bu hafta tahlile kavuşacak. İdare heyeti toplantısında İstek Çalımbay ismi öne çıkarken lider Ahmet Işık Çebi’nin de Çalımbay ismi konusunda idareyle tıpkı kanıda olduğu öğrenildi.

‘Beşiktaş’ı büyük amaçlara ulaştırır’

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, İstek Çalımbay’ın Beşiktaş teknik yöneticisi olma mümkünlüğü ile ilgili halktv.com.tr’ye şu değerlendirmeyi yaptı:

“Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın sembol isimlerindendir. Kulübe vefalıdır. Beşiktaş’ta futbola başlayıp Beşiktaş’ta bırakan birkaç şahıstan biridir. Kulübün müzesine birfazlaca kupa taşımıştır. Beşiktaş’ın en güç günlerinde misyon yaptı. İstek Çalımbay’ın bu geniş takımla Beşiktaş’ı büyük maksatlara ulaştırabileceğini düşünüyorum”

“Beşiktaş benim futbol hayatımın geçtiği yer”

Galatasaray’ı alanında 1-0 yenen DG Sivasspor’da Teknik Yönetici İstek Çalımbay, bir gazetecinin “Adınız Beşiktaş teknik yöneticiliği ile anılıyor. Neler söylersiniz?” halindeki sorusuna “Burada onu konuşmanın yeri değil. Bu soruya karşılık vermek istemiyorum. Zira bu kulüple benim kendi aramda olan bir şey, Sivasspor ile olan bir şey. Onu sözleşmeye koymadım aslına bakarsanız diğer niçinlerden dolayı. Beşiktaş ile resmi bir görüşmem katiyetle yok. O denli bir şey olmadı. Olursa, gelirse ona bakılırsa konuşuruz. Beşiktaş biliyorsunuz benim futbol hayatımın geçtiği bir yer” demişti.

Mecnun Okyatmaz’dan yeşil ışık!

Beşiktaş ile ismi anılan teknik yönetici İstek Çalımbay hakkında konuşan Mecnun Otyakmaz, “Beşiktaş’a giderse özgür kalır diye bir mukavele yok. Lakin İstek hoca için Beşiktaş’ın fazlaca özel olduğunu biliyorum. O derece bir fırsat gelirse ben kendisine yardımcı olma kelamı verdim. Yazılı bir şey yok lakin bizim kelamımız söz. Lakin bu türlü şartlarda da kendi memleketinin grubunu bırakıp gideceğini de sanmıyorum” dedi.